Délmagyar logó

2017. 09. 22. péntek - Móric 11°C | 17°C Még több cikk.

Elcsapták a Rózsa utcánál, majd kiosztották a fiatal biciklist

Szeged - Elütött egy piros autós a múlt héten egy kerékpárost a Csongrádi sugárúton, a 22 éves férfinak a könyöke sérült súlyosan. A rendőrök szemtanúkat keresnek, a fiú édesapja is a szegediek segítségét kérte.
Szemtanúkat keresnek

A rendőrség kéri a piros színű gépjármű vezetőjét, valamint utasát, továbbá a balesetről érdemleges információval rendelkező szemtanúkat, hogy a közlekedési esemény körülményeinek tisztázása érdekében jelentkezzenek személyesen a Szegedi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályán (Párizsi körút 16–22.) vagy a 62/562-423-as hívószámon, továbbá az ingyenesen hívható 107-es vagy 112-es központi segélyhívószámok valamelyikén.
– Nem vádaskodni vagy bosszút állni akarok, csak elmondani: a biciklis nagyon sérülékeny, vigyázzunk rájuk – mondta lapunknak annak a 22 éves kerékpáros fiúnak az édesapja, akit egy hete csaptak el a Csongrádi sugárúton. Tamás hazafelé tartott a Csongrádin, amikor a Rózsa utcánál a zöld lámpánál elcsapta egy jobbra kanyarodó autó. A fiatal fiú elesett, megsérült, igaz, az első pillanatban nem lehetett tudni, mennyire komoly a baleset.

– Letört egy csontdarab a könyökében, amit a röntgen szerint két nagy csavarral és egy fémlappal rögzítettek – mondta Csizmeg István. – Az autós a baleset után elment, mivel úgy tűnt, nem sérült meg komolyabban a fiam. A leleteket látva viszont úgy éreztem, a sofőrnek is tudnia kell, mit tett – folytatta az édesapa.

István úgy döntött, a Facebookon osztja meg Tamás történetét, arra kérte a szegedieket, segítsenek a szemtanúk vagy az autós megtalálásában.

– Az autós a baleset után kiosztotta a fiamat, arról beszélt neki, hogy nem volt elsőbbsége. Én nem vádaskodom, majd a rendőrség tisztázza az ügyet – mondta Csizmeg István. A felhívást hétfő este tette közzé, alig 20 órával később már jelentkezett is egy szemtanú, aki megírta, hogy a versenykerékpáros fiút nem vette észre a jobbra kanyarodó autós, és fellökte. Azt is elmondta, az autós a motorháztetőt sajnálta, a biciklis sokkot kapott. Az édesapa e-mailben értesítette a rendőrséget, akik további szemtanúkat keresnek.
 
Két csavar és egy fémdarab a könyökben. Komolyan megsérült  a 22 éves Tamás.
Két csavar és egy fémdarab a könyökben. Komolyan megsérült a 22 éves Tamás.

A megyei rendőr-főkapitányság azt közölte, a rendelkezésre álló adatok szerint az ismeretlen személy egy ismeretlen gyártmányú és forgalmi rendszámú, piros színű személygépkocsival közlekedett  a Csongrádi sugárúton, a Szent István tér felől a Rózsa utca irányába, a külső forgalmi sávban. A Csongrádi sugárút és a Rózsa utca jelzőlámpás kereszteződésében úgy kanyarodott jobbra, hogy a járműve elejével fellökte az úttest jobb oldalán a kerékpárúton vele párhuzamosan, azonos irányban, egyenesen haladó kerékpárost.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Babának és anyának is hasznos a korai fejlesztés

Babának és anyának is hasznos a korai fejlesztés
Csongrád megyében két Biztos Kezdet Gyerekház működik: Kisteleken és Mórahalmon. Tovább olvasom