Délmagyar logó

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 16°C | 26°C Még több cikk.

Gyalogolni jó!

Csongrád megye – A cím igazságát Móricz Zsigmond hangoztatta, s ha élne, biztosan részt venne a hétvégi gyalogtúrán. S miközben túrázna bőszen jegyzetelne a Barbárokhoz...
Pénteken Szegeden a Megyeházán rendeznek bált az újszülöttekért fél héttől. „Gyermekek a gyermekekért" – jótékonysági bál a szegedi Tömörkény-gimnázium 11/D osztályának szervezésében, a gimnázium és a Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálat Alapítvány javára. A műsort a diákok és a Zsomboys szolgáltatja. A belépő ára 6500 forint, a támogatójegy, amely a 19 órakor kezdődő műsor megtekintésére jogosít, 2000 forint. Jegyek kaphatók Pintér Sándor professzornál a gyermekklinikán, a REÖK jegypénztárában és Tóthné Jura Joannánál a gimnáziumban.

Toros pálinkafesztivál

A szegedi Széchenyi téri fesztivál programja

Péntek: disznóságok, pálinkakülönlegességek napja
10.00:
nyitás, toros ételek kínálása, 15.00: pálinkaverseny, pálinkakóstoltatás, 16.00: böllércsapatok bemutatkozása, 18.00: Roy & Ádám koncertje.

Szombat: böllérnap
6.00:
a böllércsapatok elfoglalják a helyüket, pálinkás malacbúcsúztató, 10.00: toros ételek kínálása, fogyasztása, 15.00: a disznótoros versenytermékeinek bemutatása, zsűrizés, majd kóstoltatás, 17.00: a böllérverseny és a pálinkaverseny eredményhirdetése, 18.00: toros tálak sorsolása, Kerekes Band koncert.

Vasárnap: családok napja
10.00:
családok káposztafőző versenye, toros ételek kínálása, fogyasztása, népi játékok gyerekeknek, felnőtteknek, 12.00: disznótoros ebéd, 15.00: a családi káposztafőző verseny eredményhirdetése, 18.00: McHawer és a Tekknő.

A Szegedi Nemzeti Színházban a hétvégén folyamatosan játsszák este héttől a Hedda Gabler című darabot.

Délután négytől a Városházán: Egy örökség nyomán... Az SZKTT ESZI Dr. Farkasinszky Terézia Ifjúsági Drogcentrum 2012. március 2. napján ünnepli fennállásának 25. évfordulóját. Ezen évforduló kapcsán a Drogcentrum az SZMJVÖ Kábítószerügyi Egyeztető Fórum közreműködésével megemlékező beszélgetést szervez a Drogcentrum alapításától, napjainkig téma mentén, Dr. Farkasinszky Terézia áldozatos munkásságát felelevenítve. Beszélgető partnerek: Bernád István, Fenyvesi Imre, Hűvös Lajos. Moderátor: Jeszenszky Zoltán.

Vásárhelyen a Fekete Sasban este hattól: Marilyn Hickey amerikai prédikátor előadása: a prédikátor egyike volt az első keresztény prédikátoroknak, akik még a vasfüggöny lehullása előtt eljutottak Kelet-Európába hirdetni az evangéliumot.

19 órakor Mucsi Gergő többszörös díjnyertes ütőhangszeres művész, a szentesi Lajtha László AMI és Hangversenyközpont művész-tanára ad komolyzenei koncertet a központ színpadán.

