Délmagyar logó

2017. 12. 17. vasárnap - Lázár, Olimpia -3°C | 4°C Még több cikk.

Elvitték a szomszédjait terrorizáló dorozsmai férfit

Szeged-Kiskundorozsma - Nagy erőkkel szállt ki a rendőrség péntek reggel a Széksósi út 71. szám alá. Rátörték az ajtót az itt élő Szűcs testvérekre, akik 16 éve terrorizálják környezetüket. A cselekvőképességet kizáró gondnokság alatt álló Ferencet elvitte a mentő.
Nem működött együtt, majd hazaengedték

A  Csongrád Megyei Kormányhivatal tájékoztatása szerint Szűcs Ferenc pszichiátriai előgondozása a férfi ellenállása miatt nem történt meg. Tavaly egy büntetőügyben vizsgálták a pszichiátriai klinikán, de hazaengedték. Kedden érkezett a gyámügyhöz, hogy az ópusztaszeri otthon fogadni tudja. Tegnap rendőri kísérettel előbb kórházba vitték, onnan kerülhet az otthonba. Szűcs Imre idézést kapott pszichiátriai vizsgálatra. Ha nem jelenik meg, elővezetik.
– Kilenc óra körül láttam meg a szobámból, hogy rendőrautók álltak meg a Széksósi út 71. szám alatt. Három autóval jöttek, az egyikből sisakot viselő rendőrök szállak ki. Ezután benyomultak a Szűcs testvérek házába – mondta lapunknak az akció után Bacsó Károlyné Inci.

Ahogy pár napja megírtuk, Szűcs Ferenc és Imre hosszú évek óta molesztálta szomszédjait, válogatott gusztustalanságokkal keserítette meg az életüket. A környékbeliek tizenhat év után elégelték meg, hogy hiába tettek sok bejelentést a különböző hatóságoknál, senki nem akart semmit tenni a tarthatatlan helyzet felszámolásáért.

Kedden Szabó Bálint jogász segítségével szerveztek aláírásgyűjtést a testvérpár ellen, és értesítették a médiát.

– Jó tíz perc után hozták ki Ferit a házból. Ezután nem sokkal megérkezett egy mentő, és elvitték – mondta Inci. Ahogy megírtuk, Szűcs Ferenc cselekvőképességet kizáró gondnokság alatt állt, gondnoka tavaly év végén úgy nyilatkozott, hogy a férfit az Ópusztaszeri Pszichiátriai Otthon előgondozásba vette, de eddig mégis szabadon járt-kelt Kiskundorozsmán. Az önkormányzat humán közszolgáltatási irodája Szűcs Imre esetében is ekkor kérte a járási gyámhivataltól a gondnokság alá helyezés kivizsgálását.
 
Elvitték a szomszédjait terrorizáló férfit. Fotó: Schmidt Andrea (galéria)
Szűcs Imre öccse elszállításakor nem volt otthon, amikor értesült a történtekről, sörösüvegekkel kezdett el dobálózni. Egyik szomszédja, Szélpál Zoltán ezután újra kihívta a rendőröket. Imre előbb a dorozsmai templomnál lévő Coopban húzta meg magát, majd az esőben a környékbeli utcákon kezdett bolyongani. A rendőrök a Negyvennyolcas utcában igazoltatták. Végül hazaengedték, és szabálysértési eljárást indítottak ellene. Úgy tudjuk, hogy már az ő esetében is folyamatban van a cselekvőképességet kizáró gondnokság alá helyezés.

A környékbeliek egyszerre lélegeztek fel az általuk balhésabbnak tartott Szűcs Ferenc elszállítását látva. – Hihetetlen, hogy erre tizenhat évet kellett várni, és a sok médium idehívása kellett ahhoz, hogy végre történjen valami – mondta egy nő a Coop-üzletben.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hogyan spóroljunk az esküvőn?

Hogyan spóroljunk az esküvőn?
Egy esküvő megszervezése nem leányálom, és akkor még nem is beszéltünk a kiadásokról. Hogyan lehet a költségeken spórolni? Kaskötő Anita esküvőszervezőtől kaptunk tanácsokat. Tovább olvasom