Délmagyar logó

2017. 09. 21. csütörtök - Máté, Mirella 12°C | 17°C Még több cikk.

Házkutatást tartottak a közérzetjavító központban

Házkutatást tartottak a közérzetjavító központbanIdős pácienseket vártak a szegedi közérzetjavító központba, civilruhás rendőrök jöttek. Órákig vizsgálódtak a helyszínen.
Szeged - Újabb nyugdíjas ügyfelek helyett a rendőrök jelentek meg tegnap a szegedi közérzetjavító központban és annak boltjában, melyről megírtuk: több százezer forintos gépek vásárlására veszik rá az idős embereket. Közben sorra jelentkeznek lapunknál az idősek, akik cikkeinket olvasva jöttek rá, becsapták őket.
A rendőrség figyelmét is felkeltették a lapunkban megjelent cikkek a szegedi közérzetjavító központról – tegnap kora délután civil ruhás nyomozók jelentek meg a Csongrádi sugárúti vállalkozásnál. Egy zsombói férfi mesélt nekünk először a cégről, mely 3D-s szívvizsgálatra hívja az 50 éven felülieket, ott azonban használható diagnózis helyett csak rájuk ijesztenek, és több százezer forintért elektromos berendezések megvásárlására veszik rá őket.

Szerdán megjelent cikkünkben olvasónk elmesélte, még a bankba vagy otthonukba is elkísérik a gyanútlan időseket, hogy pénzt vegyenek fel, majd egy másik helyen üzemeltetett boltjukban fizessék ki a termékeket.
A központ tegnap is nyitva volt, és zavartalanul üzemelt egészen addig, míg egy olvasónk helyett a megbeszélt időpontban rendőrök jelentek meg. Lapunk cikkei lavinát indítottak el: a hatóság a sértettek feljelentése alapján házkutatást tartott a Csongrádi sugárúton és a Pacsirta utcában is. Időközben sorra érkeztek a páciensek is a megadott időpontokra, ők azonban már nem jutottak be.

– Kezelésre jöttem, de azt mondták, most nem aktuális – mondta a 73 éves Márta néni, aki kérte, teljes nevét ne írjuk le. Ő egy 60 ezer forintos csomagra fizetett be a cégnél úgy, hogy eredetileg csak 10 ezer forint volt nála. – Elkísértek egy automatához, ott vettem fel a maradék összeget – mesélte az idős nő. Arra a kérdésre, mit gondol a kezelés hatékonyságáról, szó szerint azt mondta: „ártani nem használ".
 
 Márta néni készüléket nem vett, de egy drága kezelésre azért rábeszélték.
Márta néni készüléket nem vett, de egy drága kezelésre azért rábeszélték.

Márta néninél sokkal rosszabbul járt Kovács Gézáné, aki szerkesztőségünkben jelentkezett, hogy elmesélje történetét. – Nagyon rám ijesztettek a vizsgálaton, szinte azt mondták, meg fogok halni, olyan rossz állapotban vagyok – mesélte. – Megvettem 450 ezer forintért a gépet, bár nem volt rá pénzem. Az élettársamtól kértem el ezt az összeget. Kaptam is érte, főleg a megjelent cikkek után. A gépet viszont használom azóta is, ha már egyszer pénzt adtam érte.

Volt olyan olvasónk is, aki azt mondta, legszívesebben feljelentést tenne, de nem látja értelmét, hiszen a céget úgyis megszüntetik, mire odáig jutna az ügy, és nem lesz kin behajtani a pénzeket. – Egyébként is, 66 évesen nincs kedvem már bíróságra, rendőrségre járkálni. Azzal pedig, hogy folyamatosan jönnek az idézések, a család számára is kiderül, hogy hagytam így becsapni magam. Márpedig azt nem szeretném, így is nagyon szégyellem magam – fogalmazta meg a valószínűleg sokakat ugyanígy foglalkoztató gondolatokat.

A tegnapi házkutatás után a rendőrség eljárást indított ismeretlen tettes ellen csalás gyanúja miatt.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bárki átmehet Juditon Újszegeden

Bárki átmehet Juditon Újszegeden
Bár most nyugalom van, a körzet önkormányzati képviselője szerint még mindig nem született megoldás… Tovább olvasom