Délmagyar logó

2018. 03. 24. szombat - Gábor, Karina -4°C | 7°C Még több cikk.

Fidesz-jelöltek a parlamentbe: nincs meglepetés Csongrád megyében

Csongrád megye - Nyilvánosságra hozta a Fidesz országos választmánya hétfőn a tavaszi országgyűlési választás kormánypárti képviselőjelöltjeinek névsorát. Csongrád megyében nincs meglepetés.
Az 1. számú választókerületben Bohács Zsolt indul, aki 2010 óta országgyűlési képviselő, és tagja a szegedi közgyűlésnek. A 2.-ban B. Nagy László országgyűlési képviselő és Csongrád megyei kormánymegbízott a kormánypártok jelöltje. A 3. választókerület Farkas Sándoré, aki 1998 óta képviselő, és vezérigazgatója a Kinizsi 2000 Zrt.-nek. A 4.-ben Lázár János miniszterelnökségi államtitkár indul a Fidesz–KDNP nevében.

Egy informátorunk szerint ami Csongrád megyét illeti, a 3. választókerülettel kapcsolatban született meg utoljára a véglegesítés, és lehetséges indulóként felvetődött Gémes László neve is. Érdeklődésünkre Farkas Sándor azt mondta, ez fals hír. A 3. kerületben ugyanúgy zajlott a jelölt kiválasztása, mint másutt. Tavaly ő választókerületi elnöki megbízatást kapott, a helyi szervezetek is mellette döntöttek, és az országos választmány is megerősítette.

Gémes László, Szegvár polgármestere, a megyei közgyűlés Fidesz–KDNP frakciójának vezetője érdeklődésünkre azt mondta, nem tudja, hogy szóba került-e a neve, ám most biztos nem vállalná ezt a feladatot. Fontosnak tartja, hogy a megkezdett szegvári beruházásokat – így például a szennyvízcsatornázást – polgármesterként ő is tudja befejezni. A megyei közgyűlés új feladata, a területfejlesztés is elég sok munkát ad neki és képviselőtársainak.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A lefőzhetetlen lovag és a pálinkakirály

Kása Tibor Róbert ezúttal két kategóriában vitte az aranyérmet Domaszékre a Maurer Csabánál főzött pálinkáival egy országos versenyről. Tovább olvasom