Délmagyar logó

2018. 05. 23. szerda - Dezső 16°C | 27°C Még több cikk.

Kedden nyit az Árkád Szeged bevásárlóközpont - galériával

Szeged - A kedden nyíló Árkád Szeged 41 ezer négyzetméteres hasznos alapterületének több mint 95 százalékát már bérbe adták – mondta Béky Ildikó, a beruházó ECE Budapest munkatársa hétfőn a csongrádi megyeszékhelyen, a 100 millió eurós kereskedelmi beruházásról tartott sajtótájékoztatón.
A háromszintes épületben 130 üzlet működik majd, a bérlők 37 százaléka magyar kereskedelmi cég, 35 százaléka nemzetközi lánc, több mint negyede pedig helyi és környékbeli cég – mondta a bérbeadásért felelős szakember.

Az ECE kiegyensúlyozott bérlői összetételt alakított ki: számos nemzetközi divatcég első ízben jelenik meg Szegeden, de több a belvárosban üzlettel rendelkező vállalkozás is nyit új egységet a bevásárlóközpontban – tette hozzá Béky Ildikó.

Így néz ki belülről a kedden nyitó Árkád Szeged. Fotó: Karnok Csaba (galéria)

Christoph Augustin, az ECE Budapest ügyvezető igazgatója elmondta, a beruházás előkészítése 2005 nyarán kezdődött el, 2007-ben építészeti tervpályázatot írtak ki, 2010 augusztusában pedig a Market Zrt. elkezdte az épület kivitelezését.

"A magas bérbeadottság és a városban első ízben itt megjelenő nemzetközi bérlők bizonyítják, hogy jó helyszínen lévő, jó projektre mindig van kereslet" – hangsúlyozta a szakember, aki szerint egy sikeres terméket gazdaságilag nehéz időszakban is be lehet vezetni a piacra.

Az Árkád Szeged építése 600-700 embernek adott munkát, a bevásárlóközpont és az itt működő üzletek pedig mintegy ezer főt foglalkoztatnak – közölte az igazgató.

Így néz ki belülről a kedden nyitó Árkád Szeged. Fotó: Karnok Csaba (galéria)

Az ECE Budapest az önkormányzattal kötött településrendezési szerződés alapján jelentős infrastrukturális fejlesztéseket hajtott végre a központ környezetében. A várossal kötött megállapodásnak megfelelően a homlokzaton több helyen megjelennek az egykor itt működő kendergyár épületének elemei, és a belsőépítészeti megoldások is felidézik az üzemet és a város hangulatát.

Vizsolyi Dániel, a bevásárlóközpont igazgatója közölte az Árkád Szeged vonzáskörzetében több mint 400 ezer ember él. A nyitás előtt a Csongrád megyei vásárlók mellett intenzív reklámkampánnyal igyekeztek felkelteni a kecskeméti, valamint közeli vajdasági és romániai települések lakóinak érdeklődését is.

Olvasóink írták

80 hozzászólás
 • 80. chsillus 2011. október 04. 15:24
  „http://www.arkadszeged.hu/oldalak/allasajanlatok”
 • 79. i.beata 2011. október 04. 10:54
  „Az összes üzletbe elküldtem a felvételi során az önéletrajzom, de sehova sem kellettem, még csak nem is hívtak állásinterjúra. Lehet az volt a baj, hogy Vásárhelyi vagyok??? Nagyon bíztam benne, hogy ennyi üzletből talán nekem is lesz az egyikben helyem, de csalódnom kellett...”
 • 78. geza 2011. október 04. 10:21
  „A játszótér azért nem épült meg mert a mellette -terv szerint elbontandó- épületben lakó(k)val nem tudtak megegyezni, gondolom horror árat kért.
  A kendergyárnál a többségi tulajdonos -utána lehet nézni ki az- NEM KÉRTE a műemlékvédelmet. (csak a tulajdonos kezdeményezheti)”
 • 77. Kisg 2011. október 04. 09:20
  „Szép-szép... Nekem tetszett a régi patinás, nosztalgiát idéző kendergyári épület. Ez a mostani acél-króm csoda egyszerűen úgy néz ki ott, mint tehén a tyúkok között (régi építésű lakóépületek). A másik az, hogy egy rétegnek biztosan jó lesz, de a szűkebbnek. Az átlag magyar (átlag szegedi) maximum a szájtátást engedheti meg magának, olyan árak lesznek. Már aki kicsit ismeri a képviselt márkák színvonalát, árát... Én mazochizmusból biztosan nem fogok odamenni, hogy csak kaparjam magam, hogy erre meg erre meg emerre sem telik, pedig én is ugyanúgy emberből vagyok, vágyakkal, mint a gazdagok... Mert fáj, és kész.”
 • 76. papika56 2011. október 04. 09:15
  „T. 38. Az aradi Plázát pl. Csányi s építette.
  Nem voltam arra --de nem is szándékozok megnézni.”
 • 75. kispacni 2011. október 04. 09:09
  „60. Csimre

