Délmagyar logó

2018. 01. 16. kedd - Gusztáv -4°C | 4°C Még több cikk.

Greenpeace Szegeden

Szeged - A megyeszékhelyen kampányolt a Greenpeace a megújuló energiaforrásokért pénteken.
Az Árpád téri rendezvényen bemutatták, hogy a nap és a szél energiájával, valamint a Föld hőjével sokkal olcsóbban és egészségesebben lehet télen fűteni, nyáron pedig hűteni. A szervezet aláírásokat gyűjt azért, hogy egy megújuló energiaforrásokat támogató törvény szülessen Magyarországon.

Olvasóink írták

 • 4. zofarkas 2010. július 02. 08:51
  „Nem 100%-osan ide tartozik, de
  2010.07.01-én is kampányoltak Greenpeace-es lányok a kárász utcán, és a beszélgetés végén -amikor rátérnek arra, hogy amúgy ők igazából támogatókat keresnek- elővesznek egy papírt, amit ki kell tölteni, és aláírni.
  Ezen a papíron meg kell adni egy összeget, amivel támogatod őket.
  Rendben, csak vigyázat, mert ez egy ÁLLANDÓ HAVI RENDSZERES ÁTUTALÁSI MEGBÍZÁS a bank felé, amit ugye alá kell írni és a bank automatuikusan vonja szépen minden hónapban... a minimum összeg is kideríthető, 1200 ft.
  Bár egy telefonnal elvileg lemondható, de Greenpeace ide vagy oda, ez akkor is nagyon agresszív és gusztustalan támogató szerzői módszer, úgyhogy én azt mondom erre kedves Greenpeace-es főnökök <moderálva>”
 • 3. petrol8906 2010. június 15. 09:04
  „Szia SP.
  A geotermikus energiával már próbálkozott az a bizonyos szegedi cég, csak nagyion gazdaságtalan volt mivel tönkretett a szűrőktől kezdve a szivattyúkig mindent a homok, elég támogatást meg nem kaptak rá, h tudják kompenzálni is a dolgokat, mert rohadt drága cuccok, még a szűrők is. A másik probléma az volt, h a lakókat zavarta a sárga(dolgokat sárgító) víz, ezt meglehetett volna oldani hőcserélős rendszerrel, így nem közvetlen azt a vizet kapták volna, csak a víznek a hőjét. de ez sem valami olcsó dolog, városrészek ellátására kivetítve.

  Zsoltee0716: olyan 120 körül megvagy vele, macerásan de lehet rá államit kapni, vagy ha szerencséd van vmi pályázattal. nehogy azt hidd h nekem nem pénz a 120, de néhány évvel ezelőtti árakhoz képest már jó.
  am az a vicces, h most nálunk olyan technikákat használnak, és olyanok miatt verik a tamtamot, ami németben 30 éves dolog... ott most cserélgetik le a néhány éves BOSCH eszközöket, és akinek van esze, hoz onnan magának! sokkal olcsóbb, és németekről tudvalévő: nem azért cserélnek le valamit mert nem jó.
  Üdvözlettel: Roland”
 • 2. SP 2010. június 14. 20:56
  „Szegeden evidens lenne a geotermikus energia hasznosítása, mégis gázmotoros hőközpontok működnek, hőerőművet terveznek.”
 • 1. Zsoltee0716 2010. június 13. 21:55
  „Van azért csak nagyon drága, állami támogatás meg kevés rá! Napkollektor pölö.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Indul a bakterház az ebédlőben

Szeged - Az Indul a bakterház című film egyik jelenete is látható az egyik terepasztalon azon a… Tovább olvasom