Délmagyar logó

2017. 06. 28. szerda - Levente, Irén 22°C | 35°C Még több cikk.

Elege van a macskákból az ovinak

Szeged - Ételmaradékot csempész valaki rendszeresen a Tabán utcai óvoda területére - a kóbormacskákat eteti. Az intézmény a kerítésre erősített feliratban többször kérte, hogy ne tegye, de hiába.
A feliratokat is rendszeresen leszaggatják. Néhány macskát a Tappancs már elvitt, és az óvodások egyébként sem találkoznak az éjszaka megjelenő gazdátlan állatokkal. Az óvoda megpróbál mindent megtenni, estére a homokozókat is letakarják. A közterületen lévő homokozókat azonban nem fedik le, a város egyik játszótérén egy kisgyerek nemrég egy döglött macskát ásott ki játék közben.

Délmagyarország / Délvilág hírek Keresse a témát a szerdai Délmagyarországban és Délvilágban is!

Olvasóink írták

 • 13. SP 2010. május 12. 16:33
  „Gondolom van madáretető is az oviban.
  Természetesen hangzik, ha van. Aranyosak, hasznosak a madarak és a gyerekeknek sem kell a látványról lemondani. A madarak, denevérek sünök stb. fertőzést is okozó szúnyogokkal rovarokkal is táplálkoznak.
  Sünik is, akik szintén hasznosak, érdekesek mert ők is a környezetünk az élővilágunk részei, mint a többi házi vagy vadon élő állat.
  Pedig a madarak légi úton terjesztik a kullancsokat, parazitákat, H5N1 stb. A sünike is az egyik legfőbb kullancsterjesztő. A madár a sün a denevér a rovarok stb. semmivel sem sterilebb mint a cica-mica.
  Az igazi veszélyt nem a macskák jelentik. A tudatlanság. A félre nevelés.”
 • 12. varadipal 2010. május 12. 16:19
  „Civilizált helyeken már feltalálták az állatok és emberek kompromisszumos és kultúrált együttélését. Nem a macska a hibás, hogy odajár enni, ahol kap. Állatok nélkül az ember sem létezne, és a világ szegényebb lenne.
  Noé nem véletlenül gyüjtötte az állatok minden fajtáját párban a bárkájára. Az óvoda talán illetékes helyen tegyen bejelentést, az állatmenhelyek talán még jól működnek./ha igaz/”
 • 11. szerencse 2010. május 12. 14:48
  „Tökéletesen igaza van az óvodának,csak nem a szerencsétlen állatok a hibásak,hanem a felelőtlen,lelketlen emberek,akik kidobják,megcsonkítják,sorsukra hagyják ezeket és kíméletlenül üldözik.Persze pénz nincs arra,hogy kulturáltan megoldják ezt a problémát.Van még tennivaló tettekkel és gondolatokkal is.Lépten--nyomon kidobott állatokkal találkozik az ember.Pedig akik ezt teszik a saját gyerekeiket is veszélybe sodorják,de erre nem gondolnak.”
 • 10. SP 2010. május 12. 12:24
  „:) :) láttam én már panelház ablakpárkányán sétáló egeret, garázsokban egérürüléket így is nem rég. Itt csak a XXI. század van, a technika még késik. A panelban nem az ultrahangos és mozgásérzékelős csapdára gyűjtenek, hanem a rezsi kifizetésére.
  Ha lesz technika, az is robotmacska lesz. Mástól nem ijed meg az egér. :) :)”
 • 9. tomth 2010. május 12. 11:31
  „Kedves SP!
  A 21. században macskával csak tanyán fogatnak egeret. Nagyobb gazdaságokban is modern csapdákat és ultrahangos riasztókat telepítenek.”
 • 8. tomth 2010. május 12. 11:23
  „Aki ovik és játszóterek területén eteti a macskákat, az vigye is haza őket. Köszönjük.”
 • 7. SP 2010. május 12. 10:21
  „Ez a világ nem csak az embereké!
  Egyiptomban szent állat a macska. Óvó nénik mesélhetnének a gyerekeknek erről is.
  -Pistike miért hasznos állat a macska? Miért szent állat?
  Lehet, hogy Pistike tudja. Legtöbb mese főszereplője a macska.
