Délmagyar logó

2017. 06. 24. szombat - Iván 19°C | 33°C Még több cikk.

Csatornáztak, panaszkodnak Sándorfalván

Sándorfalva - A hétvégén lesz a sándorfalvi csatornázás műszaki átadása, a lakosok szerint azonban kizárt, hogy a jelenlegi áldatlan állapotokat ennyi idő alatt meg tudják szüntetni.
– Ez életveszélyes. Nagy esőben, amikor megtelik vízzel, és nem látszik, bármelyik biciklis kitörheti itt a nyakát – mutatja az Alkotmány körúti bicikliút mellett beszakadt utat István. A sándorfalvi csatornázási munkák ezen a szakaszon a kerékpárút melletti sávban zajlottak. Nincs feltüntetve, meddig tart a biciklis sáv, és hol kezdődik az út széle, amelyet felbontottak, és amely néhány napja be is szakadt. – Szóltunk már mindenkinek, de még csak el sem kerítették. Olyan, mintha ez senkit nem érdekelne – panaszkodott több lakó is a környékről.

Nem ez az egyetlen probléma a beruházással, amely a hétvégén befejeződik. – Több utcában, így a miénkben is mindössze 4 centiméteres aszfaltot raktak le, miközben köztudott, hogy 10 centi alatt semmit nem ér. Amikor reklamáltam a kivitelezőnél, hogy kamionok járnak el itt, az volt a válasz, hogy erre van szerződés – mesélte György.

Darázs Sándor korábbi polgármester, önkormányzati képviselő nem győzte sorolni, mennyi hibát talált. Az egyik utcában összetört útszélt, a másikban ott hagyott kőtörmeléket mutatott. Saját utcájában pedig nem is lehet közlekedni, hiszen az utat keresztbevágták több helyen, a mély vájatokban pedig hatalmasat döccen a kocsikerék.

Csatornáztak, panaszkodnak Sándorfalván. Fotó: Schmidt Andrea (galéria)

– A belvízelvezető árkok oldalába vákuumkutakat fúrtak. A fúróiszap viszont befolyt, és eltömítette ezeket. A kivitelező nem mindenhol takarította ki az árkokat, így viszont nagy esőzés vagy belvíz idején elönt mindent az ár. De ahol kitakarították, ott sem sokkal jobb a helyzet: mivel az ősfű, amely eddig védte az árkokat, a munkálatok miatt eltűnt, több helyen már be is omlott az elmúlt napok esőzései miatt a támfal.

A panaszokat ismeri a polgármester is, legutóbb csütörtökön hangzottak el ezzel kapcsolatos észrevételek a testületi ülésen. De úgy gondolja, nincs ok aggodalomra.

– Bár a műszaki átadás valóban július 5-én lesz, a garanciális javítások terhére még teszünk megállapításokat, amelyek kijavítására 30 nap áll rendelkezésre – mondta el Kakas Béla.

Hozzátette: elvárás, hogy az eredeti állapotot állítsa helyre a kivitelező, és ezt meg is követelik. – A társulás elnökeként nyugodt szívvel azt tudom mondani, hogy a projektet megfelelő minőségben zárjuk le év végén, a szennyvíztisztító 6 hónapos próbaüzeme után. Mindenkinek ez az érdeke, hiszen egy évig szenvedett a lakosság emiatt a beruházás miatt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

6 új tiszt Csongrád megyében

Pályakezdő rendőröket helyezett beosztásba a megyei rendőrfőkapitány. Tovább olvasom