Délmagyar logó

2016. 09. 30. péntek - Jeromos 12°C | 24°C

Derékba törték a Jobbik kettős keresztjét az Anna-kúton

Derékba törték a Jobbik kettős keresztjét az Anna-kúton
Szeged - Kettétörték szerda virradóra az Anna-kútnál álló kettős keresztet. A Jobbik már évek oda ide helyezi ki a keresztet karácsony előtt, vízkeresztkor akarták eredetileg elbontani.
Széttörték ismeretlenek a Jobbik által állított kettős keresztet az Anna-kútnál szerdára virradóra. A masszív talpon álló fakeresztet a második vízszintes szár környékén hasították szét.

Kedden délután – ahogy írtuk –, itt tartott jótékonysági ételosztást a rászorulóknak a Boldogságfalva Közhasznú Alapítvány – ekkor a kettős kereszt még szilárdan állt talapzatán. A Jobbik már évek óta állít karácson előtt kettős keresztet Szegeden. Legelőször a Klauzál térre tették ki, ám három éve már az Anna-kút mellett áll.
Fotók: Kuklis István
Fotók: Kuklis István

– Eddig senkit nem zavart a jelenléte. Vízkeresztig szólt volna az engedély a kint hagyására. Nem tehetünk mást, összeszedjük a roncsokat és jövőre új kettős keresztet állítunk fel. Szomorú, hogy a belváros szívében ilyen dolog megtörténhet – kommentálta az esetet Tóth Péter, a radikális párt megyei elnöke.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

5 bérlakásra írtak ki pályázatot Zákányszéken

Öt önkormányzati bérlakásra hirdetett pályázatot Zákányszék önkormányzata. A lakások 70… Tovább olvasom