Délmagyar logó

2018. 04. 20. péntek - Tivadar 12°C | 21°C Még több cikk.

Diákok itt és ott

A szegedi egyetem kommunikáció szakos hallgatói két helyen, Szegeden a bölcsészettudományi karon (BTK) és a fővárosban, az SZTE Budapest Média Intézetében (BMI) szerezhetnek diplomát. Mi a véleményük?
A televíziós felvételek elkészítéséhez a BTK-n három kamera áll a diákok rendelkezésére, a rádiós anyagokhoz minidisceket használnak – tudtuk meg az elektronikus és nyomtatott sajtóra specializálódott Szabó Endrétől. Az ötödéves hallgató hozzátette: a technikai felszerelés véges, ezért a munkát meg kell tanulniuk összehangolni, ami sokszor nem egyszerű. De alkalmazkodniuk később, a munkahelyükön is biztosan kell, így legalább jó előre megtanulják ezt is. Számítógépből viszont van elég, így a nyomtatott sajtóval kapcsolatos, a szemináriumon kapott feladatot könnyebben el tudják végezni.

Szerettünk volna megszólaltatni a Magyar Nemzet újságírói közül legalább egyet, aki a Budapest Média Intézetben végzett, hogy ottani tapasztalatairól beszámoljon. A lap főszerkesztő helyettese, D. Horváth Gábor azt mondta, nem nyilatkoznak. Javasolta, hívjunk fel másik szerkesztőséget, hiszen a Havas-iskola ontja a végzett hallgatókat. Hozzátette: inkább arról kellene cikkezni, hogy mekkora összegeket nyúlt le Havas Henrik a diákjaitól.

Lapunk egyik munkatársa az SZTE budapesti tagozatán, államilag finanszírozott képzésben szerzett diplomát néhány éve. Szerinte többször előfordult, hogy tülekedni kellett a vágóidőért, az is megesett, hogy reggelente fáztak a tantermekben. A jelentkezéskor egyértelmű volt, hogy fizetni kell. Egyébként a képzés színvonalával elégedett.

G. Zs.–T. K.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kilenc hónapja nem tudja eltemetni édesanyját

Muskó Ferenc január közepe óta nem tudja eltemetni az édesanyját a Belvárosi temetőben – a… Tovább olvasom