Délmagyar logó

2018. 04. 24. kedd - György 13°C | 25°C Még több cikk.

Főszereplő nélkül is próbáltak

Szeged - Az esők után betegség is nehezítette a My Fair Lady Dóm téri próbáit: az Elizát alakító Tompos Kátya megfázott, szüksége volt egy kis pihenőre.
A budapesti és a nagyszínházi felkészülés után jó hangulatban, bár az időjárás miatt kissé zaklatottan indultak a Dóm téren a szabadtéri évadnyitó produkciójának, a My Fair Ladynek a próbái. Szombaton elmosta, és később is többször megzavarta a próbát egy-egy zivatar. Holnapután este azonban premier, ezért Novák Eszter, a 80 milliós szuperprodukció rendezője kénytelen volt szinte nonstop munkát elrendelni. Vasárnap már déltől éjfélig, keddre virradó éjjel pedig háromnegyed egyig dolgozott a szereplőgárda a csillagtetős színpadon; a világítás, a vetítés beállítása pedig virradatig is elhúzódott.

A két színészlegenda, Venczel Vera és Gálvölgyi János a próbán. A szerző felvétele
A két színészlegenda, Venczel Vera és Gálvölgyi János a próbán.
A szerző felvétele

Pihenőnapok nélkül, hetek óta dolgoznak a színészek; talán ez és a hétvégi szokatlan hideg is közrejátszhatott abban, hogy a teljes erőbedobással és odaadással játszó főszereplővel, az Elizát alakító Tompos Kátyával megismétlődött ugyanaz, ami tavaly a Cigányszerelem Zórikájával, Rácz Ritával: megfázott, begyulladt a torka, és az orvos utasítására kényszerpihenőt kellett tartania. Szerencsére a szerepet már régóta 100 százalékosan tudja, ezért a rendező nem aggódik. Hétfőn este a súgó helyettesítette az ágynyugalomra ítélt Kátyát, míg a többiek Novák Péter koreográfus vezényletével a sokszereplős jeleneteket próbálták. Amikor már hatodszorra kellett a szimfonikusoknak elkezdeniük a valcert, a produkció karmestere, Silló István és a Novák testvérek kicsit összezördültek. Aki végignézett már próbafolyamatot a szabadtérin, tudja: a premier előtti felfokozott hangulatban az ilyesmi megszokott.

Fekete Gizi Transzilvánia királynőjének jelmezében. A szerző felvétele
Fekete Gizi Transzilvánia királynőjének jelmezében.
A szerző felvétele

Amikor az estélyjelenet szereplői először léptek színpadra kosztümben, Novák Eszter elégedettnek tűnt Zeke Edit elegáns jelmezeivel. Gálvölgyi János Pickering ezredes zöld háziköntösét vörös-fehér egyenruhára cserélte. – Verácska, ebben a ruhában szebb vagy, mint a színművészetis tanítványaim – bókolt a rendező a Higgins professzor édesanyját alakító másik színészlegendának, a szabadtérin most debütáló Venczel Verának.

A tökéletes Eliza

Tompos Kátyáról kollégái állítják: ő a tökéletes Eliza. Kiállja az összehasonlítás próbáját a legendás filmváltozat Oscar-díjas színésznőjével, Audrey Hepburnnel is. A szereplőgárda egyetlen szegedi tagja, a Transzilvánia királynőjét játszó Fekete Gizi is elragadtatással mondta: Kátyához fogható fiatal tehetséggel régen találkozott. Hibátlanul játszik, énekel, táncol, könnyed humorával, bájával és kedvességével mindenkit elvarázsol.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Házi őrizetben a tápéi gázoló

A Szegedi Városi Bíróság tegnap délután elrendelte annak a 20 éves szeged-tápéi férfinak a házi őrizetét, aki vasárnap hajnalban ittas állapotban a tápéi Budai Nagy Antal utcában az úttesten elütött 3 fiatalt. Tovább olvasom