Délmagyar logó

2017. 12. 13. szerda - Luca, Otília 2°C | 12°C Még több cikk.

Gond nélkül vevőhöz ér a jól csomagolt drog a postán

Magyarország - Alapesetben csak a sérült csomagolású küldemények tartalmát ismerheti meg a Magyar Posta kézbesítéskor. Egyértelműen gyanús küldeményeknél a hatóságokat értesítik.
Családi vállalkozásban árulta egy drogot egy tiszaszigeti anya és két fia tavaly februártól októberig – írtuk néhány napja. A drogelosztó központot most buktatták le a rendőrök. Kiderült az is, hogy a család 350 alkalommal adott el drogot. A megrendelők az új pszichoaktív anyagot tartalmazó növényi származékot, illetve a kábítószernek minősülő anyagot postai küldeményben kapták meg.

– A posta az általa kezelt postai küldemény tartalmát csak a szolgáltatás teljesítéséhez szükséges mértékben ismerheti meg – tájékoztatta lapunkat a Magyar Posta Zrt. Ez azt jelenti, hogy csak arról kaphatnak információt, egy feladott küldeményben van-e például törékeny vagy romlandó áru. – A zárt postai küldeményt csak akkor bonthatja fel és ismerheti meg tartalmát a posta, ha a csomag sérült, és annak átcsomagolására van szükség – közölték.

Ha a csomagon egyértelmű gyanús jeleket tapasztalnak, például fehér por szóródik ki belőle, vagy gyanús hangot hallanak benne, azonnal értesítik a hatóságokat. A csomagot ilyenkor a rendőrség vagy a katasztrófavédelem bonthatja fel.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kevés lesz az engedetlen tanár

Kevés lesz az engedetlen tanár
Két szegedi, egy szentesi és egy makói iskolán kívül senki nem jelezte megyénkből, hogy részt vesz a szerda reggeli polgári engedetlenségi mozgalomban. Tovább olvasom