Délmagyar logó

2018. 04. 25. szerda - Márk 12°C | 25°C Még több cikk.

Harapós tolvajt fogtak a rendőrök

Szeged - Menekülni próbált, majd meg akarta harapni a rendőröket egy tolvaj szombat este Szegeden. Egyre gyakoribbak az egyenruhások elleni támadások.
– Lakossági bejelentés alapján mentünk a Vajda utcai kazánházhoz, két ember megbontotta a meleg vizes tartály külső alumíniumszigetelését – mondta Valkó Gábor főtörzsőrmester. Két kollégájával, Zádori-Fekete Ádám törzsőrmesterrel és Puskás Ferenc főtörzsőrmesterrel érkezett a helyszínre szombat este. Amikor az elkövetők meglátták a rendőröket, futásnak eredtek. Egyiküknek sikerült meglépni, társát azonban utolérték. A felszólítás ellenére sem volt hajlandó megállni – földre vitték és megbilincselték. A férfi közben meg akarta harapni Puskás Ferencet, de Valkó Gábor elkapta az elkövető fejét, így az ő mutatóujján sértette fel a bőrt.

Valkó Gábor, Zádori-Fekete Ádám és Puskás Ferenc. Lekopogták a rendőrök: eddig komolyabb sérülés nélkül megúszták. fotó: Frank Yvette
Valkó Gábor, Zádori-Fekete Ádám és Puskás Ferenc. Lekopogták a rendőrök: eddig komolyabb sérülés nélkül megúszták.
Fotó: Frank Yvette

A rendőröktől megtudtuk: nem ez volt az első eset, hogy rájuk támadtak. Zádori-Fekete Ádámot két éve a szabadnapján akarta kirabolni három férfi. Önvédelmi fogásokkal védte meg magát, támadói elmenekültek, kollégái a helyszínen elfogták őket. – Tanulókoromban egyszer húsvágó bárddal nyitottak ajtót, amikor helyszínelni mentünk. A kollégám pisztolya ijesztette meg a férfit – elevenítette fel egy korábbi kalandját a törzsőrmester. – Múlt héten egy ittas nő ököllel a kocsinkra csapott, amikor megkértük: menjen fel az úttestről a járdára – mesélte Valkó Gábor.

Puskás Ferenc szerint egyre agresszívabbak, türelmetlenebbek az emberek a rendőrökkel. – A tetten ért elkövetőkben dolgozik az adrenalin, ilyenkor nehéz megnyugtatni őket, ezért ilyen gyakoriak az atrocitások – elemezte a főtörzsőrmester. – Eddig szerencsére megúsztuk komolyabb sérülések nélkül – kopogták le egyszerre mindhárman.
A harapós férfit előállították, ellene lopás és rongálás miatt indult büntetőeljárás, társát még keresik. Cselekményével 300 ezer forintos kárt okozott.

Olvasóink írták

 • 18. Quantumleap 2011. június 11. 08:28
  „Félreértések elkerülése végett: Nem én vagyok uborka fia. De valószínű egy rendőrről beszélünk.”
 • 17. uborka 2011. június 08. 15:56
  „cid-nek,uborkától.engem ez a genszter rendőr utánnam jött autóval .az autót ő vezette, és egy nő rendőr ült melette. mindketten telefonáltak.menetközben.megálitottak és se köszönés se semmi a papiromat,és feljelentem mert őt akadájoztam a haladásban.50 e.ft-ra büntettek 3 h. jogsi megvonás.feljelentettem őket, kiderült a nőnek kellett volna vezetnie.kihalgatáson elentmondásos volt mindenük,de nekik hittek, persze a mellettem ülő fiam is mindent látott és hallott,őt elküldték a meghallgatásról.vele járt iskolába a <moderálva> algyői biztos úr. valóban csak rendőrnek való. hazudik autózik stb az én pénzemen.persze az autóm ellopták sport alfám fél éve de nincs meg.egy mühelyből.hát ők a büdös nagy életben nemtalálják meg büntetni pedig hamisan tudnak ezért utálom mint a szart,de talán ha kirugták egyszer még találkozok vele,keményen.”
 • 16. bánki 2011. június 08. 12:10
  „13. állatbarát2 2011.06.08. 11:13
  Nem ! Természetesen, de simán lábon lőnék normális helyeken !

  A seregben kaptunk erre vonatkozó kiképzést úgy 1975 tájékán az első lépcsőben. Tömeg oszlatás, karhatalmi feladatok.

  Úgy 1976 környékén kiraboltak egy benzinkutat Siklós magasságában.
  Már akkor is beszariak voltak a rendőrök, ja és volt még munkásőrség.
  Na elég hozzá, hogy a ,,bűnözők" bevetették magukat a szőlő ültetvények és a kukorica táblák közé Sikló -Nagyharsány között.
  Mázliuk volt, ki jöttek !
  A rendes procedúra szerint egy-két felszólítás beszélgetés, plusz figyelmeztető lővés a levegőbe, utána lőhettünk volna. A kiképzésem szerínt egy a fejbe, utána a levegő !