Szombaton reggel fél nyolctól Kiskundorozsmán az Orczy általános iskolától indul a Sziki gyalogtúra. Az EDF DÉMÁSZ Ötpróba London 2012 – Sziki gyalogtúra: a szabadidős sorozat harmadik, befejező ciklusának induló túrája. Túraközpont: Kiskundorozsma, Orczy Általános Iskola tornacsarnoka. Nevezés: 7.30 és 9 óra között, rajt a nevezést követően folyamatosan. Távok, szintidők: 7,5 kilométer/2 óra, 15 kilométer/4 óra, 28 kilométer/7 óra, frissítés: Kulipintyó Csárda (középső táv fordító), Stüszi Vadász Borozó (nagy táv fordító) és a célban. Rendező: Szegedi Sport és Fürdők Kft. A résztvevők Dorozsma–Bordány–Zsombó tanyavilágának útvonalain haladva betekinthetnek a környék életébe, tavaszt váró kertjeibe, barangolhatnak a zsombói láperdő hatalmas fái között, a Kulipintyó Csárdában pedig Szurdi Zsolt és fia jóvoltából élő népzene mellett gyűjthetik az erőt a további kilométerekhez. A túra részletes leírása a www.szegedsport.hu honlapon található.

A Móra Ferenc Múzeumban 10 órától: Az SZTE Vántus István Gyakorló Zeneművészeti Szakközépiskola tanulóinak ingyenes kamarazenei koncertje hallható.

A Somogyi-könyvtárban fél tizenegytől: A télüldöző hóvirág. Mesés, játékos délelőtt óvodásoknak, kisiskolásoknak a szegedi Somogyi-könyvtárban. Helyszín: gyermekkönyvtár. A szülők számára Schüssler Mónika óvodapedagógus és tanító vezetésével beszélgetés az óvoda-iskola átmenet nehézségeiről. Fejlesztő játékok kipróbálására is lehetőség lesz.

Francia filmek a Belvárosi Moziban

Szombattól kezdődik a 2. Frankofón filmnapok a Belvárosi Moziban. Aznap 19 órakor A némafilmes, vasárnap 18.15-kor a Kapás van!, 20.30-kor pedig az És most merre? Című filmeket vetítik.

Szentesen a Megyeházán tíztől délig: Múzeumi matiné – tavaszvárás. Minden hónap első hétfőjén múzeumi foglalkozást tartanak ifjú múzeumbarátoknak, akik szívesen töltik a szabadidejüket kiállítás, műtárgy vagy film megtekintésével, és nyitottak a témához kapcsolódó kézműveskedésre. Az első foglalkozás témája a tavaszvárás: természetesen szívesen látják a szülőket és a nagyszülőket is. Belépő: 200 forint/fő.

Megyei vadászbált rendeznek 18 órától a Halácsi Kúria és Rendezvényházban Szegeden a Cserje soron az Országos Magyar Vadászkamara Csongrád Megyei Területi Szervezete, a Csongrád Megyei Vadászszövetség, a Csongrád Megyei Vadász Klub szervezésében. Az est házigazdája: Márok Tamás vadász, író, újságíró. Program: 18 órától a vendégek fogadása, 19 órakor vadászkürtösök megnyitója, köszöntők, koccintás, 19.10-től vacsora, 21 órától szórakoztató műsor. Zene: Vecsernyés Róbert (ének, billentyű). 23 órakor tombola.

A február 4-én elmaradt busójárást március 3-án tartják meg Kiszomboron. A program délután háromkor kezdődik.

Vasárnap az IH Rendezvényközpontban 19 órától is játsszák a Színházi Esték keretében a Tizedes meg a többiek című darabot. Belépő: 1–10. sorig: elővételben 3500, a rendezvény napján 3900 forint, 11–26. sorig: elővételben 2800, a rendezvény napján 3200 forint.

Olvasóink írták

 • 1. jozko 2012. március 02. 17:48
  „Gyalogolni jó -naponta azt teszem.
  Úgy 4- 5 kilómétert-ennyire van szükség, és ennyire van időm.

  A 28 km táv - mit mondjak, felkészületlenül nekivágni ostobaság.
  Ez sport-táv.
  Szerintem nem a hétköznapi gyaloglást népszerűsíti!
  Mindenesetre kitartást kívánok azoknak, akik belevágnak!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Eső, napsütés, napsütés

A péntek csapadékosabb és melegebb, a szombat és vasárnap napsütéses, de hűvösebb lesz. Mozduljanak ki, kiránduljanak sokat! Tovább olvasom