Délmagyar logó

2018. 03. 18. vasárnap - Sándor, Ede -4°C | 5°C Még több cikk.

Hazavitte Jancsikát a nagymamája

Kilenc hónap után szerdán a nagymamája hazavitte azt a Békés megyei kisfiút a szegedi gyerekklinikáról, akit szívműtétje után sem látogatott sokáig a családja. Ibolyának egy hetet kellett töltenie a kórházban az unokája mellett.
– Az egész hét a babával telt. Nagyon jól összeszoktunk, már nem vagyok idegen a számára. Az orvosok közben folyamatosan vizsgálták. Az EKG, az ultrahang és a vérvétel eredményeit is rendben találták. Már csak D vitamint kell szednünk. Egészségesek vagyunk, mint a makk – mondta határozottan Jancsika nagymamája, miközben az unokáját öltöztette.

Jancsika kezelőorvosa, Katona Márta is megerősítette a nagymama szavait. – Úgy tűnik, egymásra találtak. A kisfiú mosolyog rá, nyújtja felé a karját, ha szeretne valamit. Láthatóan jól érzi magát a mamájával. Most ez a legfontosabb, mert a gyermek ragaszkodása mindig őszinte – vélekedett a professzor asszony.

Hazavitte Jancsikát a nagymamája - KÉPGALÉRIA

Ibolya egy hete egy kézitáskával érkezett, békési otthonukba már majd egy tucatnyi csomaggal indultak. A poggyászok gyerekjátékot, kisbabaruhát rejtettek – cikkünk nyomán többen is felkeresték a klinikát, hogy segítsék a családot. Egy házaspár Budapestről utazott Szegedre – ruhát, pelenkát, popsi törlőt hoztak.

Mint azt korábban megírtuk a kisfiú kilenc hónapja, születése után alig néhány nappal súlyos szívfejlődési rendellenességgel került a szegedi gyerekklinikára. Öt hónapos korában megműtötték, de azóta meggyógyult, mégsem jelentkezett érte a családja. A gyámhatóság végül az apai nagymamát jelölte ki a kisfiú mellé. A 48 éves munkanélküli asszony egy hete költözött be a gyermekklinika kardiológiai osztályára. Ez volt az egyik feltétele annak, hogy hazavihesse az unokáját.

A betegszállító szerda kora délután érkezett meg értük. Indulás előtt Katona Márta egy egészségügyi könyvet nyomott Ibolya kezébe és egy közös fotó is készült a kisfiút ápoló nővérekkel.

Hazavitte Jancsikát a nagymamája - KÉPGALÉRIA

– Többször is beszéltem telefonon a férjemmel, már nagyon hiányolnak bennünket a gyerekek. Jancsika 3 éves testvére és a saját 5 éves fiúnk, aki sok-sok rajzot készített nekünk, ezekkel várnak haza – árulta el az asszony a kocsiba beszállva.

A kicsinek és a nagymamának legközelebb egy hónap múlva kell jelentkeznie a klinikán, mert Jancsika még egy ideig kardiológiai ellenőrzésre szorul. A családsegítő szolgálat már most biztosította őket arról, hogy segítenek a szállításban. Ha minden rendben alakul, akkor később évente már csak egyszer kell Szegedre utazniuk.

Olvasóink írták

21 hozzászólás
12
 • 21. henriette.m 2010. november 25. 19:07
  „20. hozzászólás kiokushyn 2010.11.25. 18:21

  Akkor jó, ha te úgy gondolod, hogy jobban tudod..............
  Amúgy meg Deszkásnak irtam, mert szoktunk egymással levelezni.”
 • 20. kiokushyn 2010. november 25. 18:21
  „henriette.m
  És akkor most mi a gondod?éÉn is ezt mondtam, csak még céloztam a jogszabályokra is. Hidd el, tudom, hogyan működik.
  Továbbra se gondolom, hogy jobb felnőni egy rossz családban.
  Szép napot.”
 • 19. henriette.m 2010. november 25. 14:10
  „17. hozzászólás kiokushyn 2010.11.25. 12:53

  henriette.m
  Bocs, hogy helyesbítek: Magyarországon csecsemőotthonba kerülnek a gyermekek, azok, akik nem adhatók valamilyen okból kifolyólag nevelőszülőkhöz.

