Délmagyar logó

2017. 11. 20. hétfő - Jolán 1°C | 8°C Még több cikk.

Ismerkednek és flörtölnek a neten – tinik és nagyik

Szeged - Ismerkedni akárhol lehet: autóbuszon, diszkóban, munkahelyen. De sokan érzik úgy, nincs egy hely, ahol párkapcsolatot lehetne kialakítani. A könnyen barátkozóknak és a kapcsolatépítésben ügyetleneknek is segíthet az internet.
Ismerkedni akárhol lehet: autóbuszon, diszkóban, munkahelyen. De sokan érzik úgy, nincs egy hely, ahol párkapcsolatot lehetne kialakítani. A könnyen barátkozóknak és a kapcsolatépítésben ügyetleneknek is segíthet az internet. Mert a számítógépes világhálón is szerelembe eshet egy férfi és egy nő, mindegy, hogy tini vagy nagyi.

– Szerelmes vagyok! – csicseregte örömmel munkatársnője fülébe Katika. – De titok! – tette hozzá, pedig csak rá kellett nézni: egyenes derekú járása, magabiztos mosolya is világgá kiabálta, hogy Katika rátalált az igazira, akinek tetszeni akar, aki új értelmet ad az életének – a negyedik iksz és öt magányos év után. – A randivonalon találtunk egymásra – árulja el a szerelmes szerencséjére kicsit irigykedő kolléganőnek.

Társkeresők

Se szeri, se száma az on-line társkereső oldalaknak. Például a www.friendfinder.hu címűn 31 ezer 128-an regisztráltak, többségük (72 százalék) pasi. A csajok 28 százalékos aránya mutatja: szemérmesebb a gyengébbiknek mondott nem.

– Nem kell szégyenlősnek lenni! – biztatja magányosan élő, barátnőjét Katika, s máris klikkel, kattint, és ott a www.randivonal.hu, melyet melegen ajánl az ismerkedőknek. – Ha félsz, mert „messziről jött ember azt mond, amit akar", akkor nézzük meg, kik ismerkednének Csongrád megyéből! Csak a 35-45 évesek közül 78 adott magáról képet is. A fotó nagyon fontos! Aki a fényképe alapján megmozdít benned valamit, csak annak írj! De aki már több mint egy éve regisztrált, az csak vadászik a nőkre, nem akar komoly kapcsolatot! – osztja jó tanácsait Katika, majd barátnőjével együtt böngészni kezdi a „felhozatalt" – közel, s távol, még a külföldiek között is.

Elindíthatja, vagy színt visz a kapcsolatba az on-line flörtölés.
Fotó: Schmidt Andrea

Udvarlás on-line

A nőknek a pasik, a fériaknak a csajok közötti válogatást segíti az ismerkedni akaró fotója mellett az életkor, a csillagjegy, a település, a haj- és szemszín, a testalkat, a magasság, a foglalkozás adatsora, továbbá a dohányzási és alkoholfogyasztási szokásról, valamint a családi állapotról, a gyerekek számáról, a végzettségről szóló nyilatkozat mérlegelése. – A visszautasítás se riasszon el! Ne gondold, hogy „árulod magad". Inkább arról van szó, hogy keresed azt, aki a tiéd. Ő is keres majd. Megtalál!

Uncsi mondatok

A Windows Live felmérése arra is rákérdezett, melyek a legfárasztóbb ismerkedős szövegek. Néhány példa az uncsi mondatokra: „Nem fáradtál el? Csak mert egész nap Te jártál az eszemben!" „Hogy tudtam eddig Nélküled élni?" „Nincs Nálad egy térkép? Mert elvesztem a tekintetedben."

Az on-line udvarlási szokásokat vizsgáló Windows Live szerint például a finnek 69 százaléka randizott már az interneten, a görögök 62 százaléka pedig flörtölt már teljesen ismeretlen személlyel is chaten keresztül. A magyarok tartózkodóak: 76 százalékuk tagadta, hogy valaha is kacérkodott volna a világhálón. A megkérdezett 14 és 40 év közötti európai nők és férfiak azzal indokolták az on-line flörtölést, hogy így elkerülhetik, hogy esetleges zavarukban elakadjon a szavuk vagy elpiruljanak, emellett több idejük van frappáns mondatokat és kétértelmű célzásokat kitalálni a számítógép előtt.