  Hogy melyikük jobb bolt az majd kiderül, ha ez üzemel. És ne a nyitási kedvezmények alapján ítéljük meg hanem nézzük mondjuk kb 2-3év múlva.

  A kérdés, hogy melyikük néz ki jobban. És abban nincs sok vita. Ez egy randa jellegtelen silány doboz. Egyszerűen szar. Bár nem vagyok a moder vas-üveg építészet híve, de a Temesvári Iulius Mall egy kellems hangulatú szép pláza.

  Ja és a megígért sarki játszótér nem készült el. Pedig az építési engedély szerint feltétel.”
 • 74. teknőcernő 2011. október 04. 08:54
  „Anno a párizsi világkiállítás idején ay Eiffel tornyot is sokan rondának találták és utálták, mára emblematikus épülete Párizsnak. Ezzel természetesen nem azt akarom mondani, hogy az Árkád ilyen épülete lesz Szegednek, csak arra utalnék a fanyalgóknak , hogy a világ halad. Fanyalgásból sosem épül semmi, mert nem építőanyag. A kendergyár épületei ugyan masszívak voltak de borzalmasan lelakottak, a közmúvek kritikán aluli állapotban voltak, az épületek belső kialakitása alkalmatlan lett volna egy Árkádhoz hasonló volumenű kerewskedelmi egység kialakítására, tehát alaposan átgondolt stratégia eredménye ez az épület. Lehet szeretni vagy nem szeretni de valószínűleg ha 50 v. 100 év múlva ha lebontják, utódaink ugyanúgy sajnálni fogják mint mi maiak a Kendergyárat.”
 • 73. Mike3 2011. október 04. 08:44
  „szolárium lesz itt?”
 • 72. radic 2011. október 04. 06:26
  „"azt hitte, hogy Magyarország Montenegróval határos"

  Pedig köztudott, hogy Magyarország a csodával határos.”
 • 71. p79 2011. október 04. 00:40
  „A kereskedelem egyre inkább abba az irányba tolódik, ahol már csak a két szélsőség marad: a "diszkont" áruházak és az exkluzív üzletek. Egy ilyen bevásárlóközpontnak addig van értelme, amíg az színvonalas és széles szortimenttel rendelkezik, és mindehhez egy nagyobb számú tehetős vásárlói réteg is társul. Én erre pillanatnyilag nem látok realitást, de hátha nem nekem lesz igazam. Ha pedig gagyi áruval árasztják el a bérlők az üzleteiket, akkor ugyanúgy járnak, mint a Szeged Pláza.
  Ami pedig az üres Media Markt áruházat illeti: ha egy Reál üzlet kerül oda, akkor a Penny Market mellett fel kell kötniük a gatyát (a Coop áruház már így is vergődik a Lidl-Penny szorításában). Szerintem a jelen ebben a térségben egyelőre a diszkont és outlet áruházaké, valamint az olcsó üzleteké (100 Ft-os boltok, kínai ruhaboltok). Nem hiszem, hogy az Árkádba való tömörödés bármi előnyt jelentene...”
 • 70. csiperke73 2011. október 04. 00:30
  „mindenhez pénz kell”
 • 69. Natasa 2011. október 03. 22:39
  „Most olvastam a neten, hogy az új igazgató összekeverte Szegedet Péccsel és azt hitte, hogy Magyarország Montenegróval határos. Ez kemény.”
 • 68. oszama 2011. október 03. 22:35
  „hajnalzaj 2011.10.03. 20:49
  "természetesen lapostetővel" :D :D
  nyereg tetőre hihetetlen nehéz parkolni
  ennek a tetején ha jól emlékszem 150-200 parkolóhely lesz/van, vagy már az sem kell???”
 • 67. Mignon 2011. október 03. 22:26
  „65. csiri78

