Délmagyar logó

2017. 10. 20. péntek - Vendel 9°C | 24°C Még több cikk.

Egy belvárosi társasház előtt gubbasztott a kidobott kutyus

Az ünnepek alatt is volt dolguk az állatvédőknek. Karácsony előtt nem sokkal az egyik eset egy Szeged-belvárosi társasháznál volt: kidobott, gyengécske, gubbasztó kislány kutyát kellett megmenteni.
A kutyusban nem volt azonosító chip, az állatvédő egyesület a szerencsétlen jószágot biztonságba helyezte, a Karci nevet kapta. Seres Zoltán, az Orpheus Állatvédő Egyesület vezetője elmondta, hogy az év minden napján megtesznek minden tőlük telhetőt azért, hogy a bajba került állatok megmenekülhessenek.

Az ünnepek alatt is volt dolguk az állatvédőknek.
Az ünnepek alatt is volt dolguk az állatvédőknek.

Seres Zoltán szerint nagyon sokan felelőtlenül engedik szaporodni házi kedvenceiket: sokkal több a teljesen ingyen örökbe fogadható házi kedvenc, mint amennyi felelős gazdajelölt van. A szaporított kiskutyák gazdához adása így nehézkes. Az utcára kitett, gyöngécske kutyát ha nem szedte volna össze az állatvédő egyesület munkatársa, a pusztulás várt volna rá. Az Orpheus évente 5-800 kutyát és cicát ment meg, az emberek értelmetlen és kínzó cselekményei fölött nem lehet napirendre térni - mondta el az állatvédő.

Karci és társai is örökbe fogadhatóak, a www.ebangyal.hu oldalon lehet nézegetni a gazdira váró, mentett állatokat.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rendőrök vitték haza a karácsony napján eltűnt bácsit

Karácsony napján tűnt el egy idős, beteg bácsi Szegeden. A rendőrök gyorsan megtalálták és… Tovább olvasom