Délmagyar logó

2017. 09. 21. csütörtök - Máté, Mirella 12°C | 17°C Még több cikk.

Fegyveres rablásért vették őrizetbe a szegedi rendőrt

Szeged – Munkahelyéről, bilincsben vezették el a Szegedi Rendőrkapitányság egyik – azóta leszerelt – munkatársát.
Álkommandósok törtek egy roma családra – írtuk 2009. február 27-én. A Kiskundorozsmán történt esetet követő nyomozás először eredmény nélkül lezárult, majd két héttel ezelőtt újabb fordulatot vett.

Kiderült, a rablási kísérlet egyik elkövetője egy már – az ügy kipattanása miatt – leszerelt szegedi rendőr. Úgy tudjuk, az elkövetés időpontjában járőrként dolgozó szegedi férfit az irodájából vezették el: a Szegedi Rendőrkapitányság nyomozói fogták el saját kollégájukat. Az üggyel kapcsolatos érdeklődésünket a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószolgálata illetékesség hiányával hárította el: rendőri bűncselekmények esetén kizárólag a megyei főügyészség nyilatkozhat.


Nagy János azt mutatja, hol nyomták a fejéhez a pisztolyt a támadók.
Nagy János azt mutatja, hol nyomták a fejéhez a pisztolyt a támadók.

Az álkommandós történet

Tavaly februárban megírtuk: Nagy János dorozsmai házába ismeretlenek betörtek, családjával együtt megkötözték és pénzt követeltek tőlük. A sértett akkori elmondása szerint: „Annyit kiáltottak, hogy kábítószercsoport, majd a feleségemet a hajánál fogva földre vitték, a kezét összekötözték, ahogy a zsinórt elvágták, az ujját is megsebezték. A zajra jöttem elő a belső szobából. Letepertek, pisztolyt szorítottak a halántékomhoz. – Mondtam, hogy soha nem volt dolgom droggal, de ez nem hatotta meg őket. A 6 éves fiamat is kirángatták, és a hűtő elé térdeltették – mesélt a krimibe illő jelenetekről az 50 éves férfi. Nagy János azt mondta, hogy jelenleg nem foglalkozik semmivel, haragosa, tartozása nincs, és neki sem tartozik senki. A támadókat nem ismerte fel, hangjuk sem volt ismerős."

– A Szegedi Nyomozóügyészség eljárást folytat, fegyveresen, csoportosan elkövetett rablás bűntettének kísérlete miatt. Az ügy a Szegedi Rendőrkapitányságon indult. A kapitányság nyomozóinak, több más ügynek a felderítése során, látókörébe került egy korábban elkövetett, immár lezárt bűncselekmény. Mint kiderült: a februári, álkommandós fegyveres rablás elkövetőit is elfogták. Ennek kapcsán merült fel, hogy az egyik elkövető a Szegedi Rendőrkapitányság állományába tartozik – erősítette meg értesülésünket Szanka Ferenc, a Csongrád Megyei Főügyészség sajtószóvivője. Hozzátette: a szegedi nyomozók által elfogott gyanúsított szolgálati viszonya, az előállítással egy időben megszűnt. A megyei ügyész kiemelte: egy már lezárt ügy kapcsán került képbe a szegedi rendőr. Több mint egy év elteltével a nyomozóhatóság olyan információhoz jutott, hogy több hasonló bűncselekmény is egy 3–5 fős elkövetői csoport számlájára írható, amelynek egyik tagja a szegedi rendőr. A bűnözői csoportról megtudtuk: három esetben fegyverrel raboltak, több esetben loptak – a vád szerint, egy esetben az őrizetbe vett rendőrrel. Szanka Ferenc ügyész a delmagyar.hu-nak elmondta, a rendőr 5–10 évig terjedő szabadságvesztést kaphat, súlyosbító körülményként jelentkezhet, hogy fegyveres állomány tagjaként követte el a bűncselekményt. Az ügyész hangsúlyozta: a Szegedi Rendőrkapitányság derítette fel az ügyet, amelynek kapcsán a látókörükbe került a szegedi rendőr.

