Gyűjtse össze az érdekes cikekket a címek mellett lévő később elolvasom ikonokkal!

Szeged - delmagyar.hu

2015. 08. 29. szombat - Beatrix, Erna

Még több

Itt vagyok: Nyitólap > Szeged hírei > Késett a visszakapcsolás, vagy mégsem?

Késett a visszakapcsolás, vagy mégsem?

Szeged - Több, mint egy napot kellett várnia az áram visszakapcsolására műhelyében egy szegedi férfinak. Az EDF DÉMÁSZ ugyanakkor 24 órás garanciát vállal a visszakapcsolásra, ha az adós rendezte tartozását és otthon van.

Munkatársunktól - Délmagyarország napilap - 2012.09.10. 07:26
Megosztás: Facebook Twitter E-mail
Kovács Miklós újszegedi műhelyében kapcsolta ki az áramot a szolgáltató.

– Elnéztem a dátumot, 11 ezer forint volt a tartozásom. A kikapcsolás után azonnal befizettem az összeget, és még aznap délelőtt elmentem az áramszolgáltató ügyfélszolgálatára, ahol befizettem a 18 ezer forintos visszakapcsolási díjat is. Azt mondták, hogy este 7-re újra lesz áram a műhelyemben. Vártam rájuk, de nem jöttek: este 7 óra után telefonáltam nekik. Közölték, hogy el voltak foglalva, de másnap már biztosan lesz áramom. Egész nap a műhelyemben szobroztam, majd mikor a visszakapcsolási díj befizetése utáni 24 óra letelt, ismét telefonáltam nekik. A számlán ugyanis az áll: a befizetés után 24 órán belül garantálják az újbóli szolgáltatást – mondta Kovács Miklós.

A férfi egy késő délutáni új időpontot kapott, de mikor az EDF DÉMÁSZ emberei ekkor sem jelentkeztek, úgy döntött, hogy hazamegy. – Este 7-kor hívtak, hogy ott vannak az újszegedi műhelyem előtt. Szegeden lakom, és ekkor pont nem tudtam visszamenni a cégemhez – magyarázta olvasónk. Következő délelőttje ismét az ügyfélszolgálaton telt, majd aznap délután végül visszakapcsolták az áramot. – A garantált 24 óra letelte és a visszakapcsolás között több mint 100 ezer forint károm keletkezett: minden eszközöm árammal működik, nem tudtam dolgozni velük – magyarázta.

Az EDF DÉMÁSZ Kommunikációs csoportja az adatvédelmi szabályok miatt csak általánosságban adhatott tájékoztatást. – A villamosenergia-ellátásból kikapcsolt ügyfeleinket a felhalmozott tartozás és a visszakapcsolási díj hiánytalan rendezésének hitelt érdemlő igazolását követően 24 órán belül visszakapcsoljuk. A visszakapcsolások ütemezése folyamatos, de szerelőink a munkafeladatokat fontosság szerint végzik: például több ügyfelet érintő áramkimaradás hibaelhárítása elsőbbséget élvez. A 24 órán belüli visszakapcsolásra az EDF DÉMÁSZ garanciát vállal, így annak nem teljesülése esetén az érintett ügyfélnek kötbért fizetünk. A visszakapcsolás idején a fogyasztási hely tulajdonosa vagy megbízottja jelenléte szükséges, mert egy esetlegesen bekapcsolva hagyott berendezés tüzet okozhat. Jogszabály nem kötelezi rá társaságunkat, de munkatársaink telefonon megpróbálják elérni az ügyfelet, ha a tulajdonosok részéről senki nem tartózkodik a helyszínen. Amennyiben sem a tulajdonos, sem megbízottja nem tudja átvenni a visszakapcsolt fogyasztási helyet, meghiúsultnak tekintjük a visszakapcsolási rendelést, és ebben az esetben kötbérfizetési kötelezettségünk sincs.
Megosztás: Facebook Twitter E-mail

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

12 következő >> végére >>> 19 hozzászólás
Moderálásra küldöm 19. tol 2012.09.13. 20:12

helyesen ragoztad a férfit. Megörültem. :)

Moderálásra küldöm 18. Pandora 2012.09.11. 08:56

17. kiring 2012.09.11. 08:25

arról nem is beszélve, hogy a minden eszközét árammal működtető menő, reggeltől estig robotoló vállalkozó csak egy 11 ezer forintos áramszámlát tudott összehozni egész hónapban.
nem paradox ez egy kicsit? :)

Moderálásra küldöm 17. kiring 2012.09.11. 08:25

"minden eszközöm árammal működik, nem tudtam dolgozni velük - magyarázta."

Ha ilyen fontos neki az áram, mért nem fizet időben? Feltüntetett dátum nélkül is tudja mindenki, mikor kell neki áramot fizetni. Rossz beidegződés : Menő vállalkozó vagyok, nagyon elfoglalt, tessék a világnak hozzám igazodni.

