Délmagyar logó

2018. 01. 22. hétfő - Vince, Artúr -3°C | 3°C Még több cikk.

Kétezer forintos ebédre gyűjtöttek

Szeged - Óvodás gyerekek étkeztetésére gyűjtött a hétvégi Széchenyi téri rendezvényen néhány aktivista. Biztos, hogy nem szegedi óvodásoknak adták a pénzt, akik kétezer forintért megvásárolták a felkínált könyvjelzőt. Olyan nevű alapítvány, amelyre hivatkoztak – nem létezik.
– Óvodás gyerekek étkeztetésére gyűjtöttek a hétvégén a Széchenyi téri rendezvényen – hívta fel figyelmünket egyik olvasónk. A férfinak feltűnt, hogy valami nem stimmel az akcióval.

– Könyvjelzőt nyomtak minden arra járó kezébe, majd tájékoztattak, hogy kétezer forintért megvásárolva segíthetünk egy adag étellel. Ennyibe kerül ugyanis egy óvodás ebédje.

Mivel olvasónknak is van kisgyermeke, pontosan tudja, hogy nem kerül kétezer forintba a menzakoszt. Nem állt le azonban az aktivistákkal vitatkozni, így azt sem kérdezte meg, tulajdonképpen mivel is foglalkozik a Katica Alapítvány, amelyre az adománykérők hivatkoztak.

Az interneten nem találtuk nyomát ilyen nevű szervezetnek, három hasonló nevűt azonban találtunk. Két fővárosi óvodának van ilyen neve, de kérdésünkre elmondták: sem a Mátyásföldi Katica Óvodáért Alapítvány, sem a Hétpettyes Katica Óvodai Alapítvány nem gyűjtött adományokat a hétvégén Szegeden. Rajtuk kívül még a Tiszaújvárosi Katica Alapítványt találtuk, ám hozzájuk nem találtunk elérhetőséget.

Egy biztos, a szegedi óvodásoknak senki nem szervezett gyűjtést. – Nem működünk együtt ilyen nevű alapítvánnyal – mondta el Rákosné Szilágyi Éva, a Szegedi Óvodák Igazgatóságának vezetője. Hozzátette: mivel nem hivatkoztak egyetlen óvodára sem, nem foglalkozik az üggyel.

A rendőrség sem, mivel az adománygyűjtők ellenőrzése nem tartozik a hatáskörükbe, ezt a tevékenységet nem is kell előzetesen bejelenteni. A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság kommunikációs osztályától megtudtuk, a rendőrség állampolgári jelzés esetén intézkedik. Amennyiben a rendőrök szabálysértést vagy bűncselekményt észlelnek, megteszik a szükséges intézkedéseket.

Ezért kérik, hogy amennyiben valaki bűncselekményt vagy szabálysértést észlel, tegyen bejelentést a bármely hálózatból ingyenesen elérhető 112-es segélyhívón. Akkor is lehet kérni segítséget, ha nem tudnak meggyőződni arról, hogy aki adományt kér tőlük, valóban jogosult-e a tevékenységre.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megvannak a hűtőcsere részletei

A régióban november 4-étől lehet pályázni - "aki nem ért a számítógéphez, annak nehéz indulni, és rokoni segítség nélkül bukja a partit". Tovább olvasom