Délmagyar logó

2017. 10. 19. csütörtök - Nándor 10°C | 24°C Még több cikk.

Halál Dorozsmán: előzetesben a szomszéd

Szagminta alapján kutya ismerte fel a 77 éves Jolika halálával kapcsolatba hozott 26 éves fiatalembert. Úgy tudjuk, a dorozsmai idős asszony egyik szomszédja a gyanúsított – a bíróság elrendelte előzetes letartóztatását.
Korábban írtuk, hogy múlt vasárnap holtan találták otthonában a kiskundorozsmai 77 éves H. Ferencné Jolika nénit. A rendőrség szerint bántalmazás is közrejátszott az idős asszony halálában. Csütörtökön közölték: egy 26 éves férfit őrizetbe vettek. A rendőrök a vasárnapi egész napos helyszínelés után hétfőn, kedden és szerdán is visszatértek a bűncselekmény helyszínére: mindent alaposan megvizsgáltak.

A Nagyszeg utca lakói tegnap reggel már azt beszélték: a 26 éves gyanúsított Jolika néni jobb oldali, közvetlen szomszédja. – Múlt pénteken még a ház előtt kapálgatott Jolika, az értelmi sérült Norbi sűrűn átjárt hozzá beszélgetni. Mi inkább elhajtottuk, nem bíztunk benne – magyarázták.

– Nem szerettem vele beszélgetni, kicsit tartottam tőle – mesélte háza ajtajában a Jolikával közel egykorú Szilágyi Imréné. – Édesanyja neveli. Nagyon sajnálom, hiszen eddig is nehéz sorsa volt, hát még így, hogy a fiát gyanúsítják – fogalmazott. Csöngettünk a fiatalember lakóhelyén, de a leeresztett redőnyös házból nem jött válasz.

A Szegedi Városi Bíróság tegnap egy hónapra elrendelte a fiatalember előzetes letartóztatását – tájékoztatott Szenti Szabolcs százados, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

Olvasóink írták

 • 12. Zuperman 2011. október 16. 13:39
  „Tehát legyen Taigetosz???
  Aki sérült, dobjuk le! Elég civilizált! :-(”
 • 11. s.z.e.g.e.d. 2011. október 15. 16:50
  „achilleus!
  köszönöm igen nem neked szólt hanem a többi hozzászólónak akik egyből leírnak egy sérült embert.....azért mert valaki sérült már biztos, hogy tettes is????és igen mivel személyiségzavaros meg sem tudja magát védeni..szegény fiú már alapjáraton megvan pecsételve mert szellemi sérült!!és még bántják is..nem tartom kizártnak , hogy eszt kihasználva lett "áldozati "bárány.....és otthon a tv-t nézve és újságot olvasva nevet az elkövető azon, hogy hogy csőbe tudja húzni szegényt....ha ép nem sérült egyénről hallunk ilyet a híradóban vagy olvasunk itt arra mért nem dobálunk ilyen szavakat??jah mert azok ép elméjükben követik el a bűnt???azoknak jár esély??persze tőlük nem félünk mert úgy elvegyülnek az utcákon , hogy nem tudjuk kik azok..és bárki szomszédjában lakhat olyan aki nem szellemi sérült..és mégis követett el bármilyen bűncselekményt!!ezek a magyarok,,,,bántani azt aki nem olyan tökéletes mint azt magukról hiszik!!!szánalom.........”
 • 10. achilleus 2011. október 15. 14:29
  „8. s.z.e.g.e.d. 2011.10.15. 10:20

  Remélem az én hozzászólásom kivétel, ugyanis én arra próbáltam felhívni a figyelmet, hogy a szagminta önmagában nem elegendő a fiú megvádolásához, hiszen a szomszéd szerint a fiú rendszeresen járt át a szomszédba a későbbi áldozattal beszélgetni, tehát hagyott ott szagmintát, ha nem ő volt a tettes, akkor is. Nem mondom, hogy nem ő volt, azt sem mondom, hogy ő volt, de nagyon nem lenne jó - és ez már a többi hozzászólónak szól - ha a fiú állapotából kiindulva csak ő maradna a gyanúsított, és a nyomozás leállna más esetleges elkövető felderítésének irányába. A szagminta csak annyit bizonyít, hogy a fiú járt ott, de lehetséges, hogy csak tényleg beszélgetni, ha más bizonyíték nincs, őt is megilleti az ártatlanság vélelme, sőt - állapota miatt - fokozott védelme, hiszen a maga igazságát is vélhetően csak korlátozottan képes védeni.”
 • 9. ISD_Avenger 2011. október 15. 11:16
  „Igen, sajnos a zárt osztály megszűnt, tehát az összes őrült szabadon grasszál szerte az országban. Bármikor, bárki belefuthat egybe. Ez van.”
 • 8. s.z.e.g.e.d. 2011. október 15. 10:20
  „inkább nem kommentelném azokat amiket irtak ide..de egy kicsit magukba nézhetnének!!!ugy jó alaposan!!!!!”
 • 7. Nyomozo 2011. október 14. 20:00
  „Megszüntették a diliházakat! Tessék, itt az eredmény.”
 • 6. TUTI 2011. október 14. 19:07
  „...van itt baj sok...:(:(”
 • 5. achilleus 2011. október 14. 18:49
  „"Szagminta alapján kutya ismerte fel ..."
  "az értelmi sérült Norbi sűrűn átjárt hozzá beszélgetni."

  Ezek után, merem remélni, hogy a szagmintán kívül más "bizonyíték" is van.”
 • 4. FodiDe 2011. október 14. 18:33
  „a srác, a busz elé is ugrálgatott ujjal lövöldözve rá...”
 • 3. papika56 2011. október 14. 18:06
  „T. 1. Félek rengeteg ilyen " sérült " szaladgál az utcán. Bárkit--bármikor legyilkolhatnak ??, büntetlenül ????”
 • 2. papika56 2011. október 14. 18:04
  „Értelmi sérült ?? és ölt ? és nem büntethető ???!!!! Ezeknek mindent lehet ?????”
 • 1. varadipal 2011. október 14. 17:57
  „"Múlt pénteken még a ház előtt kapálgatott Jolika, az értelmi sérült Norbi sűrűn átjárt hozzá beszélgetni."
  Nemhogy egy ápolóval beszélgetett volna a pszichiátrián. Majd a sitten kezelik? Kiderül, hogy nem lehet becsukni, mert dilis a szerencsétlen, amit eddig is tudtak róla.A beutalóval meg kellett várni, míg gyilkol? Hány ilyen elmesérült van még szabadlábon a jogvédő jogalkotás miatt?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bűnmegelőzési tanácsok időseknek: fontos az óvatosság

Szeged - 1700 idős sértett fordult tavaly a megyei rendőr-főkapitánysághoz, főként vagyon elleni… Tovább olvasom