Délmagyar logó

2017. 11. 24. péntek - Emma 4°C | 11°C Még több cikk.

Hivatalnokok titkos élete

Szeged - A hivatalok és orvosi rendelők ma, a tisztviselők napján zárva tartanak, de tegnap még Alkotó hivatalnokok címmel kiállítás nyílt a kreatív tisztviselők munkáiból a városházán.
A megnyitón az apparátus feje, Mózes Ervin címzetes főjegyző viccesen megjegyezte a kuriózumnak számító kiállításról, hogy talán nincsenek eléggé leterhelve a kollégák, mert ennyi alkotóerő fér még beléjük az ügyek intézésén túl. Aztán törvényességi kifogást igyekezett keresni, hogy miért is ne nyitná meg éppen ő a tárlatot, hiszen „műfajidegen" számára a képzőművészet.

Mivel ilyet nem talált, nekiveselkedett és felsorolta, mi mindent nem talált még maketten, fotókon, rajzokon, festményeken, textilképeken, gobelinen és ékszereken.

Hivatalnokok titkos élete. Fotó: Karnok Csaba (galéria)

Valóban, ki gondolná, hogy a humán közszolgáltató iroda vezetője, Novkov Veszelinka, amikor nem törvényt böngész, segélyt számol, gobelin hímzésével vezeti le a feszültségét szabadidejében? „Amikor már a szépirodalom sem segít" – fogalmazott. Karancs János, a jegyzői iroda munkatársa pedig fél évet töltött el azzal, hogy kartonból, darált falevélből és színezett mákszemekből maketten felépítse a Gödöllői Királyi Kastélyt.

Dobó Anikó, az építési iroda munkatársa patchworkkel színezi ki családja és barátai életét. A lányának egy év alatt varrt napsütéses ágytakarót. A 14 hivatalnok 36 alkotása láttán leesett a kollégák álla. Az első bemutatkozásuk augusztus 1-jéig látható hivatali időben.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kiköltöztetik a lakásfoglalókat

Kiürítik és lebontják a rendkívül rossz műszaki állapotban lévő, Párizsi körút 25. szám alatti melléképületet. Tovább olvasom