Délmagyar logó

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 21°C | 29°C Még több cikk.

Egészségügyi séta, felelős állattartás

Egészségügyi séta, felelős állattartás
Szeged - Legyen tél vagy nyár, hideg vagy kánikula, ragyogó napsütés vagy néhány centiméteres hóréteg, az állattartóknak mindig ugyanaz a kötelességük: megsétáltatni, jó levegőre vinni kedvencüket. Nem árt ezzel már idejekorán tisztában lenni, mert csak így lesz később felelős gazdi az emberből.
Tudják ezt a szegedi Kemenes utcában is, ahol nemrég egy 2-3 év körüli gyerekre lett figyelmes fotósunk. A kislány hatalmas szemekkel kérlelte, hadd sétáltathassa őt a két házi kedvencet. Persze ez egyszerre nem ment volna, így szép sorban kellett ezt megtennie.

Kezdésnek ott volt a család kutyája, aki állva is majdnem akkora volt, mint a kislány, ám a hátsó lábaira támaszkodva egy pillanat alatt óriás vált volna belőle. Szerencsére ez nem történt meg – talán tudta, hogy vigyáznia kell gazdájára. Így felmerül a kérdés: vajon ki sétáltatott kit?
 
 Télvíz idején is fontos, hogy az állatok levegőzzenek egy jót.  Fotók: Karnok Csaba
Télvíz idején is fontos, hogy az állatok levegőzzenek egy jót. Fotók: Karnok Csaba

A kutyus után a család másik háziállata, Hópehely következett. Igazi kimért cica, aki pont annyira kényes, hogy a megerősítse a macskáról szóló sztereotípiákat. „Pucéran" nem mert a hóba merészkedni, így jöhetett a rózsaszín ruhácska. A macska végig gyanúsan nézett kollégánkra, nehogy egy rossz lépést is tegyen feléjük. Nem tett, a pillanatot viszont elkapta.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Zárul a balkáni útvonal: ha szükséges, 48 órán belül épülhet tovább a kerítés

Zárul a balkáni útvonal: ha szükséges, 48 órán belül épülhet tovább a kerítés
Újra romániai kerítésépítést emleget Orbán Viktor, a Honvédelmi Minisztérium szerint ha szükséges, a katonák 48 órán belül készek a feladatellátásra. Tovább olvasom