Délmagyar logó

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 30°C Még több cikk.

Hétvégén zár a Nyári Tárlat

Szeged - Vasárnapig látogatható Szeged egyik legnívósabb képzőművészeti eseménye, az idei Nyári Tárlat. A REÖK következő kiállításán Popovics Lőrinc szegedi képzőművész alkotásait láthatjuk.
Már csak vasárnapig van lehetőség arra, hogy megtekintsék a látogatók a XXXVII. Szegedi Nyári Tárlatot a REÖK-ben. Az elmúlt évekhez hasonlóan a Szegedi Szabadtéri Játékok előadásai napján este 8 óráig van nyitva a palota, úgyhogy az utolsó napokon hosszított nyitva tartással várják az érdeklődőket a hűs termek és a képzőművészeti alkotások.

Rabóczky Judit Rita Figyelő című kisplasztikája is látható a REÖK-ben az idei Nyári Tárlaton.
Rabóczky Judit Rita Figyelő című kisplasztikája is látható a REÖK-ben az idei Nyári Tárlaton.

A Fantomra már csak korlátozottan kaphatók jegyek

Alig maradt jegy a Szegedi Szabadtéri Játékok következő hétvégi előadására, Az Operaház fantomjára. A legendás darab, amely idén ünnepli magyarországi bemutatásának tizedik évfordulóját, július 13-án, szombaton kerül színre, koncertváltozatban. A rajongók és érdeklődők már szinte az összes jegyet elkapkodták, úgyhogy aki kíváncsi a Szirtes Tamás rendezésében, Sasvári Sándor, Fonyó Barbara és Bot Gábor főszereplésével látható produkcióra, annak igyekeznie kell a jegyvásárlással.

„A mai friss művészeti termésből itt bemutatott együttes sokfélesége, 'maisága' tanulságos összevetésre ad alkalmat" – olvasható a vendégkönyvben. A látogatók, akik már megcsodálták a város legnívósabb képzőművészeti seregszemléjének idei gyűjtését, elragadtatva dicsérik az alkotásokat. Valóban kivételes színvonalú anyag jött össze a REÖK-ben.

A Nyári Tárlat presztízse évről évre nő, mutatja ezt az idén beadott alkotások rekordokat döntögető száma, illetve az a tény is, hogy a kiemelkedő magyar képzőművészek úgy érzik, nem maradhatnak le a kétévente jelentkező szemléről. Idén a közel 150 mű között például Nádler István, Szüts Miklós, Csurka Eszter, Vojnich Erzsébet, efZámbó István, Dréher János, Atlasz Gábor, Gáll Ádám és Aknay János alkotása látható a hűs kiállítótermekben.

Következő, július 12-én nyíló kiállításán ismét egy szegedi képzőművész alkotásait mutatja be a REÖK. Az idei évben 60. születésnapját ünneplő szobrászművész, Popovics Lőrinc összefoglaló kiállítása a sokoldalú életmű főbb törekvéseibe enged betekintést. A tárlat válogatást mutat be a művész faszobraiból, kőplasztikáiból, kő- és üvegszobraiból. Popovics Lőrinc munkásságának jelentős szegmense a születés, a teremtés misztériumának megidézése. Ősi, egyszerű formák felé fordul, nagy hatással vannak rá Európa kőkori emlékei, a termékenységszobrok, menhirek, dolmenek, idolok, mágikus bálványok és a fény kultusza.

(x)

Olvasóink írták

  • 1. Hétszűnyűkapanyányimonyók 2013. július 07. 17:38
    „Hét elején nyit a téli zárlat”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hétfőtől egy hónapig - munkák a Kossuth Lajos sugárúton

Számos helyi járatú busz a gépjárműforgalommal közös sávban közlekedik majd - mindkét irányban… Tovább olvasom