Információnk szerint a Szegedi Rendőrkapitányságon dolgozó rendőrök is meglepődtek, amikor kollégájukat az irodából, munkából, bilincsben vezették el. Úgy tudjuk, a korábban járőrként dolgozó férfi beismerő vallomást tett. Azt is megtudtuk, hogy a tavaly februárban kirabolt férfi egyik rokona is a gyanúsítottak között található: tőle származhatott a pénzről szóló tipp.

Olvasóink írták

68 hozzászólás
 • 68. Fremen1 2010. december 05. 00:45
  „One!

  Láthatod a nyugdíjasok rólatok alkotott véleményéből, hogy volt, és nem is csak személyemben.”
 • 67. One 2010. december 04. 07:17
  „Fremen1!

  Nem vinnyogok megértésért. Te képtelen vagy értelmezni azt, amit mások írnak.

  " Neki az a véleménye rólatok, mint nekünk, sokunknak, akik inkább leszereltünk semhogy a ma rendőri egyenruhát viselő gazemberekkel emlegethessenek egy lapon bármelyikünket." Volt ilyen?”
 • 66. Fremen1 2010. december 03. 23:29
  „65. Mutyi volt a Napfényfürdőnél? Ááá, azt biztos kinyomozták volna derék biztonsági öv ellenőreink, ha Botka korrupciós ügybe keveredett volna, nem?:)”
 • 65. napfenyfurdo_mutyi 2010. december 03. 17:58
  „sün
  :)”
 • 64. Fremen1 2010. december 03. 09:48
  „One, amíg ekkora marhaságokat írkálsz nincs mit tisztáznunk. Hazánknak egyetlen honvédelmi minisztere van. Neki az a véleménye rólatok, mint nekünk, sokunknak, akik inkább leszereltünk semhogy a ma rendőri egyenruhát viselő gazemberekkel emlegethessenek egy lapon bármelyikünket.

  Hol itt a probléma? Rendőrruhát viselsz, próbálj rendőrként viselkedni. Akár itt a fórumon is. Egy olyan testület tagja, aki fegyveres rablókkal, hivatali hatalmukkal visszaélő, alkoholtól felpuffadt pofájú férgek által vezetve imitálják a rendőri munkát nagyon hülyén jön le ha szabadkoznak.

  2006-ban ártatlan emberek szemeit lövöldözték ki a kollégáid. Be is ismerték a tettüket, hallgasd!

  "Igen, emberekre lőttem. És? - Szemkilövő rendőrök 1.rész (Célpont 2009.11.27.) "

  http://www.youtube.com/watch?v=RUNfzW1Wlos

  Ne gyertek azzal, hogy parancsra tettétek! Nürnbergben se jött be. Másrészt meg szemtanúja voltam mikor Nagy Miklós bácsi odavágta a pisztolyát a Szegedi Rendőrkapitányság éttermében az ott zabáló tisztek asztalára. Akkor értesültünk arról, hogy a Horváth Balázs nevű, azóta helyére került patkány kiadta az utasítást, hogy akár fegyverhasználattal is fel kell oszlatni a taxis blokádot.

  Kapaszkodj meg, nem szerelték le, de ha megtették volna ő akkor is ember marad, szemben azokkal, akik 2006-ban és utána kiszolgálták a korrupt, magyarellenes politikusokat. Most meg hozzád hasonlóan megértésért vinnyognak.”
 • 63. Fremen1 2010. december 03. 08:22
  „Mag, nem láttam az említett filmet, de beszédes az itt fórumozó rendőrruhások nickje is. A hülyébbek közülük nem átallották egy léghajó nevét felvenni.:)))”
 • 62. One 2010. december 03. 08:21
  „Eső mentes napos időt mindenkinek!

  Fremen1!

  Tisztázzunk valamit! Egyetlen egy gazembert sem védek! Legyen az rendőr vagy nem rendőr! Hozzászólásom nem is erről szól. A tisztesség szerintem úgy kívánja, ha már megszólítasz itt másokat akkor vállald magad. Nem fogok kérdezősködni és nem csak azért, mert nem vagyok olyan helyzetben, hogy ezt megtehessem. Ha tehetném sem érdeklődnék utánad.

