Délmagyar logó

2018. 10. 18. csütörtök - Lukács 10°C | 23°C Még több cikk.

Fél évszázados a Béke

Fél évszázados a BékeAz 50-es számot formázták meg a Béke-iskola diákjai. Az intézmény idén ünnepli fél évszázados évfordulóját. Fotó: Schmidt Andrea
Fennállásának ötvenéves évfordulóját ünnepli idén a szegedi Béke Utcai Általános Iskola. A jubileumot többek között iskolatörténeti vetélkedővel, képzőművészeti kiállítással ünnepelték.
Mészáros Zsolt igazgató elmondta, a programok sorából kiemelkedik a ma 17 órakor kezdődő gálaműsor, amit az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központban rendeznek.

A Béke-iskola 540 tanulója közül szerdán az egyik szünetben három osztály tanulói – a negyedikesek, az ötödikesek és a hatodikosok – hatalmas ötvenes számot formáztak az aulában. Nem volt egyszerű a feladat, először a nullában voltak túl sokan, majd az ötös szárához kellett több diák.

Megkérdeztünk két nyolcadikost, mit gondolnak, hol lesznek ötvenéves korukban, és mit csinálnak majd.Balogh Hanna Dorka külföldön dolgozna, az északi országokat, Svédországot, Dániát kedveli. Környezetvédelemmel szeretne foglalkozni. Osztálytársa, Kardos Máté azt válaszolta, ötvenévesen visszaemlékezne a mai napra és az általános iskolás éveire. Mátét is vonzza a külföld, ő Ausztriában vagy Németországban élne és építészettel kapcsolatos munkát végezne harminchat év múlva, ötvenéves korában.
 

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megkezdődött az L. család pere: értéktelen részvényeket adtak a Főszer-vezetők

Megkezdődött az L. család pere: értéktelen részvényeket adtak a Főszer-vezetők
101 hitelezőnek 991 millió forinttal tartoznak L. Jenőék, a család mégsem ezért állt tegnap a… Tovább olvasom