Délmagyar logó

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 29°C Még több cikk.

Felesége és gyermekei gyászolják a motoros rendőrt

Szeged - Tamásnak, ha lett volna esélye, élt volna vele – mondta lapunknak Gombkötő Ferenc vezetéstechnikai tréninget szervező oktató. Úgy tudjuk, az autós, akit a rendőr előzni próbált, elhajtott a helyszínről.
Sok a megválaszolatlan kérdés a hétfőn, az 5-ös úton elhunyt motoros rendőr halálával kapcsolatban. Nem tudjuk, mit kerestek az 5-ös úton az egyenruhások, és arról sincs hivatalos információ, milyen járművet előzött a balesetet szenvedett járőr. Az ütközés egy rendkívül enyhe kanyarnál történt, a Szegedre vezető balos ívben az útszakaszt jól be lehet látni.

Tavaly kaptak új motorokat

A police.hu beszámolója szerint tavaly augusztusban a rendőrök 487 új BMW-t kaptak. A 900 és 1200 köbcentiméteres motorokból több is jutott Csongrád megyébe. A 125 lóerős gépek legnagyobb sebessége 200 kilométer/óra.
Információink szerint az az autós, aki a motorossal ütközött, nem az út széléről hajtott fel, így nem valószínű, hogy váratlanul bukkant fel a járőr előtt. A Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője korábban úgy nyilatkozott, hogy H. Tamás egy autót kezdett előzni, amikor balesetet szenvedett. Úgy tudjuk, az autós, akit a rendőr előzni próbált, elhajtott a helyszínről.

– Nagyon hiányzik Tamás – mondta Gombkötő Ferenc. A motoros vezetéstechnikai tréningeket vezető oktató jól ismerte az elhunyt rendőrt. Elmesélte, H. Tamást felesége és két gyermeke gyászolja, a tragédia miatt a rendőrök mellett a gépjárművezető-oktatók is fekete szalagot kötöttek autóikra. – Jó humorú, nyugodt, kiváló ember volt. Mindenre odafigyelt – mesélte H. Tamásról a vezetéstechnikai oktató.

Gombkötő Ferenc elmondta, az elhunyt rendőr nemegyszer tartott csoportjának bemutatót, idegen motorokkal is olyan otthonosan bánt, mintha a sajátján ülne.

A vezetéstechnikai oktató a motoros balesetekkel kapcsolatban megjegyezte, a frontális ütközés az egyik legritkább. – Két autó és egy motor akkor is elfér egy vonalban, ha az út kétsávos. Nem tudjuk, miért nem húzódott jobbra az autós, és azt sem, hogyan viselkedett az a sofőr, akit előztek. Ők talán magyarázatot tudnának adni a balesetre. Tamásnak, ha lett volna esélye, élt volna vele – vélte Gombkötő Ferenc. Hangsúlyozta, a felelősség megállapítása a Központi Nyomozó Főügyészség feladata.

Kérdéseinkkel az ügyészséget is kerestük, de lapzártánkig nem kaptunk választ.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A csárdáskirálynő sztárjaival találkozott a közönség

A szabadtéri idei második produkciója, A csárdáskirálynő című Kálmán Imre-operett alkotóival és főszereplőivel találkozhattak szerdán az érdeklődök a Reök palota átriumában. Tovább olvasom