  Az általad említett honvédelmi miniszter szavait erősen túlzónak érzem és veszélyesnek is. Eszmefuttatása szerinte minden rendőrt le kell váltani tekintettel a 2006-os eseményekre, ahol szerinte bűncselekményeket követtek el rendőrök. Ha ezt a gondolatmenetet átültetem a nem rendőri azaz civil lakosságra, akkor minden magyar állampolgárt börtönbe kellene zárni hiszen vannak közöttük bűnözők! Szerintem ez ellen elég sokan tiltakoznának, mint ahogy tiltakoznak mocskolódó szavaid ellen a rendőrök is. Véleményem szerint nem szabad általánosítani.”
 • 61. mag 2010. december 03. 05:38
  „EZ AZ ORSZÁG OLYAN MINT A ZSAROLO ZSARUK CIMÜ FILM- SOK ZSARU VAN AKI NEM EGYENES”
 • 60. Fremen1 2010. december 03. 01:46
  „Zeppelin, itt tovább okosodhatnál:

  http://www.police.hu/magyarendorseg/etikaikodex”
 • 59. Fremen1 2010. december 03. 01:45
  „Had kérdezzem már meg a Délmagyar szerkesztőit, hogy ugye a Szegedi Rendőrkapitányság ..... IP címeit is kiadja ügyészségi, vagy bírósági megkeresésre, ha már egy alkoholista .... is kiadták mieinket, csak azért mert az rendőrnek hazudta magát?

  Hogy lehet az, hogy a Szerkesztőség letltlja a hozzászólásokat egy alkoholista tisztről szóló hazug cikk alól, mialatt itt Kumbor Tibit, sőt a fiát is nyíltan gyalázhatják .....?

  Ezt láttátok-e már délmagyarok?

  "A Magyar Köztársaság Rendőrségének Etikai Kódexét kihirdető
  közös nyilatkozat.

  A Rendőri Hivatás Etikai Kódexe  E Kódex olyan etikai alapszabályokat tartalmaz, amelyek igazodnak a rendőr különleges közszolgálati hivatásának alapkövetelményeihez, és annak kötelező jogi előírásaival együtt, egymást erősítve érvényesülhetnek.

  Célja, hogy erkölcsi iránymutatásul szolgáljon, mind a szolgálatban, mind a szolgálaton kívül tanúsítandó magatartások tekintetében, morális alapot biztosítson a felmerülő szakmai döntésekhez, egyben megfelelő védelmet nyújtson mindazok számára, akik normakövető módon járnak el, továbbá zsinórmértékül szolgáljon a kifogásolható, a hivatáshoz nem méltó magatartások felismeréséhez.

  1. A köz szolgálatáról és a testülethez tartozásról

  A rendőr szolgálatát a törvényekben kifejeződő társadalmi akaratnak megfelelően, a köz érdekében, a társadalom által biztosított lehetőségek között látja el. Önként vállalt hivatásával szemben különleges társadalmi elvárások érvényesülnek, melyekre szolgálati viszonyának fennállása alatt mindvégig figyelemmel kell lennie. Hivatását az előírások és a vezetők utasításainak betartásával, az esküjében foglaltak szerint gyakorolja, tudása legjavát nyújtja. Cselekedeteivel erősíti a testület belső egységét és a szervezet jó hírnevét.

  2. A tisztességről ..."

  A Szegedi Rendőrkapitányság vezetői végtelenül fel lesznek háborodva, ha meglátják, hogy efféle kritériumoknak is meg kéne felleljenek.:))) <moderálva...>”
 • 58. Fremen1 2010. december 03. 01:36
  „Tegnap este újabb bűncselekményt követtek el ellenem, és a barátaim ellen a rendőrruhát jogtalanul viselő <moderálva....>

  Megjelent egy Skoda Octaviás.... a törzshelyünkön és videózgatta a parkolóban álló autóinkat. Mikor az egyik alkalmazott kiment megnézni, hogy mit csinál elmenekült.

