Délmagyar logó

2017. 11. 24. péntek - Emma 4°C | 11°C Még több cikk.

Kikapcsolási moratórium az áramszolgáltatónál

Csongrád megye - Az EDF DÉMÁSZ Zrt. a nehéz anyagi körülmények között élő családok védelmében az ünnepi időszakban kikapcsolási moratóriumot hirdet.
Január 6-áig azoknál a lakossági ügyfeleknél sem kapcsolják ki az áramot, akiknek számlatartozásuk van. A kikapcsolások szüneteltetése kizárólag a lakossági ügyfelekre vonatkozik. A védett ünnepi időszakot követően a szolgáltató továbbra is több lehetőséget ajánl a nehéz helyzetbe került lakossági fogyasztóknak. Ha az ügyfél szociálisan rászorul, a társaság felajánlja az előrefizetős mérés lehetőségét.

Olvasóink írták

 • 16. polo 2011. december 22. 06:26
  „borsod megyében már régóta működik a feltölthető villanya óra ezt mindig a fogyasztó annyi összeget fizet(sms,átutalás, stb.) be az áramszolgáltatónak amennyit tud. ha elfogy a keret nincs áram de a fogyasztó nem tartozik és a az áramszolgáltatónak nincsen kintlévősége”
 • 15. szatyi 2011. december 21. 19:55
  „"14. Ebgondolat 2011.12.21. 16:48 "
  "Mint olvashattad (volna) én általánosságokban beszéltem a szolgáltatásokról, nem kiemelve az áramszolgáltatókat!
  A kikapcsolás pedig mind a vízre, mind a gázra igaz! Tehát többek között a víz- és gázszámlád azért annyi, amennyi, mert benne van a nemfizetők része is!

  A cikk viszont konkrétan az áramszolgáltatóról szól!
  A lényeg, amit már egyszer leírtam:"...ha a szomszédomnál -aki miatt állítólag én többet fizetek- kikapcsolják az áramot, az én számlám nem lesz kisebb!"”
 • 14. Ebgondolat 2011. december 21. 16:48
  „13. szatyi 2011.12.21. 16:23
  Mint olvashattad (volna) én általánosságokban beszéltem a szolgáltatásokról, nem kiemelve az áramszolgáltatókat!
  A kikapcsolás pedig mind a vízre, mind a gázra igaz! Tehát többek között a víz- és gázszámlád azért annyi, amennyi, mert benne van a nemfizetők része is!”
 • 13. szatyi 2011. december 21. 16:23
  „"ha egy társasházban 1-2-3 stb ember nem fizet, akkor vagy kikapcsolják a fizetőknél is vagy a fizetők fizetnek a nemfizetők helyett is, hogy megkapják az amúgy már kifizetett szolgáltatást! "

  Az áramszolgáltatásnál -amiről a cikk szól- a fogyasztók egyenként kikapcsolhatók!
  De, ha a szomszédomnál -aki miatt állítólag én többet fizetek- kikapcsolják az áramot, az én számlám nem lesz kisebb!”
 • 12. Ebgondolat 2011. december 21. 15:23
  „11. Dinoso 2011.12.21. 14:26
  Ahogy korábban már több közgazdász, pénzügyi ember mondta: magyarországon azért jóval drágábbak a közüzemi díjak, banki szolgáltatások a környező országokhoz képest, mert arányaiban jóval több a nem- vagy késve fizető ember, mint máshol. És pontosan: a nemfizető emberek helyett az amúgy is fizetők fizetnek tovább! A legjobb példa: ha egy társasházban 1-2-3 stb ember nem fizet, akkor vagy kikapcsolják a fizetőknél is vagy a fizetők fizetnek a nemfizetők helyett is, hogy megkapják az amúgy már kifizetett szolgáltatást! Remélem, világos.”
 • 11. Dinoso 2011. december 21. 14:26
  „6. 8. fizetési hajlandósághoz elsősorban pénz kell. Ha a létminimum körül élsz, és a választási lehetőséged a kaja - közműdíjak sorrendjének a felállításában kimerül, mert egyszerre nem futja mindegyiket, akkor mit döntesz ? amúgy az egy jól csengő frázis, hogy a fizetőkkel fizettetik meg a nemfizetők fogyasztását - kik ? Ezek hatósági áras szolgáltatások, az árat nem a cég szabja meg. Ha mindenki pontosan fizetne, olcsóbb lenne az áram vagy a gáz ? vagy csak a szolgáltatók nyeresége nőne ? Ajánlom, próbáljon meg valaki áram vagy gáz nélkül élni - főleg télen - és utána beszéljen arról, hogy szándékosan nem fizetnek emberek akkor, amikor 60 napos hátralék után már jön a kikapcsolás. Szóval itt nagy a jólét, csak egyesek nem akarnak fizetni ?”
 • 10. gubanc 2011. december 21. 12:37
  „Azért küldtek ki többezer felszólítást 19-edikei megérkezéssel , boldog karácsonyra való tekintettel 22-éig történő fizetési kötelezettséggel, ha nem várhat a boldog család a január 10-i kikapcsolásra, amikor persze repkedni fognak a minuszok.
  Se nyolc nap, se humánuk,csak klatty!”
 • 9. pala1964 2011. december 21. 12:33
  „3, 4 - igaz, várjuk a többi "önfényezőt"... ja, hogy a többi erre sem hajlandó?

