Délmagyar logó

2015. 11. 28. szombat - Stefánia 1°C | 4°C

Két tucat határsértőt és két embercsempészt fogtak

Csongrád megye – Mozgalmas napot tudhat maga mögött a Szegedi Határrendészeti Kirendeltség: kedden éjszaka és szerdára virradóra huszonnégy illegális migránst és két embercsempészt állítottak elő a rendőrök Csongrád megye déli részének határszakaszáról.
Domaszék külterületén az 55-ös főúton sétált 10 férfi, amikor a rendőrök észrevették és igazoltatták őket. A nyomok alapján terepkutatást is végeztek, amelynek köszönhetően két szerb állampolgárt fogtak el, akik Szerbia területére igyekeztek volna vissza. A két férfi segítette a tíz afgán állampolgárt jogellenes cselekményükben, így velük szemben embercsempészés megalapozott gyanúja miatt büntető-, az okmányok nélküli tíz határsértővel szemben pedig idegenrendészeti eljárás indult.

Közben Tiszasziget külterületén a szivattyútelepnél hét személyre bukkantak az egyenruhások. A koszovói állampolgárok sem személyazonosságukat, sem az ország területén való jogszerű tartózkodásukat hitelt érdemlően igazolni nem tudták, ezért idegenrendészeti eljárás indult ellenük.

Szeged térségében a Tisza árterében egy szerbiai és egy koszovói férfit igazoltattak a rendőrök. Utóbbiról kiderült, hogy beutazási és tartózkodási tilalom hatálya alatt áll, így ennek megszegése miatt büntetőeljárás indult ellene.

A szerda hajnali órákban Ásotthalom területén polgárőrök jelezték, hogy gyanús személyek tartózkodnak a Felszabadulás utcában. Ellenőrzésük során kiderült, a négy bangladesi férfi és afgán társuk semmilyen okmányokkal nem rendelkezett.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

Galériák

A címoldal témái

Két napja sárga ˝pisiben˝ fürdünk

A következő cikk betöltéséhez görgessen lejjebb!