  Így játsztok ti, Karinthy után szabadon.:)))”
 • 57. Fremen1 2010. december 03. 01:27
  „Nyomozó, ugye tudod, hogy akik itt engem "mocskolnak" azok zömében rendőri vezetők, vagy "félvezetők".:)

  Sajnos nem érik fel ésszel, hogy a legnagyobb szégyen rájuk, ha arra hivatkoznak, hogy nem ismernek engem. Lassan 20 éve vádolnak azzal, hogy én vagyok Szeged maffiafőnöke. Bizonyítani persze soha semmit se tudtak, mert ők ilyenek.

  A legutóbbi ügyben annyira "csöcsre" futottak, hogy néhányukat börtönbe fogják zárni. Ugye te se sajnálod őket?:)))”
 • 56. Fremen1 2010. december 03. 01:24
  „One!

  "Rendőri vezetőket mocskolsz, nevüket kiírva; általánosítva mocskolsz minden rendőrt gyávának becstelennek nevezve. Teszed mindezt egy nick név mögé bújva! Akkor ki is a gyáva és becstelen?"

  Vegyük sorra!

  Rendőri vezetőket? Nagyrészüket már leváltották őket érdemeik "felismerése" mellett, a többiek ellen pedig büntető eljárás folyik. Akarod még védeni a gazembereket?

  Sehol se állítottam, hogy van még egy-két becsületes, és-vagy bátor rendőr az állományban. Hende Csabát, Magyarország honvédelmi miniszterét idéztem. Szerinte nincs ilyen.:)

  Nick név mögé bújva? Kérdezd meg Lázár Szvetozárt, hogy ki vagyok! Tudod mit, inkább mégse őt kérdezd, Csőke Zsolti nála is jobban tudja!:)”
 • 55. frakk 2010. december 02. 20:32
  „Nekem is van jó tapasztalatom is, rossz is rendőrökkel kapcsolatosan. Sajnos mostanában én is ráfutottam egy két munkáját laikusként végző "vizsgálóra" akik olyan ordító szakmai hibákat követtek el az eljárás során , mellyel egészen más felé terelték az ügyet . Ismerem viszonylag eléggé a munkájukat, de mivel nem ott dolgozom , mégsem eléggé.
  Sok esetről tudnék felettébb érdekes észrevételeket tenni, de természetesen nem ezt akarom.
  Továbbra is minden tiszteletem az utcán dolgozó bármely osztály embereinek. Sajnos középszinten nagyon nagyot csalódtam a szakmaiságban, ..........természetesen nem teljeskörűen értve.”
 • 54. Zeppelin 2010. december 02. 13:11
  „Fremen1!

  Olvastam a mocskolódásaidat, és csak azért nem reagálok, mert erre a szintre már nem vagyok hajlandó lesüllyedni.