  ugye semmit nem lehet tenni, amire azt mondjuk, "ez azért szép gesztus"?”
 • 8. Ebgondolat 2011. december 21. 11:57
  „Valószínűleg nem leszek népszerű (nem is célom), de ezeknek a moratóriumoknak- függetlenül azok időtartamától csak negatív hatása van: csökkenti a fizetési hajlandóságot!
  Köztudomású, miután a kormány első, második majd sokadik kilakoltatási moratóriuma után jelentősen csökkent a részleteket nem fizetők száma. Az új devizahiteles "megmentési" csomag után, pár napja szintén azt lehetett olvasni, hogy tovább csökken a fizetési hajlandóság. Ezen esetekben nem arról van szó, hogy emberek pénzhiány miatt nem fizetnek, hanem arról, hogy nem akarnak fizetni. Úgy vannak vele, majd mások úgyis kifizetik helyettük, hisz úgyse érheti őket baj, mivel moratórium van.”
 • 7. csafe 2011. december 21. 11:28
  „1. Linka11
  "egy napja megy rá a feltöltésre."
  A behajtásra meg több embernek több napja!
  3. Együgyű
  Jobb lenne ha hagynák a nemfizetőket és a fizetőkkel (veled) fizettetnék meg az ő fogyasztásukat is?”
 • 6. santaclaus29 2011. december 21. 10:52
  „Nagyon szomorú...hogy sokan nem tudják...vagy akarják fizetni....de könyörgöm..ha lenyúl valaki...elviszi az árúm..és azt mondhja....bocsi kenyérre kellett.....nincs pénzem????EZ ÍGY KOMOLYTALAN...VILÁGÍTSON ELEMLÁMPÁVAL VAGY PETRÓLEUMMAL...AVÁLLALKOZÁSOK NEM SZOCIÁLIS SEGÉLYHELYEK...---SZERINTEM!
  akármennyire is bántó vállallom...több felelősség...tegnap is beírta valaki más kommentbe...hogy tőle szegénytől a elveszik cigizés lehetőségét.....basszus akinek cigire-itallra telik az nem szegény....sSZEMBESÜLNI KÉNE ÉS NEM NYÁVOGVA MINDIG MENEKÜLNI....PERSZE TISZTELET A KIVÉTELNEK!!!”
 • 5. Maad 2011. december 21. 10:01
  „Kedves Linka11!

  Az előre fizetős mérő feltöltése tényleg bonyolult, de nem kell egy fél nap. Sok olyan megoldás van amivel meg lehet könnyíteni mindkét fél életét. Pl. legközelebb meg lehet kérdezni a feltöltőkód kérésnél az ügyfélszolgálaton, hogy fax, email, elektronikus banki utalás segítségével hogyan lehet gyorsítani a folyamatot, akár úgy, hogy be se kell fáradni az ügyfélszolgálatra legközelebb.
  Magáról az előre fizetős mérőről annyit, hogy törvény szabályozza, hogy ki mikor és hogyan kaphat (csak szolciálisan rászoruló és fogyatékkal élő). Ez nem egy választható fizetési mód, mint pl. csekken vagy utalással. Bizonyos esetekben ezzel kerülhető csak el a nemfizetés miatti kikapcsolás. Többek között emiatt ez egy kissé egyirányú utca.
  Ami pedig a folyamatokat illeti mindig van lehetőség javítani és teszik is, de nem lehet csak úgy kényünk kedve szerint változtatni, mert egy rakás jogszabály (vagy azok hiánya és pontatlansága) alakítja a körülményeket és hatalmas rendszereket kell átalakítani, ami nem megy egyik pillanatról a másikra.

  Üdv: egy EDF DÉMÁSZ-os”
 • 4. szatyi 2011. december 21. 09:30
  „Ez csak önfényezés!”
 • 3. Együgyű 2011. december 21. 09:29
  „,,Kikapcsolási moratórium az áramszolgáltatónál"
  Szenteskedésből jeles! Ünnepek után meg mi lesz? Kellemes és boldog ünnepet mindenkinek!”
 • 2. Linka11 2011. december 21. 09:24
  „Ez az emberséges hozzáállás méltányolható a Démásztól !! Vannak szolgáltatók akik karácsony előtt egy nappal
  vonulnak ki korlátozni az alap szolgáltatást . "Semmi és senki nem számít csak a profit a lényeg "ez lobog az
  embertelen, haszonelvű világ zászlaján. BOLDOG KARÁCSONYT”
 • 1. Linka11 2011. december 21. 09:14
  „Érdekes az előrefizetős mérőt még a Démász ügyintéző sem ajánlotta senkinek mert roppant macerás a feltöltése
  minimum fél napi ügyintézés egy feltöltés.Képzeljük el ha netán vidéki az illető lehet ,hogy egy napja megy rá a feltöltésre.Nem részletezném a folyamatot de tényleg így van.Nem tudom mért nem lehet egyszerűsíteni a rendszert
  ? Talán akkor praktikus lehetne többeknek is ez a fizetési mód !”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Én vagyok itt a Pista bácsi

Hatvan évet töltött el a pedagóguspályán, de akár még most, 90 évesen is visszamenne tanítani Kistelek első díszpolgára, Molnár István. Tovább olvasom