Délmagyar logó

2017. 02. 25. szombat - Géza 2°C | 8°C Még több cikk.

Kereskedelmi célokra vásárolnak Szegeden a befektetők

Szeged - 25 ezer forintos négyzetméterárat szeretnének kapni az egybefüggő ipari területekért négyzetméterenként az eladók, a vevők viszont próbálják 20 ezerre lealkudni az összeget. A Budapesti úti és a Kálvária sugárúti telkek a legkelendőbbek, 7 hektárnál viszont egyik se nagyobb.
Az M43-as építése, valamint a meglévő M5-ös sztráda miatt egyre nagyobb a népszerűsége a Budapesti út melletti telkeknek, meglévő telephelyeknek. Hasonlóképpen megnőtt az ázsiója a Dorozsmai út, valamint a Kálvária sugárút közvetlen közelében lévő ingatlanoknak. Elsősorban kereskedelmi célokra, valamint raktáraknak szeretnék megvenni a befektetők telkeket a felépítményükkel együtt; olyan befektetővel nem állnak kapcsolatban, aki ipartelepítésben gondolkodik – nyilatkozta lapunknak Bozsó Miklós, a LIMIT Tanácsadó és Vagyonértékelő Kft. ügyvezető igazgatója.

A legnagyobb egybefüggő terület, amelyet most a szabadpiac kínál a szegedi üzleti lehetőségek iránt érdeklődőknek, 7 hektáros, és akár másfél milliárd forintot is érhet. Jellemzően négyzetméterenként 25 ezer forintért szeretnének szabadulni a tulajdonosok az ingatlanuktól, a vevő viszont 20 ezret mond: innen indul az alku. Bozsó Miklós hozzátette: nagy a mozgás a 43-as és a 47-es út mellett is, a frekventált helyeken a szántókat 10-15 ezer forintos négyzetméteráron adják. A vevő bekalkulálja, hogy 1-2 millió forintba belekerül, mire a földet kivonják a mezőgazdasági művelés alól.

A Budapesti és a Dorozsmai út melletti területek a legkeresettebbek. Fotó: Karnok Csaba
A Budapesti és a Dorozsmai út melletti területek a legkeresettebbek.
Fotó: Karnok Csaba

Samu Attila, az Androméda Szolgáltató és Közvetítő Kft. ügyvezető igazgatója is a két autópálya találkozásánál fekvő telkeket tartja jelenleg a legértékesebbeknek: ingatlanirodája kínálatában jelenleg is található egy, a gumigyár mellett fekvő, saját úttal rendelkező, csaknem 5 hektáros terület. Ez az Androméda által számon tartott legnagyobb egybefüggő terület. Elmondta: az ipari ingatlanokat követően sláger a 400-600 négyzetméter alapterületű kereskedelmi ingatlan is, amelyet kínaiak, osztrákok, németek egyaránt vennének.

A szakemberek egyhangúan állítják, hogy eljött az irodahelyiségek fénykora, mivel Szegeden hiánycikk az úgynevezett A kategóriás irodaház. A befektetők szívesen építenének kisebbeket is, ilyen célokra a nagykörúton belüli házakat, telkeket nézegetik.

Milyen ház jár 100 millióért?

Hatalmas alapterületű magánházakat kerestünk Szegeden: jelenleg mindössze 2 darab, 500 négyzetméteresnél nagyobb házat hirdetnek eladásra, félkész állapotban, és csak 50-75 millió forintos kikiáltási áron. Úgy látjuk, a luxusingatlan inkább kisebb alapterülettel bír. Szegeden egy kezünkön meg tudjuk számolni a 100 millió forint körüli áron hirdetett ingatlanokat. Ezek általában 400 négyzetméteren 6 hálószobát, 2 nappalit, 4 fürdőszobát foglalnak magukban, extra felszereltséggel. A házban központi porszívó, klíma és hóleolvasztó is van. Az emeleten hatalmas terasz, a kertben feszített víztükrű, üvegmozaikos medence, filagória található.

Olvasóink írták

 • 4. Szepessi György 2008. szeptember 29. 09:12
  „Milyen Volvo? A cseszlovákok gyünnek fijam!”
 • 3. VENNÉNEK te majom és nem VESZNEK. Ez egy feltételes mód, és nem realizált adásvétel. 2008. szeptember 29. 09:08
  „Amúgy meg csak a kereskedelmi multik csapják itt a szelet a vezetésnek. Azokból meg már bőven jól állunk. Pénz nincs már, amit náluk elköltsünk....”
 • 2. Ezek szerint mégsem halódik a város? Talán hazudna a Fidesz? Akkor miért jön a Volvo? 2008. szeptember 29. 07:39
  „.”
 • 1. k 2008. szeptember 29. 06:43
  „A tégla gyár területe?”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kinőtte lakossági üzletágát a szegedi Szilánk

Szeged - Kiváló Építési Termék (KIVÉT) védjegyet kapott minap a Szilánk Sziltherm szigetelő… Tovább olvasom