Délmagyar logó

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 28°C Még több cikk.

Határon átnyúló modellezők

A Szegedi Vedres István Szolgáltatási Szakképző Iskola és a Szabadkai Politechnikai Iskola az IPA Magyarország-Szerbia Határon Átnyúló Együttműködési Program keretében rendezett modellezőtábort november utolsó hetében.
A program november 25-én hétfőn kezdődött a Vedresben Deák Attila igazgató ünnepélyes megnyitójával, majd szakmai előadások következtek az iskola dísztermében. Ninkov Olga PhD, a szabadkai Városi múzeum munkatársa Szabadka építészeti örökségéről beszélt, Erdeljan Milivoj, a Vajdasági Hegymászó és Síszövetség titkára Peru kultúrájáról mesélt. Kiss Lajos építész, egyetemi docens előadásának címe: A szecesszió építészete a „déli végeken" (Szabadka, Szeged és környékük). Dobó László, a Vedres igazgatóhelyettese a városképi védettségű iskola épületének megújulását mutatta be.

Templomot építettek a diákok. (képgaléria)

A délutáni szakmai előadások helyszíne a Szeged-Alsóvárosi Ferences templom és rendház előadóterme volt, ahol Kiss Didák, a Magyarok Nagyasszonya Szegedi Ferences Rendház házfőnöke az 500 éves kolostor felújításának szempontjait vette sorra, míg Valkony Károly okleveles építészmérnök, a rekonstrukció tervezője az épületegyüttes megújulását részletezte. Ezt követően Petri Márta, az Alsóvárosi Ferences Látogatóközpont vezetője beszélt a működés tapasztalatairól.


Templomot építettek a diákok. (képgaléria)

A hét zárásaként november 29-én pénteken ismét szakmai előadások voltak a Vedres dísztermében. Beszélt többek között Kratochwill Mátyás, a modellezőtábor szakmai vezetője, Pál János, építészmérnök és Dobó László is – utóbbi zárta be a jól sikerült modellező tábort, ahol – a képgaléria tanúsága szerint – a diákok sem tétlenkedtek.

Templomot építettek a diákok. (képgaléria)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Idős nőt sodort el a vonat Szeged és Röszke között

A nő nem figyelt és a tilosban is gyalogolt. A vonat kétórás késéssel indult tovább. Tovább olvasom