Moderálásra küldöm 16. nagyen 2012.09.10. 18:59

Tisztelt hozzászólók !
A 14-es hozzászólássl tökéletesen egyetértek.
2012.09.06-án befizettem a hátralékomat, elintéztem a DÉMÁSZ-partner felülvizsgálatát 12.000,- Ft számla ellenében ( egy 10 éve működő tetőtér beépítésseel bővült társasházban erre miért van szükség, számomra érthetetle. Akkor a DÉMÁSZ szabványosnak minősítette, kikapcsolás után mitől lett szavolna szabványtalan? Lehet, hogy szaabványtalan aaz egész társasház, mely 30 évvel ezelőtt épült ? A megfelelő felülvizsgálati jegyző- könyvek a közös képviselőnél rendelkezésre állnak. Ez azonban a DÉMÁSZ illetékesit nem érdekli, csak az 5 perces partneri szeemrevételés 12.000,-Ft-ért . Etetni kel a birkát , ha nyírni akarjuk, -Mária Terézia )
Örömmel olvasom a kommunikációs osztály kártérítésre vonatkozó igérvényét. A 2012.09.06-án bemutatott csek és partneri jóváhagyás alapján az ügyfélszolgálaton 2012.09.10-i visszakapcsolási haatáridőt adtak meg, tekintettel a sok munkára és a hétvégére ! Valóban a pénteki nap közelít a… Tovább olvasom »

Moderálásra küldöm 15. murphyka 2012.09.10. 16:52

Még egy fontos dolog:Ne írj alá semmit, amivel nem értesz egyet!!! Ha aláírsz valamit azt úgy kezeli a szolgáltató és a hatóság is, hogy az abban foglaltakkal egyetértesz, elismered. Utána már nehezebb az ellenbizonyítás. Érdemes az iratra saját kezűleg ráírni ",,Jogfenntartással egy példányt átvettem" és ezt követően (nem a kipontozott helyen) aláírni. Bármit vitatsz (eljárás jogszerűségét, szabályszerűségét, a szolgáltató megállapításait,...), akkor rögzítsd az iraton, hogy "vitatom .... , ezért külön panasszal élek az illetékes hatóságnál."

Moderálásra küldöm 14. murphyka 2012.09.10. 16:46

A DÉMÁSZ nagyon sok olyan dolgot csinál amit nem lenne neki szabad.Pl megjelenik egy háznál, matat a vilanyóránál két pofa azután alá akarnak valamit íratni vele.Ennek sorja van mint a lepényevésnek.Ime a sorja:A minisztérium szerint a következő garanciális szabályokkal érdemes tisztában lennie a fogyasztónak

o A felhasználási helyen végzett ellenőrzés eredményét minden esetben írásbeli dokumentumban kell rögzíteni.
o A felhasználási helyen végzett ellenőrzés csak a felhasználó, vagy képviselője, vagy tanú jelenlétében folytatható le.
o Az ellenőrzést végzőknek az ellenőrzés megkezdésekor egyértelműen közölniük kell a felhasználóval, képviselőjével, vagy a tanúval az eljárás célját.
o Az ellenőrzést végzőknek fel kell kérni a felhasználót, képviselőjét, vagy a tanút, hogy az ellenőrzés teljes időtartama alatt tartózkodjon az ellenőrzés helyszínen. Ha a felkért személy ennek a kérésnek nem tesz eleget, ennek tényét az írásbeli dokumentumban rögzíteni kell.
o Az ellenőrzést végzők nem… Tovább olvasom »

Moderálásra küldöm 13. szatyi 2012.09.10. 16:24

"10. freeboy 2012.09.10. 14:35 "

Kommented csak feltételezéseket tartalmaz, ezért csak azt tudom válaszolni, hogy "ha véletlenül" úgy lenNE, akkor más lenNE a véleményem.
De arról sehol nincs említés, hogy a szerelő ott volt-e négy órán belül?!
Ezért kérdésed a fikció témakörbe tartozik!

Moderálásra küldöm 12. polo 2012.09.10. 16:19

Érdekes mert ha elmaradás van mielőtt kikapcsolnák a szolgáltatást előtte küldenek felszólítást legalább két levelet.
Ha meg rendezte a számlát és 24 órán belül nem kapcsolták vissza akkor legalább a visszakapcsolási díjat elengedhetnék.
Számomra meg érthetetlen, hogy 11.000 Ft tartozás miatt kikapcsolják az áramot mások meg 200.000-400.000 Ft is felhalmoznak és nem kapcsolják ki őket azonnal vagy ez csak a dolgozó becsületes emberek kiváltsága, hogy azonnal megszüntetik az áram ellátást vagy vizet, gázt, központi fűtést

Moderálásra küldöm 11. booo 2012.09.10. 15:58

Ez a szavazás hülyeség és inkorrekt!
Az illetőnek 2x kellett "elnéznie" a dátumot, ugyanis felszólító levelet is kellett volna kapnia! Tehát csak "duma" az "elnéztem a dátumot" - kifogás! A DM meg felül minden hőbörgő embernek! Mindegy, csak csámcsogjon a magyar! Gratula!

Moderálásra küldöm 10. freeboy 2012.09.10. 14:35

6. szatyi 2012.09.10. 09:22
9. zémann 2012.09.10. 13:39
Ha véletlenül az derülne ki, hogy a visszafizetést követően 4 órán belül ott volt a szerelő visszakapcsolni de a kedves fogyasztó nem volt ott akkor mit írnál? Szívesen elolvasnám, jó lenne ha leírnád.


19 hozzászólás12 következő >> végére >>>
Töltés, kérem várjon!
ˆaz oldal tetejéreˆ

hirdetés

HIRDETÉS

Cikkajánló

bezár
asdasd
Kérem várjon, jelentkezését rögzítjük...