  Felsőváros környezetében sok a zöld terület. Megfigyelhető, hogy ősszel főleg az egerek a zöld területről a lakótelepek felé veszik az irányt.
  A lakásba bejuthatnak közvetlen az élelmiszereinkben turkálnak az egerek, előttük nincs akadály!
  Párizsi egérszarral az uzsi az oviban, fertőző májgyulladással? !!! Nem jól hangzik, de van, lesz realitása.
  Én inkább a macskát választom!
  Az egér elrágja az elektromos kábeleket is, a házban kocsiban is. Mindent rág, mert folyamatosan nő a foga. Szapora mint az egér!
  A nők kedvence a cini-cini egér a fiókban, a polcon a cipőben. pl. mi van ha váratlan az óvónéni kabát zsebéből bukkan elő .
  Kell azt is tudni,
  hogy a panelházak szigetelése a Tabán utcában is hungarocellből van. Kedvence az egérnek ez az anyag!
  Kár,
  nagy kár üldözni a macskákat, mert úgy, vagy hasonlóan járhatunk, mint valaha az egyiptomiak. Minden tönkre ment az egerek miatt!”
 • 6. dorig 2010. május 12. 06:18
  „Az lehet, hogy nincsen patkány, de van macskaürülék a homokozóban. Meg a játszótéren. A mi óvodánkban is vannak ilyen gondok. És lévén kutyatartó vagyok nap mint nap tapasztalom, hogy nem egy és nem két "kedves" ember teszi le a mindennapi betevőt a cicáknak. Csak azt nem értem, hogy miért nem viszi fel a lakásába a hőnszeretett állatokat. Remélem az önkormányzat lépni fog ezügyben, mert lassan elviselhetettlen a helyzet Északi városrészben is. (egyszer 15 macskát számoltam meg, akit a temető oldalán a trafóház mögött, illetve a játszótér mellett etetnek).”
 • 5. antikos 2010. május 11. 21:55
  „Ahova macska jár enni. Ott nincs patkány... :D De még madár is nehezen él meg.
  Kicsit át kellene gondolunk az állatokkal való együtt élésünket. Nem kellene viszolyogni tőlük... Mi foglaljuk el az ő életterüket. Csodálkozunk???
  Az óvodánál etetőnek meg más helyett kellene keresni. Nehogy lemérgezzék ezeket az állatokat...”
 • 4. leeannlarue 2010. május 11. 21:32
  „Újszegeden meg egy kóbor kutyát szoktattak oda a "kedves" nyugdíjas emberek ételmaradékkal, tutjgatással... A barátaim félnek este gyalog hazamenni attól a kis dögtől. Ez nem normális, kérem!”
 • 3. baloghkatica 2010. május 11. 19:53
  „A mikrochip oké, de míg nincs központi azonosítási rendszer, SEMMIT SEM ÉR... szóval felesleges!”
 • 2. Bond 2010. május 11. 19:17
  „Ha már így nézzük, némelyik ember etetését is abba lehetne hagyni nyugodtan. De ha már megszületett, joga van élni. A megelőzésen lenne a hangsúly, ahhoz magyar embernél csak a büntetéstől való félelmen keresztül lehet eljutni. Ahhoz meg az kell, hogy el lehessen kapni azt, aki kidobja az állatát->kötelező mikrochip”
 • 1. Titanilla 2010. május 11. 18:39
  „ATápai utcai10 emeletesben is lakik egy "kedves" asszony,akiállandóan hordja az ételt a kóbor állatoknak.Nem képesek felfodni, ezzelcsak szaporodnaka kóbor állatok, ez mindannyiunkra veszélyes. Ez nem állatszeretet. Ez kegyetlenség. Arrólnemis beszélve, hogy a kirakott ételre a patkányok isrájárnak. Had szaporodjanak azok is. Nagyonkellene büntetni az ilyet, ez az asszony a galambokat is állandóan eteti, szaporodnak is rendese.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fidesz, MSZP - kölcsönös vádak

Számoljon el a városvezetés a Political Capitallal kötött szerződésekkel – követeli a Fidesz. A szocialisták lemondásra szólították fel Hüvöst. Tovább olvasom