Délmagyar logó

2017. 10. 18. szerda - Lukács 10°C | 24°C Még több cikk.

Kitüntetések az ünnepen

Magyarország, Csongrád megye. Rangos kitüntetéseket adtak át a napokban a nemzeti ünnep alkalmából. Több Csongrád megyei is elismerésben részesült.
A Magyar Érdemrend Középkeresztjének polgári tagozatát vehette át Áder Jánosköztársasági elnöktől a Parlamentben Hadlaczky GyulaSzéchenyi-díjas genetikus, az MTA doktora, az MTA Szegedi Biológiai Kutatóközpont Genetikai Intézet tudományos tanácsadója és Papp GyulaSzéchenyi-díjas farmakológus, az MTA rendes tagja, a Szegedi Tudományegyetem ÁOK professor emeritusa. Zakar Péter történész, a Csongrád Megyei Közgyűlés alelnöke a Magyar Érdemrend Lovagkeresztjét, Kedves Gyula ezredes, hadtörténeti muzeológus, fegyvertörténész a Magyar Érdemrend Lovagkeresztje katonai tagozata kitüntetést kapta meg.

Magyar Arany Érdemkereszt kitüntetésben részesült B. Szűcs Istvánnéhódmezővásárhelyi nyugalmazott pedagógus, a Bessenyei Ferenc-díjas Kankalin Néptáncegyüttes alapítója, volt művészeti vezetője. A köztársasági elnök a Magyar Arany Érdemkereszt katonai tagozatát adományozta a büntetés-végrehajtási szervezet állományában végzett több mint két évtizedes gyógyító tevékenysége elismeréséül Hegedűs Zsolt Béla alezredesnek, a Szegedi Fegyház és Börtön osztályvezetőjének.

A Magyar Bronz Érdemkereszt katonai tagozatát kapta Vigh István Attila törzszászlós, a Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság körzeti megbízottja. Bátorságért Érdemjelet és jutalmat vehetett át Szabó Bogár Imre János őrnagy, a Csongrádi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság tűzoltóparancsnoka, aki 18 embert menekített ki a csongrádi társasháztűzből.

Gaskó Béla főmuzeológus, a Móra Ferenc Múzeum általános igazgatóhelyettese a Magyar Ezüst Érdemkeresztet kapta meg. Magyar Érdemrend Tisztikereszt kitüntetést adtak át Eifert János hódmezővásárhelyi fotóművésznek.

A Népművészet Ifjú Mestere Díjat vehette át: Nyíri Dánielné szentesi népi ékszerkészítő. A korszerű művelődést és a művészi ízlés fejlesztését szolgáló szakemberek között Wlassits Gyula-díjban részesült Makó Márianépművelő, a szegedi Tömörkény István Művelődési Ház nyugalmazott igazgatója. Tudományos munkája elismeréséül Széchényi Ferenc-díjjal tüntették ki Barátné Hajdu Ágnes főiskolai tanárt (Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Kar, Felnőttképzési Intézet Könyvtár- és múzeumpedagógiai szakcsoport). A közoktatás területén, az oktatásügy segítőjeként végzett kimagasló munkájáért Trefort Ágoston-díjat vehet át Szilágyi Gáborné, a Hódmezővásárhelyi Integrált Szakképző Központ Szakiskola és Szakközépiskola dolgozója, aki negyvenéves munkaviszony után, szeptember 16-án vonul nyugdíjba az intézmény gazdasági ügyintézőjeként.

Olvasóink írták

  • 1. ate 2012. augusztus 21. 14:00
    „Csongrádiként,szívből gratulálok a tűzoltóknak.Szabó Bogár Imrének külön.Nagyon becsületesen helytálltak a Dózsa György téri mentésben és oltásban.Személyi sérülés így nem történt.Ugyanakkor oltottak Bokroson is!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Üzenetek az ünnepen

– Szent Istvánt mindenki megbecsüli: legerőteljesebb döntéshozónk volt, ám országlása mégsem volt a béke aranykora – mondta B. Nagy László Ópusztaszeren. Tovább olvasom