Délmagyar logó

2018. 04. 24. kedd - György 13°C | 25°C Még több cikk.

Gyilkosság a Fürdő utcában

Különös gyilkosság történ vasárnap késő este Szegeden, a Fürdő utcában. A bűncselekmény előtt a közeli házból a későbbi tettes és áldozata együtt lopott egy tévét, de lebuktak, az albérlő visszavitette velük. Ezután valamin összevesztek, Tibor nyakon szúrta Dixit, aki a helyszínen elvérzett.
A tettes és az áldozat Szűcs Jánoshoz surrant be, lopta el televízióját. Utána összevesztek, villant a kés. Fotó: Schmidt Andrea
– Azt nem tudom, hogy pontosan mi történt, vasárnap este nem voltam itthon. De azt igen, hogy előtte a gyilkos és az áldozat el akarta lopni a tévémet. A kertkapu állandóan nyitva van, besurrantak, már vitték a tévét, amikor az albérlőm észrevette és megállította őket. Kérdezze meg őt – javasolja a gyilkosság közelében, a Fürdő utcában lakó Szűcs János. Az idős férfi azt tanácsolja, hogy nyomjam meg a felső csengőt, arra biztos kijön Balogh János. A gombról még le sem veszem az ujjam, az albérlő kilép az ajtón.

– Visszavitettem velük. Ezután kint valamin összevesztek, a gyilkosság a Gomba bejárata előtt történt, mást nem tudok. Látni nem láttam. Annyit még elmondhatok, hogy az áldozatnak Benkő István a neve, és Újszentivánon, a téglagyári barakklakások valamelyikében lakott az élettársával – mondja látszólag egykedvűen a jól megtermett férfi, Szűcs János.

Az áldozatról nem sok jót mondtak újszentiváni szomszédai. Fotó: Schmidt Andrea
Benkő Istvánt vasárnap késő este, a Gomba bejárata előtt szúrta nyakon ivócimborája, a környékbeliek szerint a börtönből nemrégiben szabadult, 27 éves, hajléktalan Tibor. A vérző férfi nem halt meg azonnal, elvánszorgott a fürdő bejáratáig, és bekopogtatott az üvegajtón. A mentőket és a biztonsági őröket a takarítónő értesítette. Benkő István letérdelt a közeli pad előtt, majd ráborult. Közben előkerült élettársa, aki jajveszékelve kiáltozott segítségért.

A mentők hamar megérkeztek, de hiába tettek meg mindent, a 45 éves férfi életét már nem tudták megmenteni. Egy közeli cég biztonsági őre úgy tudja, az áldozat elvérzett, a kés a nyaki ütőerét vágta el.
A gyilkos nem menekült el, hanem bement a közeli Liget sörözőbe, az egykori Tót vendéglőbe. Sokan látták, a kiérkező rendőrök ott fogták el.

Hellné Icuka, a söröző egyik alkalmazottja azt mondja, a gyilkos az utóbbi hetekben rendszeresen megfordult náluk. – Tibi alacsony termetű, csendes fiatal férfi, tudtuk róla, hogy nemrég szabadult. A pókergépeken naponta eljátszott egy-kétezer forintot, megivott néhány pohár italt, de senkivel nem kötekedett – mondja a középkorú asszony.

Rendőrkézen a tettes

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztálya emberölés megalapozott gyanúja miatt indított eljárást az ügyben. A gyilkossággal gyanúsított, 27 éves férfit még vasárnap éjjel őrizetbe vették, azonban kihallgatását csak tegnap kezdhették meg. Azt a rendőrség nem erősítette meg, de nem is cáfolta, hogy a tettes volt már büntetve.

– Meghalt? Megölték? – kérdez vissza a vasárnap este meggyilkolt Benkő István szomszédja, Szabó-Galiba Zsoltné. Ugyanezt kérdezi az ugyanott, az újszentiváni téglagyári barakképületekben lakó Széchenyi Mariann is. A két nő szombat óta nem látta a férfit. A harmadik szomszéd, Rózsa Viktória már tudta, hogy Benkő Istvánt, Dixit meggyilkolták. Az asszonyhoz vasárnapról hétfőre virradó éjjel az áldozat élettársa, Jutka bekopogtatott. Gyufát és cigarettát kért tőle, közben elmesélte, hogy Dixit Szegeden megölték. Néhány perc alatt egyre többen állnak körül. Sok jót nem mondanak a férfiról, egymás szavába vágva arról beszélnek, hogy Benkőtől rettegtek a környéken. Volt szomszédjuk állandóan ivott, gyakran meztelenül álldogált a lakása előtt, a környékbeli kislányok szeme láttára. – Tudom, nem illik ilyet mondani, de kikívánkozik belőlem: nem hullajtunk érte könnyeket! – szól utánunk egy hálóinget viselő asszony.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Számítógépes tanfolyam negyven éven felülieknek

– Persze azért nem leszek internetfüggő – legyintett nevetve Diószegi Piroska, és már… Tovább olvasom