  Igen, akiket nem vállanak nevelöszülök, vagy betegek, azokat otthonba adják, de arról nem a szülö, hanem a Gyámhatóság késöbb pedig a Bíróság dönt.”
 • 18. Szurkoló 2010. november 25. 13:45
  „Légy nagyon boldog, pici ember!
  Díszítse sokszor mosoly azt a tündéri arcodat!
  A kórház személyzetét pedig szívből tisztelem, amiért ilyen nagy szeretetben gondozták-nevelték ezt a kicsi fiút.
  Amikor a legjobbat szeretné kívánni, a 90 éves szomszéd bácsi azt mondja, Isten áldja meg magukat.
  Önöket is!”
 • 17. kiokushyn 2010. november 25. 12:53
  „henriette.m
  Bocs, hogy helyesbítek: Magyarországon csecsemőotthonba kerülnek a gyermekek, azok, akik nem adhatók valamilyen okból kifolyólag nevelőszülőkhöz.”
 • 16. henriette.m 2010. november 25. 12:47
  „Deszkás, ilyen korban (születéstöl 3 éves korig) nem adják nevelöotthonba, hanem nevelöszülökhöz helyezik a gyerekeket. 3 éves kor után pedig egy hosszú pszichológiai therápia elözi meg a nevelöszülökhöz történö elhelyezést. De mindaddig, mig lehetöség van rá, a gyerek a vérszerinti családjában marad. Néha túl késön veszi el a Gyámügy a kicsiket, sokszor viszont idöben. Nem könnyü ezt a munkát végezni Gyámügyisként. Föleg, amikor jelen vagy és nézed, hogy a szülök ellenkeznek, vagy rosszabb esetben a gyerekek nem akarnak otthonról elmenni és nem értik, miért is szakitják el öket a szülöktöl! Vagy amikor éjjel csengetnek nálad a Gyámügyisek, kezükben egy idegen siró-zokogó kicsi gyermekkel és kezedbe nyomják, hogy gondoskodj róla, mert a következö 6-8 hétben nálad marad átmeneti gondozásra. Nekem is pottyant már ki könnyem és fog is még............”
 • 15. kiokushyn 2010. november 25. 12:01
  „Ányez
  Teljesen egyetértek.”
 • 14. Ányez 2010. november 25. 09:26
  „deszkás, én azt mondom, hogy a gyereknek olyan nevelőknél van a helye, akik megadják neki azt, amire szüksége van. Fel nem tudom fogni, hogy lehet nem (vagy csak alig) látogatni a 9 hónapig kórházban lévő gyermekemet, unokámat. És nem hiszem el, hogy a nagymama most hirtelen megvilágosodott. Bár ne nekem legyen igazam.”
 • 13. velemenynyilvanito 2010. november 25. 09:10
  „hol is kezdjem
  sokak mindent meg adnak azert hogy sikeruljon teherbe esniuk,megtartsak a magzatot es egy eleten vigyazhassanak ra mert nekik nehezen jon(jott) ossze.
  oket nem erdekli a penz mennyibe is kerul kap-e csaladi potlekot egyeb penzt mert azoknak minden penzt meg er ha mar erinthetik nevelhetik.
  oszinten sajnalom ezt a kigyereket mert olyan csaladhoz kerul akik szinte csak penznek veszik a gyereket, meg szinte a semminek. a nagymamat addig miert nem kullogot elo es nezte meg a gyereket meg fel nem kaptak hirre????
  en a gyamhatosag helyebe mar reg adoptaltam volna egy olyan csaladhoz akik megerdemlik!!!!!
  a szulok vagyis annak nevezzet valakiknek ,remelem a falujukba sorba kopik oket.
  a novereknek-orvosoknak pedig koszonet hogy igazabol nem akartak kiadni a csaladnak!!!!!!”
 • 12. bejja03 2010. november 25. 08:32
  „Örülök, hogy a nagymama rájött végre hogy nála is lehetne a kisgyerek de azt nem értem hogy eddig hol volt, pláne az anyja!remélem az nem szül többet!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  mert az ilyen az nem anya, miért hagyta el a kis gyereket? nem tudta nevelni? akkor mikor terhes lett ezt nem tudta? vagy azért mert beteg ??????????????szégyellje el magát!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  az ilyenek nem való gyerek isten őrizz, hogy még többet tegyen tönkre!!!!”
