Délmagyar logó

2018. 03. 17. szombat - Gertrúd, Patrik 1°C | 11°C Még több cikk.

Gyalogos járőrök vigyáznak a rendre Makkosházon

Szeged - A városrész önkormányzati képviselője szerint akár térfigyelő kamerákat is felszerelnének Makkosházon a közbiztonság javításának érdekében. A környéken történt bűncselekmények miatt fokozott rendőri jelenlétre lehet számítani.
– Hála istennek, hogy nem itt lakom – kezdte egy középkorú asszony, amikor Szeged Makkosház városrészében a közbiztonságról kérdeztük. A közeli általános iskolában dolgozó nőt az Ortutay és a Gyöngyvirág utca kereszteződésében szólítottuk meg – ott, ahol nemrég két társaság szólalkozott össze, és egy gázpisztoly is előkerült.

Tavaly karácsonykor egy 15 éves fiú tizenegy autót tört fel a parkolóban, kettőt közülük fel is gyújtott. A tinédzser ugyanaz a fiatal, akit társával együtt december elején már elkaptak a rendőrök; szintén autófeltörés közben érték őket tetten. A fiatalok ekkor 22 autó feltörését ismerték be. – Borzasztó, ami karácsonykor történt. Itt alig vannak garázsok, szinte mindenkinek az utcán áll az autója – tette hozzá az asszony.

– A kocsifeltörőt az egyik lakó vette észre az ablakból. Azóta, ha éjjel a családból valaki kimegy a vécére, vagy egy pohár vízért, mindig ránézünk a kocsira – mondta egy Gyöngyvirág utcában lakó fiatalember, akit a rendőrök ébresztettek azon a decemberi napon, mivel az ő Peugeot-ját is feltörték a fiatalok.

– Ha nem javul a helyzet, továbbra is folytatódnak a randalírozások, rendbontások, akkor a térfigyelő kamerák kihelyezése sem halasztható tovább – magyarázta Kozma József. Makkosház önkormányzati képviselője hozzátette, fogadóóráján többen panaszkodtak néhány környékbeli vendéglátó-ipari egységre. – A tanácsom az, hogy minél többen tegyenek lakossági bejelentést – mondta Kozma.

– A szegedi egyetem szociológiai tanszékének legfrissebb kutatása szerint a szegediek és Makkosház lakói biztonságban érzik magukat – mondta Szenti Szabolcs rendőr százados. A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta, a felmérés megállapítása az, hogy a sajtóban megjelenő negatív hírek hatása miatt az emberek kedvezőtlenebbül értékelik azt, amiről nincsenek közvetlen tapasztalataik, nem a lakóhelyük közelében történtek. A sajtó vezető hírei közt szereplő események az olvasók, nézők számára tényleges súlyukhoz képest valamelyest fölnagyítódnak.

– Természetesen a rendőrség szeretné, ha Makkosház lakóinak biztonságérzete tovább javulna, ezért a szegedi rendőrkapitány már korábban intézkedett, hogy a körzetben folyamatosan gyalogos járőrök teljesítsenek szolgálatot – tette hozzá a szóvivő.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Téglával dobálták a gyerekek a buszokat

Öt nap alatt háromszor dobálták meg kővel a helyi járatos buszokat a Cserepes soron. Több százezer forintos kárt okoztak a tettesek – információink szerint egy 7 és egy 9 éves gyerek. Tovább olvasom