Délmagyar logó

2018. 04. 20. péntek - Tivadar 12°C | 21°C Még több cikk.

Jonagold alma árban vette meg a notebookot

Információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás miatt jogerősen 45 nap elzárással sújtotta a szegedi bíróság gyorsított eljárásban N. L.-t.
A férfi március 4-én egy szegedi áruház műszakicikk-osztályán a kosarába tett egy 119 ezer 990 forint értékű, áruvédelmi eszközzel ellátott notebookot. Ezt a zöldség-gyümölcs osztályon lemérte, ahol a jonagold almának megfelelő feliratot nyomta meg a mérlegen. Az így kiállított 954 forintos vonalkódot a tenyerére ragasztotta. A vádlott az önkiszolgáló kasszához ment, ahol a mérőpultra tette a notebookot, majd a tenyerét az áruleolvasóhoz tartotta, ami a jonagold almának megfelelő 954 forintot olvasta be a kasszába. Végül a notebookot a már leolvasott termékek mellé helyezte. A férfi így az áruház információs rendszerébe téves adatot vitt be, a kasszánál nem a notebook, hanem a jonagold alma árát fizette ki a műszaki cikkért, amivel az áruháznak 119 ezer 36 forint kárt okozott.

Furfangos trükkjét észrevette az áruház egyik dolgozója, aki a kasszától történő távozás után felszólította N. L.-t a termék és a blokk átadására. A kár a műszaki cikk visszavételével megtérült. A bíróság ítéletét az ügyész, a vádlott és védője is tudomásul vette, így az jogerőre emelkedett.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

20 euróval akarta megvesztegetni a pénzügyőrt a röszkei határon

Hivatali vesztegetés miatt jogerősen 9 hónap börtönbüntetéssel és 2 év Magyarországról való… Tovább olvasom