Délmagyar logó

2017. 09. 22. péntek - Móric 11°C | 18°C Még több cikk.

IH-s programdömping

Csongrád megye – Nem lennénk meglepve, ha a hétvégén beköltözne az IH Rendezvényközpontba. Egyik program a másikat éri.
Pénteken a Grand Caféban este héttől: Hároméves a román–magyar Jazzmozdony. A Budapesti Román Kulturális Intézet és Szegedi Fiókintézete 2009 februárjában indította útjára egyik legsikeresebb koncertsorozatát, a Jazzmozdonyt. Az elmúlt három év eddigi 52 koncertjén 77 zenész lépett színpadra. A születésnapi koncerten a Grand Caféban a Bukarestből érkező Maria Raducanu énekes, Sebastian Burneci trombitás, a zenei projekt koordinátora, Gyárfás István gitáros, Horváth Balázs nagybőgős és Baló István dobos lép fel.

Az IH Rendezvényközpontban este hattól nyolcig: Müller Péter: Szeretet – beszélgetés szeretetről, szerelemről, szeretkezésről... Az író szerzői estjén könyveiből oszt meg részleteket hallgatóságával. Az előadás után könyvárusítás lesz. Belépő: a 12. sorig elővételben 2500, a 13. sortól 2000 forint. Délmagyarország hűségkártyával rendelkezők részére korlátozott számban kedvezményes jegyek kaphatók: 1700 és 1300 forintért.

Házasság hete

A házasság hetén a Belvárosi moziban péntektől vasárnapig 18.15-kor az Őrült, dilis, szerelem című filmet nézhetik meg az érdeklődők – a szombati előadás után beszélgetés is lesz a filmről. A Somogyi-könyvtárban megtekinthető a rendezvénysorozathoz kapcsolódó kiállítás. Pénteken a Móra-múzeum dísztermében lesz talkshow 18 órakor Hetedik mennyország, avagy a lelkészlak titkai címmel, lelkész házaspárokkal. Vasárnap ökumenikus istentisztelet zárja a programsorozatot a szegedi evangélikus templomban.

Szentesen este héttől a Lajtha László Hangversenyközpontban: A Binder KárolyBorbély Mihály Duó dzsesszestje. Binder Károly eMeRTon- és Erkel Ferenc-díjas zongoraművész, zeneszerző, tanszékvezető egyetemi tanár. Több mint 100 zongora-, kamara- és zenekari darab mellett 34 film- és színházi zene alkotója. Eddig 41 lemeze jelent meg. Borbély Mihály Artisjus- és eMeRTon- díjas művész pályafutása során eredeti hangszerei (klarinét, altszaxofon) mellett különleges fúvós hangszerek megszólaltatására is specializálódott, szoprán- és tenorszaxofonon is játszik. 1979 óta aktív zenepedagógus. 2005-ben megkapta a Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztjét.

Makón, a Kelemen Házban Dj Egon zenéire bulizhatnak a szórakozni vágyók a Szalagavató Afterpartyn.

A Deszki Faluházban délután öttől a hagyományokhoz híven megrendezik az Ezt tanultuk! című műsort. A műsorban a helyi művészeti csoportok mutatkoznak be.

Szombaton az IH Rendezvényközpontban este héttől Lotta jótékonysági est – a Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi, Fogorvostudományi, valamint Gyógyszerésztudományi Karának Hallgatói Önkormányzata, a Rotaract Club Szeged és a Szent-Györgyi Albert Hallgatói Egyesület közös szervezésében. Az összegyűlt és a támogatók által felajánlott összeget a Szegedi Gyermekgyógyászati Klinika és Gyermek-egészségügyi Központ Reménysugár Alapítványának a javára ajánlják fel, amely a daganatos és leukémiás gyermekek megsegítésére jött létre. A szervezők célja, hogy a klinika számára szükséges infúziós pumpa árát is az alapítványnak adományozhassák. Az esten olyan neves fellépők szórakoztatják a közönséget, mint Király Viktor, Pintér Tibor, Takács Nikolas, Altorjay Tamás, Csányi Edina és Tóth Jonathan, D. Szécsi Edit, Fedor Zsófia, Nagy Imre Erik, Katona Judit, Motiva zenekar, Szvorák Katalin, Tandi Flóra, Oláh Rita, Simon-Fiala Donát, a B-Dolls tánccsapat és meglepetés sztárvendég. Műsorvezető: Beszeda Gábor. A rendezvényt az alábbi bankszámlaszámon támogathatják: CIB M.: 10700062-26439602-51100005. Belépő: 1500, pártolói jegy: 2000 és 2500 forint.

A Szegedi Nemzeti Színházban szombaton és vasárnap is este héttől játsszák a West Side Storyt.

Megszólal a Susanna a szentesi Koszta József Múzeumban: a zenegépet zenetörténeti előadás kíséretében bírják működésre 14 órától.

Hódmezővásárhelyen az Árpád utcai népművészeti házban délelőtt tíztől farsangolás, télűzés a tájházban. A gyerekek megismerkedhetnek a farsangi téltemető, télűző népszokásokkal, mint a maszkos alakoskodás vagy a kiszebáb-égetés, amelyeket felelevenítenek ezen a napon. A résztvevők kóstolhatnak finom farsangi fánkot, és kézműveskedhetnek is – este a szülőket várja a farsangi bál a Kenguru panzióban.

Vasárnap délután háromtól az IH-ban: a Magyarnóta-szerzők és -Énekesek Dél-magyarországi Egyesületének nótadélutánja. Fellépnek: Nánási Helga, Lévai László, Kónya Krisztina, Fodor Károly, Szegedi Szűcs Judit, Gyuris Imre, Kurina Irén, Papp Lajos, Széles Flóra, Polgár Gábor. Kísér Báder Béla és cigányzenekara. Jegyek válthatók a Cserzy Mihály u. 11. szám alatt 1100 forintos egységáron pénteken 8 és 15 óra között, valamint az előadás előtt egy órával a helyszínen.

Délután kettőtől este hatig a Szeged Plazában ingyenes farsangi játszóház várja a gyerekeket: bolyongó vitorlás, labdacsapda, billegtető, Kapj el, ha tudsz!, légfoci, tekergőteke, kisvonat, meseforgó, óriástrambulin, rodeóbika, lufihajtogatás. 16 órától: Kalandra fel! – mesejáték óriásbábokkal.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Napsütés és újra hó

Míg az ország nyugati részén a hétvégére napsütést, vasárnapra plusz 10 fokot, addig Szeged térségére újabb havat és csak némi enyhülést prognosztizálnak. Tovább olvasom