Délmagyar logó

2016. 10. 27. csütörtök - Szabina 6°C | 12°C

Halott akart átkelni a magyar határon

Határátlépésre jelentkezett egy halott a kiszombori határátkelőnél péntek este.
– Egy haszongépjármű jelentkezett határátlépésre a kiszombori átkelőnél pénteken az esti órákban. A sofőr jelezte a határrendészeknek, hogy az anyósülésben ülő utasa már Romániában rosszul lett, majd elaludt – tájékoztatta a Borsot dr. Várkonyi Gergely, a rendőrség megyei szóvivője. A rendőrök látták, hogy a férfinak nincs pulzusa, így megpróbálták újraéleszteni, közben értesítették a mentőket, de már ők is csak a halál beálltát tudták megállapítani.

Az idegenkezűséget kizárták, a rendőrség közigazgatási eljárás keretében vizsgálja a halál körülményeit.

Nem először találkoznak halott utassal a megyei rendőrök. Évekkel ezelőtt egy török család próbálta Röszkén át hazacsempészni az útközben elhunyt nagymamát. A törökök a hátsó ülésen ülő idős asszonyt egy pokróccal is letakarták. A határrendészek kiszúrták az élettelen utast. Kiderült, nem történt bűncselekmény, a törökök csupán a halott költséges és körülményes hazaszállítását próbáltak leegyszerűsíteni.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Cigipiac: kevesebb a dohány

Negatív rekord született a legális cigarettaforgalomban tavaly: a piac év végére éppen elérte a 7 milliárd szálas szintet – korábban bőven 10 milliárd felett volt az éves fogyasztás. Tovább olvasom