– Ismerkedni nagyon nehéz! – néz a monitorról mosolygó új barátnőjére Karcsi. – Tiniként képtelen voltam annyi bátorságot gyűjteni, hogy elmondjam az osztálytársamnak, Áginak: „tetszel, talizzunk". „Szeretlek!" Azt hittem, ezt sose leszek képes kiejteni egy lány füle hallatára. Bezzeg az unokaöcsémnek könnyű: csak bepötyögi a számítógépbe, s már olvassa is a vallomást a legújabb csaja. A módszerét én is alkalmazom: regisztráltam a www.freelove.hu társkeresőn. Így találtam Ágira.
Pötyögtetett romantika

„Ki mondja, hogy a romantika kihalt az emberekből? Csak manapság on-line módon vallanak szerelmet" – nyilatkozta Szelthafner Zoltán, a Microsoft termékmenedzsere, aki szerint hazánkban a Windows Live Messenger a legnépszerűbb azonnali üzenetküldő alkalmazás, jelenleg is már több mint 1,6 millió aktív LiveID (a belépéshez használt azonosító) létezik. Pötyögtetik is szorgalmasan a szerelmes mondatokat.

Sikertörténetek tömkelege olvasható az 1998 óta létező, magát az első komoly társkeresőnek tekintő honlapon. Minden korosztálynak és mindkét nemnek lehet keresnivalója a társkeresőn – ösztönöz a sztorik csoportosítása: „Túl a kamaszkoron. Meglátni és megszeretni. Randiesküvő. Randibébi született. Szerelem ötven felett..."

Olvasóink írták

 • 4. R. I. A., a fel. szerk. 2008. április 16. 15:12
  „Kösz a jókívánságot, de milyen boltot zárhatunk be, s miféle névbitorlásra gondolsz?

  Önkéntes munkában készülő ingyenes közösségi szolgáltatásról van szó, a Szívtárs párkapcsolati magazin új rovatáról, és igencsak rossz, ráfizetéses ez bolt, ha a dolog kereskedelmi jellegére gondolsz...

  A Szívtárs teremtette Szívtárs-WiW - rövidítve SziWiW - a magányos, gazdátlan szívek Who is Who-ja, WiW-je, azaz Ki kicsodája.

  A Szívtárs egy segítő civilszervezet nonprofit módon működtetett magazinja, amely a saját nevét és egy nemzetközileg ismert angol rövidítés játékos összevonását használja önállóan is elérhető rovatcímeként - innen a kézenfekvő SziWiW elnevezés.”
 • 3. kampec 2008. február 18. 14:31
  „sok sikert a sziwiwhez, de a védjegy bitorlással vigyázzatok. pont akkor zárhatjátok be majd a boltot, mire lenne rajta élet.”
 • 2. Publikátor sajtóegyesület 2008. február 16. 10:45
  „http://sziwiw.hu
  Új közösségi portál pár- és társaságkereső elváltaknak, egyedül állóknak, gyermekükkel egyedül élőknek, magányosoknak, ismerkedni, barátkozni vágyóknak.

  Szegedről működtetik, a városban mégis kevesen tudnak róla...
  A SziWiW a Szívtárs párkapcsolati magazin (www.szivtars.hu) Online változatának friss szolgáltatása.

  Halló fiúk, halló lányok! Szóljatok az elvált mamátoknak, papátoknak, hogy nézzenek szét a SziWiW-en, ha társaságot keresnek!”
 • 1. Csá Bitó 2008. február 16. 09:43
  „Miért fizetnél a randivonalnak vagy a freelóvénak, amikor ott az INGYENES love.hu? ;-)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kardos Imre volt lapunk haditudósítója

Szeged - Egyik barátom hívott föl, hogy kedves ismerőse keresi velem a kapcsolatot. Az lenne csupán a kívánsága, hogy a szerkesztőség vigyen legalább egyszer koszorút a hősi halált halt egykori munkatársa fejfájához. Tovább olvasom