 • 11. MD2009 2010. november 25. 05:50
  „Sok boldogságot, Jancsika!”
 • 10. henriette.m 2010. november 24. 23:40
  „Jancsika, minden jót Neked, sok szerencsét és boldogságot a családodban! Légy egy nagyon becsületes és tiszteletreméltó ember. Remélem, már nem fogunk semmi rosszat olvasni Rólad és a családodról!”
 • 9. deszkás 2010. november 24. 20:59
  „Gratulálok az orvosoknak ápolónőknek emberségből(is) jeles.ÁNYEZ! Mert esetleg a nevelőotthonba kötött volna ki a kissrác. HAJÓSINAS! Mi adhat felmentést az elhanyagolásra szerinted? Megsúgom SEMMI!”
 • 8. Giga 2010. november 24. 19:38
  „31 éves férfi létemre, megkönnyeztem a kisfiút! Gyönyörű kisbaba! Kívánom, hogy minden, de minden klappoljon az életében! Sok boldogságot, egészséget neked Jancsika!”
 • 7. CID 2010. november 24. 18:38
  „Egészséges, boldog és jó életet a kiskrapeknak !”
 • 6. tol 2010. november 24. 18:32
  „szegény kis krapek! Kezdődik neki a (családi)élet...”
 • 5. hajosinas 2010. november 24. 18:25
  „A családi háttér és az objektív tényezők ismerete nélkül,nem a legszerencsésebb dolog bárki felett ítélkezni.
  A nagymamának és férjének gratulálok a döntésükhöz, annál is inkább, mivel nehéz körülményeik ellenére emberségből jelesre vizsgáztak.Kivánom, hogy Jancsikának legyen nagyon jó egészsége, sok boldogsága, sok szerető -gondoskodó családtagja, boldog gyermekkora.A nagyszülőknek pedig kivánok jó egészséget, erőt a gyermekek neveléséhez, nem utolsó sorban biztos jövedelmet biztositó munkát.Bízom benne az illetékes szervek ez utóbiban segítséget fognak nyujtani nekik.
  A korház minden munkatársának gratulálok,munkájukhoz, magánéletükhöz sok sikert és jó egészséget kivánok.”
 • 4. Vörcsi 2010. november 24. 17:02
  „Gyönyörű kisbaba! Az orvosok, ápolók megint megmentettek egy életet! KÖSZÖNET, és TISZTELET nekik!
  Sokamindent elárul ez a cikk a családról. Az édesanya, édesapa egy nagy bukta, zűrös életű emberek lehetnek, a 3 éves kistestvért is a nagyszülők nevelik! A nagymama és férje, - bár 48 évesen munkanélküliként 5 éves saját gyerekkel nem lehet könnyü -, mégis vállalták Jancsikát, le a kalappal előttük.
  Jó egészséget, sok szerencsét, boldogságot minden jót kívánok nekik!”
 • 3. kisscitrom 2010. november 24. 16:40
  „Boldog életet kívánok ennek a csöppségnek.
  Remélem azért a gyámügy néha odales, hogy minden klappol e.
  Ugyanis nekem is fura, hogy hirtelen mitől is lett nagymama a nő.
  De a legjobbakat kívánom nekik.”
 • 2. Ányez 2010. november 24. 16:33
  „Remélem jó sora lesz. Olyan aranyos azokkal a nagy kék szemeivel...
  Csendben megjegyzem nem vagyok elájulva a szupernagyi teljesítményétől. Ha eddig kibírta, hogy háromszor látta az unokáját, most hirtelen mitől ébredt fel benne ez a fenenagy hiányérzet? De tudom, a vér az első. Utána jön a gyerek.”
21 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Díszdiplomásokat köszöntöttek Szegeden

Szeged - 46 Szegeden élő pedagógust köszöntött szerdán a városházán Solymos László alpolgármester. Tovább olvasom