  Változnak az idők, több is a bűnöző!

  A HM 3437 ügyeletes alegységének kellett volna megkeresni a delikvenseket. Nen lett volna tul sok túlélési eséjük!”
 • 15. Rembrandtt 2011. június 08. 12:02
  „Gratulálok kollégák, SZÉP VOLT, minden elismerésem a tiétek!”
 • 14. Quantumleap 2011. június 08. 11:37
  „Most látom, hogy a három rendőr közül az egyikkel egy általánosba jártam, egy évig osztálytársak is voltunk.”
 • 13. állatbarát2 2011. június 08. 11:13
  „bánki!
  Ezek szerint,ha a te családod egyik tagja megtámadna egy rendőrt, a rendőr pisztolyt ránt és lelövi, akkor te csak annyit mondanál :igen, ezt csak önvédelemből tette.
  Gratulálok!”
 • 12. purgator 2011. június 08. 11:07
  „Ez már talán kimeríti a frissen kreált bűnt is, az "egyenruhás bűnözés" kategóriáját! Még hogy szegény, megélhetési, többszörösen .átrányos helyzetű, minden földi jóból kirekesztett túlélőt letolvajozni?
  Persze, hogy harapós kedve kerekedett! Eredő kultúráját tekintve még visszafogottan viselkedett. Mert az önvédelmi ösztön, karmol, harap s rúg is. Írok is az obbudszbácsinak a zEUba is! Sose leszünk igazi liberós ország - sose növünk fel a globalista szintre. <moderálva.>”
 • 11. seawasp 2011. június 08. 05:00
  „Fujjj!

  A rendőrségi póló félelmet kelt bennem, és ezt a képet Orbán, ill. Sintérpintér látta?”
 • 10. Surranó 2011. június 07. 23:17
  „Gratulálok!
  Sok ilyen rendőrre lenne szükség! Csak hát szerencsétleneknek ennyi pénzért dolgozni, és idiótákkal foglalkozni!
  Arról nem beszélve, h senki se becsüli meg őket, mindenki csak köp a rendőrre, főleg ha még ad is egy csekket, persze szerintünk oktalanul!
  Az a x@rakodás, ami most is megy a nyugdíjukkal, meg a szolgálati idejükkel, méltatlan a testülethez is, és a rendőrökkel szemben mint egyénekkel is!
  De bezzeg ha baj van, akkor mindenki értük kiállt, és a maga problémája a legnagyobb!
  Amondó vagyok, megbecsülni kellene ezeket a srácokat, mint mindenhol, beléjük rúgni! Már legalább is azokról beszélek, akik kisvállapokkal utcán dolgoznak! ... mert ugye parkettás vállapos rendőrt még egyszer nem láttam utcán, azok elvannak az irodáikban!

  Még egyszer: Kitartás fiúk (és lányok)! :)”
 • 9. CID 2011. június 07. 21:34
  „uborka : mi ez a negatív hozzáállás ? Egyébként, meg azon az állásponton vagyok, ha úgy viselkedek, élek, ahogyan azt a törvények megkövetelik, ugathat nekem egy szarházi rendőr, elküldöm a picsába, oszt pampoghat :)
  Érdekes módon, engem, nem szoktak baszogatni.”
 • 8. uborka 2011. június 07. 20:38
  „Ez a mosolygós rendőr egy hazug , nem rendőrnek való, sem az emberekhez való hozzá állása miatt van neki annyi atrocitása érdekes,hogy a többi időseb rendőrt miért nem harapják meg. <moderálva...> a rendőrségnek még lesz baja az állományával, ha hazug és provokálóan lép fel ....”
 • 7. bánki 2011. június 07. 18:24
  „Mi a francnak nem lőtték le ?

  Ezek még saját magukat sem tudják megvédeni ?”
 • 6. 1131 2011. június 07. 16:08
  „Fúúúúúúúj”
 • 5. VV4 2011. június 07. 10:48
  „Lopás, rongálás...ééééééssss?!?!?!? Hivatalos személy elleni erőszak! Azért nem kéne eljárást indítani tisztelt bűnügyi osztály?”
 • 4. queenmargareth 2011. június 07. 10:26
  „pontosan!itt minden rendben van. OV és Pintér megmondta!
  "minden kornak rendszere van"”
 • 3. tcs 2011. június 07. 10:05
  „Ez a cikk kamu. Rend van!!!!!!!!!!”
 • 2. zero 2011. június 07. 09:07
  „Ezek szerint cigány volt . Mert csak ezek miatt indul ellene eljárás”
 • 1. 751510 2011. június 07. 07:58
  „Nehéz lesz őket meggyőzni arról, hogy nincs cigánybűnözés...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Óriási a különbség városi és városi kórház között

1 nagytérségi központ és 3 kis városi kórház – ez jellemzi Csongrád megye egészségügyi ellátórendszerének felsőbb régióit. Tovább olvasom