Délmagyar logó

2017. 10. 21. szombat - Orsolya 10°C | 20°C Még több cikk.

Indul a majális a ligetben

Szeged - 1700 négyzetméteren 70 kiállító-kereskedő kínálja portékáját mától az újszegedi ligetben. A majális vasárnap estig tart, a vidéki városokban is számos programot szerveznek.
A vurstli már állt, csak a virsli hiányzott az újszegedi ligetből, ahol tegnap a majális előkészületeit lestük meg. Platós autókról pakolták le a büfések az ideiglenes vendéglátóhelyek berendezéseit. A kávéfőzők, grillsütők még a sátrak mellett álltak, a sörpadok a platánfák árnyékában összecsukva sorakoztak.

A legtöbb kereskedő csak ma hajnalban pakolta ki portékáját a fősétány oldalán felállított standokon. Idén sem hiányoznak a cukorkaárusok, luftballonosok, ruhakereskedők. Szélpál Gábortól, a városkép kft. igazgatójától megtudtuk: idén 1700 négyzetméteren 70 kereskedő-kiállító várja a majálisozókat.

A ligetbeli mulatság elmaradhatatlan kellékei, a különböző hinták és forgók már több napja elfoglalták helyüket a hatalmas zöldterületen, a színpadot azonban még csak ottjártunkkor építették. Sorversenyekkel, vetélkedőkkel és kézműves-foglalkozásokkal várják a szervezők a kicsiket szombat délelőtt 10 órától. Míg a gyerekek játszanak, a felnőttek gasztronómiai túrát tehetnek a gőzölgő sültek birodalmában.

A vurstli már napok óta áll, a színpadot tegnap építették fel az újszegedi ligetben. Fotó: Veréb Simon
A vurstli már napok óta áll, a színpadot tegnap építették fel az újszegedi ligetben.
Fotó: Veréb Simon
Sörből és virsliből nem lesz hiány a Zápor-tónál sem. Holnap magyar nótákat hallgathatnak a majálisozók, és fellép többek között az egyedi hangzású számairól ismert Sheket zenekar is, este pedig utcabál lesz.

A vidéki vurstlik már készenlétben

Makón a vízállásnak köszönhetően a szokott helyen, a Maros partján rendezik a majálist. Lenyírták a füvet, és kitakarították a területet, ahol már tegnap megkezdték a vurstli felállítását. Színpadot, játszóházat telepítenek a folyópartra, ahova közel 120 árust várnak a szervezők. Szentesen a sportpályán lesz az egyik, az ifjúsági ház melletti gödörben lesz a másik helyszín. A vurstlit már itt is állították csütörtökön. A majálisra közel 30 árus jelentkezett be. Csongrádon csak szombatra szerveztek programot az Ifjúság térre, ott ma kezdik az előkészületeket.

Két hét múlva borfesztivál

Már állnak a borfesztivál faházai a Széchenyi téren. Idén a tavalyinál is hosszabban ünnepelhetünk: május 14-étől tíz napon keresztül. A város főterére 150 kiállító költözik be. Az idei borünnep díszvendége Lőrincz György, a 2009-es év borásza lesz. Újvári Mihály pedig bemutatja a szegedi borfesztivál hivatalos borát, a Szeged Cuvée-t.

Olvasóink írták

  • 2. reagens 2010. május 02. 12:08
    „Hiányzik a 400ft-os 4 deci sör, a 2 perces putri körhinta 500-ért és a 800 Ft-os pár virsli?
    :))”
  • 1. 4Angel 2010. május 01. 17:05
    „Hódmezővásárhelyen meg nincsen semmi !!!!!!!!

    De miért nincsen ?????????”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Már az oviba sem egyszerű a bejutás

A népszerű szegedi óvodákban idén kétszeres a túljelentkezés. Hogy a beiratkozottak közül kit vesznek fel, és kit utasítanak el, arról a héten döntenek. Tovább olvasom