  További szép napot!”
 • 53. Nyomozo 2010. december 02. 10:10
  „Előre is bocsánatot kérek mindenkitöl akit meg sértenék. Nem akartam a vitába bele szólni, de nem birtam ki.
  FREMEN1-et személyesen jól ismerem, vagy 25 éve. Nem akarom védeni Őt sem hiszen a sérelmeit nem ismerem. Azt, hogy elbújik a neve mögé, bármikor meglehet tudni ki Ő. Sőt szerintem büntetőjogilag is felel az írásaiért, de be vállalja, ezért gondolom, hogy jogosak. A másik oldalt a rendőrséget sem akarom bántani, de védeni sem. Vannak közöttük jó szakemberek és szakbarbárok is. Csak úgy mint más szakmákban, hívatásban. Azonban megjegyzem, hogy manapság igen sok bakit, melléfogást, bűncselekményt követnek el. Ezen cselekményükért a vezetőik is felelősek. Na ez az ami engem bosszant, egyetlen felelősségre vonásról sem hallottam. A szemlövöldözésen azért vitatkoznék. A rendőrség is követett el bakit, de a kődobálásra, autó gyujtogatásra nincs mentség. Engem is értek sérelmek, ezkre jogorvoslatot legtöbb esteben nem találtam. Tüskével még tele vagyok, de nem haragszom rájuk, csak az adott személyekre, de rájuk nagyon.”
 • 52. henriette.m 2010. december 02. 09:40
  „Fremen1, én sajnálom, hogy ilyet kellett átélned. Nem szokásom az általánositás, mivel minden ember más. Azonban engedd meg, hogy feltegyek egy kérdést, minden rosszindulat nélkül:
  Amit leirtál az 50.hsz-ben azt is takarja, hogy igen jómódú vagy, ami nem bün! De hogy lehet az, hogy más jómódban élö, magának sokat megengedhetö embereknél nem volt ilyen akció? Valami okot kellett adnod rá, neked, vagy a családodból valakinek. Nem állitom, hogy bünözö vagy, hiszen nem is ismerlek,( veled ellentétben én a valódi nevemet használom és néhányan már felkerestek az egyik honlapon is, söt sokan ismerik a mailcimemet, mivel nekem nincs rejtegetni valóm.) csak azt találom furcsának, hogy Veled megtörtént a kommandós támadás, de másoktól még nem hallottam, hogy ilyet követtek volna el ellenük.
  Mielött azt gondolod, hogy én is támadlak, elárulom, hogy emberjogi aktivistaként nem tennék ilyet.”
 • 51. One 2010. december 02. 08:49
  „Napsütést mindenkinek!

  Fremen1!

  Rendőri vezetőket mocskolsz, nevüket kiírva; általánosítva mocskolsz minden rendőrt gyávának becstelennek nevezve. Teszed mindezt egy nick név mögé bújva! Akkor ki is a gyáva és becstelen?

  És néhány információ, amit nem vettél figyelembe:
  - a 2006-os események során rendőrökre támadtak, kockakővel dobálták őket. Sok rendőr megsérült (lábtörés és hasonló finomságok). Ha beszélsz egy esemény kapcsán, akkor ne csak a számodra lényeges dolgokat emeld ki, ha nem próbáld egészében nézni!
  - a Zsanett ügynél is csak addig jutottál el, hogy megerőszakolták, mert ez volt minden híradásban. De arról már nem beszélsz, hogy a rendőröket nem ítélték el!”
 • 50. Fremen1 2010. december 02. 00:51
  „Henriett!

  Ismerem Jánost, akiről a cikk szól, de az idézett rész nem erről szól. 16 "kommandóst"küldtek rám a rendőrbűnözők, mert velük ellentétben én emberként tudok élni, sőt, polgári jómódban. Az ún. "kommandósok" és "nyomozók" által elkövetett lopásoknak én, és a családom tagjai voltunk az áldozatai.

  Nem veszed észre, hogy mennyire támadnak emiatt az itt fórumozgató rendőrségi alkalmazottak? Kurva idegesek, hogy a videofelvételeken jól látható bűncselekményeik miatt felelősségre vonja őket a Nyomozó Ügyészség.

  A cikkben szereplő Jánost is eljárás alá vonták ugyanezek a rendőrbűnözők mikor feljelentést tett tavaly februárban a kollégájuk ellen. És ilyen ügyek után ugat itt néhány egyenruhás <moderálva>, hogy "nem szabad általánosítanunk".

  Furcsa mód, ha összefutok velük a városban akkor eszükbe se jut ilyesmiről beszélni. Sőt, messzire elkerülnek, hisz olyanok, amilyenek.”
 • 49. Fremen1 2010. december 02. 00:42
  „Cornelius, engem azért "varrtak be", mert a kapitányság egyes vezetői irigylik a vagyonomat és az életvitelemet.

  Több bűntetőeljárás folyik ellenük jelenleg.

  Stricinek már csak azért se mennék, mert túl undorítónak tartottam anyukádat, aki nemrég jelentkezett nálam efféle munkára.”
68 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Arzénügyben segít a kormány

Mennyibe kerülne, ha a Csongrád megyei településeknek lajtos kocsikkal kellene szállítani a jó… Tovább olvasom