Délmagyar logó

2018. 04. 25. szerda - Márk 12°C | 25°C Még több cikk.

Kártérítésre várnak a Quaestor-károsultak

Szeged - Szerda volt az első nap, amikor a Quaestor-károsultak beadhatták kártérítési kérelmüket a postán kívül a kormányablakoknál is. Tegnap Szegeden nem volt tumultus a megyeházán, az emberek folyamatosan érkeztek a papírjaikkal.
Zárt borítékban

A Quaestor-károsultak országosan 26 kijelölt kormányablakban és a postákon nyújthatják be kárigényüket zárt borítékban, amelyre a feladó címét és a kárrendezési alap postafiókszámát kell ráírni. Csongrád megyében 2 kormányablak áll az ügyfelek rendelkezésére: Szegeden, a kormányhivatal központi épületében és Hódmezővásárhelyen, a városházán. A végső határidő június 5., amely jogvesztő hatályú.

– Már jó ideje dolgozunk otthon a párommal azon, hogy jól töltsük ki a papírokat. A Beva honlapjáról kinyomtattuk a dokumentumokat, beszkenneltük a szerződést, amit borítékban csatoltunk a kérelemhez. Az interneten az egyoldalas kérelemhez 2 oldalas útmutatót is tanulmányozhattunk. Úgy tudjuk, ha mindent rendben találnak, 30 napon belül visszajelzést kapunk, és július végéig visszafizetik a pénzünket – mondta Fábián László.

A férfi az élettársával, Bodó Ervinnével együtt a szegedi megyeházán található kormányablakban adta be a kérelmét, amelyről átvételi elismervényt töltöttek ki az ügyintézővel. Az elmúlt időszakról azt mesélte, amikor kitört a botrány, kétségbeestek, mindketten a megtakarított pénzüket tartották Quaestor-kötvényekben. A férfi a 25 éves cég első ügyfelei közé tartozott Szegeden, a Centrum Áruház melletti olajosházban található iroda útba esett neki jövet-menet.

Bodó Ervinné és Fábián László az elsők között adták be kérelmüket. Fotó: Frank Yvette
Bodó Ervinné és Fábián László az elsők között adták be kérelmüket. Fotó: Frank Yvette

Párját is ő beszélte rá a befektetésre. A megyeházán tegnap útmutatók várták a károsultakat, az ügyféltérben elhelyezett pultnál álló hölgytől pedig kérdezni is lehetett. – Ez a hely egy átvételi pont, az ügyfelek regisztrációs számot kapnak, amit ráírnak a borítékukra. Ezeket futár viszi Budapestre a Quaestor Károsultak Kárrendezési Alapjához. Az ügyfelek a kormányablakban megspórolhatják a postaköltséget – tájékoztatott Balogh Zoltánné, a Csongrád Megyei Kormányhivatal főigazgatója.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elcsúszhat az olajon a szennyvízprojekt

160-szor annyi ásványolaj-maradék van a szentesi szennyvízben, mint amennyit a jogszabály megenged. Tovább olvasom