Délmagyar logó

2017. 05. 28. vasárnap - Emil, Csanád 14°C | 25°C Még több cikk.

Hóhelyzet délen: azért a szél az úr - képgaléria

7 kilométer hosszan várakoznak a kamionok az M5-ös szélső sávjában a röszkei határátkelő előtt - még rosszabb a helyzet Tompánál. Az utak nehezen járhatók.

15:20 Baleset történt az 5-ös út 25. kilométerénél, Mórahalom és Ásotthalom között. Eddig ismeretlen okokból egy mórahalmi kamion keresztbe fordult az úton és azt teljes szélességében elzárta. Senki sem sérült meg, de jelentős a torlódás. Tudósítók látta, ahogy a Maros mentőcsoport tagjai lassítják a forgalmat, a rendőrök kiérkezéséig. Az erre közlekedő távolsági buszokon utazók is késésre számítsanak. Szegedről elindult a 40 tonnás autómentő daru, jelenleg Domaszéknél tart. Az 55-ös úton Mórahalom és Domaszék között 150-200 méter hosszú 10-15 centiméteres hóval borított útszakaszokra lehet számítani - aki teheti ne induljon útnak. Az 55-ös sztrádacsomópontja, valami a szegedi elkerülő út, az 502-es között pedig több kilométer hosszú hóátfúvásokra lehet számítani, az aszfalt az alásózás ellenére havas, csúszós.

Hóhelyzet délen: azért a szél az úr. Fotó: Segesvári Csaba (képgaléria)

Korábban írtuk:

Mintegy 7 kilométer hosszan várakoznak a kamionok az M5-ös autópálya szélső sávjában a röszkei határátkelő előtt. A rendőrök nem csak teát osztanak a sofőröknek, hanem a forgalmat is lassítják, nehogy az autósok elgázolják a sztrádán kódorgó gépkocsivezetőket. A Magyar Közút sószóró-hókotrójával a Röszkét Mórahalommal összekötő úton találkoztunk, ez a szakasz jól járható, csak néhol sónedves.

Tudósítónk összefutott Maros mentőcsoport tagjaival, akik Ásotthalmon keresztül Kelebia felé tartottak, ugyanis, információik szerint a térségben több gépjármű segítségre szorul. A viharos erejű szél hajnal óta valamelyest enyhült ez is segíti az utak hómentesítését.

Hóhelyzet délen: azért a szél az úr. Fotó: Segesvári Csaba

Tudósítónk ellenőrizte a kissori utat, azt tapasztalta, hogy Mórahalomtól 2,5 kilométerre méteres hóbuckákat emelt a szél, emiattt úgy vélte, arrafelé az út járhatatlan. A kissori út többi szakaszára jellemző, hogy csupán egy nyomon lehet rajta közlekedni, így aki teheti, kerülje le ezt a környéket.

Pécsi Sándor Norbert, a Magyar Közút Zrt. szóvivője elmondta, Csongrád megye szerb határhoz közeli útszakaszain 10 munkagép dolgozik, lassan 36 órája. A mentesítéshez hómarógépeket is a térségbe vezényeltek. Az 55-ös út és a határtól távolabb lévő alsóbbrendű utak könyebben járhatók, viszont a viharos szél miatt többfelé télies útviszoknyokra kell készülni. A szóvivő hozzátette, a megyehatárhoz közeli utak közül a Kelebiára, valamint a határátkelőhöz vezető közül több járhatatlan, nagy erőkkel próbálják a havat eltakarítani. Pécsi Sándor Norbert megjegyezte, a munkagépek körülbelül 2 óra alatt tesznek meg egy „kört",ennyi idő alatt azonban a hó gyakran újra betakarja a szélvédetlen szakaszokat.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Okostelefon nélkül unatkoznak

Egyre agresszívebbek a mai gyerekek – jól mutatják ezt az utóbbi hónapok történései. Tovább olvasom