  kaufland van itt is, de nem valami jo...
  Dragam es a minöseg nem egeszen OK.
  De!
  Azert szertem, mert van naluk mindeg Pick szalami, magyar konzervek (szekelygulyas pl,),
  es az a tubusos "Piros Arany" paprikakrem.
  Ezeket, csak a Kaufland-ban lehet venni.

  Nemetorszagban mar regota nincs "Billa".
  Itt-ott-amott meg Ausztriaban, de Nemetben nincs "Billa".”
 • 66. oklahoma 2011. október 03. 22:21
  „Menjetek csak fogyasztani, had pörögjön a gazdaság!”
 • 65. csiri78 2011. október 03. 22:15
  „zehnnek:
  a googleben meg lehet nézni pár képet a temesvári mallról, sokkal érdekesebb építmény:
  iulius mall timisoara
  és a képtalálatokat választva. Csak az érdekesség kedvéért: 65000 nm, 330 üzlet, hatalmas auchan, 2 szint földalatti parkoló, 1400 férőhelyes étkezős rész...
  És ha már ott vagy érdemes megnézni a mellette lévő galeria1 nevű 2 szintes bevásárlóközpontot, KAPA bevásárlóközpontot különleges árukkal szintén több szinttel, EURO1 és 2 bevásárlóközpontok sok száz kis üzlettel nagyon olcsón (ajánlom!!), DEDEMAN hatalmas barkácsáruház, meg egy praktiker. Kb 500 m-re a iulius malltól egy nagyobb Kaufland és egy billa élelmiszer áruház található.

  Érdemes megnézni a belvárost, rengeteg régi magyar épülettel, bár nincsenek felújítva. Igazából még nem jöttem rá miért jönnek hozzánk vásárolni, amikor ott is minden kapható hasonló árakkal, vagy olcsóbban. Nem reklámnak szánom, de nemrégiben voltam temesváron és tátott szájjal sétálgattam :) Természetesen továbbra is megtalálható a balkáni hangulat ezeken a helyeken kívül.”
 • 64. Mignon 2011. október 03. 21:53
  „Nalunk, Nemetorszagban mindeg mrgkerdezik szavazas alapjan az ottlakokat, hogy
  akarnak-e Arkadot a fejük föle...!

  :))”
 • 63. Commander-V2 2011. október 03. 21:53
  „60: voltam abban a román csodában és nem kell tőle elajulni, a forgalmazott márkák kamuk.”
 • 62. Queenmargareth 2011. október 03. 21:46
  „ha beválik...akkor jó, de ne hasonlítsuk a fővárosihoz, az mindig telt házas.
  Azért ne tapossák el egymást az emberek.:)
  gondolom a makkosházi Media Markt megszűnt emiatt.”
 • 61. zehn 2011. október 03. 21:37
  „57.chillus. A Kendergyárral semmi bajom nem volt, míg dolgoztak benne. Az üres és enyészetre ítélt lepukkadt épület nem tetszett.Inkább nézem az Árkádot, mint azt az előbb-utóbb romhalmazt.
  ps. sajnos nem vagyok gazdag.Nagyon nem.”
80 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kapcsolattartás és élmények megosztása

Szeged - Bár az ÁRKÁD Szeged október 4-én nyitja meg kapuit, a Facebookon, az egyik világszerte… Tovább olvasom