Délmagyar logó

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 26°C Még több cikk.

Diákvállalkozást is alapítottak már a Tömörkény tanulói

Szeged - Biztosítás, megtakarítás, családi költségvetés – többek között ilyen gazdasági és pénzügyi kérdésekkel ismerkedtek három rendhagyó osztályfőnöki órán a szegedi Tömörkény-gimnázium tizedikesei.
– Beszéltünk biztosításokról, hogy autóra, életre, lakásra is köthetünk. Szerintem felnőttkorban nagy támogatást tudnak adni a biztosítások, ha valami váratlan dolog történik – mondta Nagy Eszter, a szegedi Tömörkény István Gimnázium és Művészeti Szakközépiskola tizedikes, szobrásznak készülő diákja. A Junior Achievement Magyarország (JAM) Alapítvány és az AXA Biztosító közös szervezésében összesen három rendhagyó osztályfőnöki órán hallott a tizedikes iparművész osztály alapvető gazdasági és pénzügyi ismeretekről. Tegnap tartották az utolsó órát, amelyen a befektetési formákat ismerték meg a diákok.

Pénzügyekről művészpalántáknak. Fotó: Schmidt Andrea.
Pénzügyekről művészpalántáknak. Fotó: Schmidt Andrea.

– A pénzügyi tudatosságról is kaptak egy átfogó képet, arról, hogy hogyan készítsenek családi költségvetést, és milyen megtakarítások vannak. Ezekhez egy kicsit mindenkinek értenie kell – vélekedett Andrikó Éva kiemelt pénzügyi tanácsadó, az AXA önkéntese. Megkérdezték a fiataloktól az első alkalommal, hogy mit gondolnak a pénzről, van-e bankszámlájuk. Kiderült, még kevesen dolgoztak, az iskolai elfoglaltságokon túl nem is marad erre idejük és energiájuk. Magyarországon 15 kiválasztott iskolában oktatták a diákokat a nemzetközi projektben, Szegeden csak a Tömörkény-gimnáziumban.

Gazdasági játékokon keresztül mutatták meg a diákoknak, hogy az iskolát elvégezve, munkába állva milyen problémákkal találkozhatnak. – Tavaly kerültünk szorosabb kapcsolatba a JAM Alapítvánnyal. Indítottunk egy diákvállalkozást: szolgáltató és kézműves termékeket előállító céget – mesélte Dáni Eszter, a diákvállalkozás koordinátora.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újra rendőrkézen a verekedő lány: anyjával lopott a 15 éves Vivien

Először iskolások terrorizálásért jelentették fel a 15 éves T. Vivent, majd rablásért került javítóintézetbe. Családjával együtt lopott az egyik szegedi áruházban. Tovább olvasom