Délmagyar logó

2017. 11. 18. szombat - Jenő 5°C | 8°C Még több cikk.

Három kérdés Dávid Ilonának, a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatójának

Szeged - Három kérdést teszünk fel olyan embereknek, akik az érdeklődés középpontjába kerültek, és olyanoknak, akik válaszolni hivatottak aktuális témákra. Ezúttal Dávid Ilonát, a MÁV elnök-vezérigazgatóját kérdeztük, aki a Szegedi Vasútigazgatóság jubileumi ünnepségére látogatott a városba.
– A Szegedi Vasútigazgatóság 125 éves jubileumi emléktáblájának koszorúzásán azt mondta, kiemelt figyelmet fordítanak a közösségi közlekedés fejlesztésére. A gyorsvonati pótjegyekből?
– A pótjegy egy olyan intézkedés, amelyet a minisztériummal közösen hoztunk meg, és egy minőségfejlesztési folyamat része, hiszen a pótjegyekből származó bevételből gyorsvasúti kocsikat újítunk majd fel.

– Mi a legfrissebb információ, ki lesz kedvezményezett és ki nem?
– Akik rendszeresen utaznak vonaton bérlettel, azoknak nem kell megvenniük a pótjegyet: tehát, akik iskolába vagy munkába mennek vonattal, azokra nem vonatkozik.

 Dávid Ilona, a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója
Dávid Ilona, a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója.
Fotó: DM/DV

– Motorvonat-vezetőnek tanul. Hogy áll a vizsgákkal?
– Van olyan vizsgám, amely már sikerült, de bizonyos modulok, kiegészítő vizsgák még hátravannak. Nyilván lassabban tudok haladni, mint azok a tanoncok, akik napi nyolc órában csinálják.

Olvasóink írták

 • 8. Lugas6 2013. május 11. 09:41
  „Szeged Esztergom között már most is drágább a vasúttal való közlekedés, mert Esztergomban nincs helyi közlekedés és a belvárosba való bejutás 1000-1500,-ft taxival. Ezen még az sem segít, ha megépül a hyper- szuper villamosított Esztergom- Budapest vasútvonal 2015-re. Ja még annyit, Esztergomban csak 3 taxi van, az is csak telefonon hívható, mert a vasútállomásnál nem posztolnak.”
 • 7. virághcsaba 2013. május 10. 14:11
  „5. dendri 2013.05.09. 20:49

  "mozdonyvezetők évek óta az infláció kétszeresével kapják a béremelést"

  Szándékaidnál már csak az információid rosszabbak ...”
 • 6. szegedivagyok 2013. május 10. 07:56
  „5. dendri

  Egyetértek azzal amit írsz, de tény, hogy a magyar vasút alulfinanszírozott.Nem a vezetők, hanem a működés, a szolgáltatás.A MÁV-nál akkora kupi van, aminek a rendbetétele a döntéshozóknak nem érdeke.”
 • 5. dendri 2013. május 09. 20:49
  „2. szegedivagyok

  Ha nem lapátolnák ki két kézzel a pénzt a vasútból, akkor igazat adnék neked. Tanácsadói szerződések, jogi szerződések, ilyen-olyan lízingek, bérbevételek megfelelő emberektől. Az már csak hab a tortán, hogy a mozdonyvezetők évek óta az infláció kétszeresével kapják a béremelést. Ha ilyenekre van pénz, lenne pénz a minőségjavításra is. Csak nyilván nem fűződik hozzá érdek.

  Egyetlen egy értelme van ennek a pótjegynek. A nyugdíjas is megtanulja, hogy nincs minden ingyen, nincs kolbászból a kerítés. Ha az ő fizetési kötelezettségüket visszavonják, akkor onnantól kezdve lehet lehúzni a wc-n az egészet.”
 • 4. papsajt 2013. május 09. 20:08
  „megyeszékhelyek között 120km/h, nemzetközi vonalakon 160km/h lenne az alap , emire azt mondanám, minőségi fejlődés.
  a 20-30 éves kocsik kipucolása a pótgyegyek által, csak vakítás.”
 • 3. Jozsoci 2013. május 09. 18:55
  „A Szeged-Békéscsaba között közlekedő vonat állítólag "sebesvonat". Arra is kell pótdíj. Kirázza az ember lelkét.”
 • 2. szegedivagyok 2013. május 09. 14:46
  „Nekem semmi problémám ezzel a pótdíjjal.Valamiből kell finanszírozni a vasutat.El kell ismerni, egy minőségi szolgáltatást nyújtó vasúti szolgáltatásért 2-3x ennyi pénzt kellene kérni.Ez az, amit ebben az országban nem lehet megtenni, így minden marad a régiben.Kár bárkinek is olyan álmokat dédelgetnie, hogy a ma rendelkezésre álló pénzből színvonalas vasútunk lesz.Vagy költünk rá, és akkor sokkal többe kerül MINDENKINEK, vagy maradnak a retkes kocsik, folyton késő vonaton, na és a szívatás.”
 • 1. queenmargareth1 2013. május 09. 12:00
  „se munkahely, semmi, de emelést kaptam...köszi, logikus.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sértettből gyanúsított: mobillal próbált trükközni

Fellökték, és elvették a táskáját benne a mobiltelefonjaival. Gyorsan kiderült, hogy nem így történt. Rendőrségi információk szerint nem ez az első ilyen eset Szegeden. Tovább olvasom