Délmagyar logó

2017. 01. 22. vasárnap - Vince, Artúr -9°C | 0°C Még több cikk.

Kocsit kap a szociális központ

Domaszék, Röszke - Két pályázaton összesen több mint 150 millió forintot nyert a Szegedi Kistérség Többcélú Társulása (SZKTT) az Új Magyarország Fejlesztési Terv Dél-alföldi Operatív Programban.
A domaszéki bölcsődét bővítik, akadálymentesítik, bútorokkal, játékokkal látják el és parkosítják az udvart, 113 milliós támogatásból. A 10 férőhelyes intézmény kapacitása megháromszorozódik – például két új, 50 négyzetméteres foglalkoztató épül.

Röszkén a szociális alapszolgáltatásokat fejlesztik: megújul az SZKTT Rákóczi utcai telephelye. A központban működik a családsegítő, a gyermekjóléti szolgálat, a házi segítségnyújtás és a szociális étkeztetés. Akadálymentesítik, renoválják az épületet, környezetét parkosítják. Egy-egy autóval és kerékpárral bővül a járműállomány, és egyéb eszközöket (bútort, mosógépet) is beszereznek a 39 milliós támogatás segítségével. Tavaly december óta dolgozik a kivitelező, a tervek szerint májusra végez.

Olvasóink írták

 • 3. jay_és_néma_bob 2011. január 24. 14:59
  „és ebből csak egy kocsit vesznek? :)”
 • 2. frakk 2011. január 24. 14:23
  „Elnézést , de a semmitmondó cikkek ellen teszem be ezt a cikket, ezeket a DM elhallgatja
  "National Instruments (NI ---DEBRECEN
  Új, sorrendben a hetedik gyártósor kezdte meg a működését a National Instruments (NI) debreceni gyárában, a félmilliárdos beruházást hétfőn avatták fel az üzemben.
  Ábrahám László, az NI Hungary Kft. ügyvezető igazgatója a beruházásról elmondta: a hetedik és a tavasszal telepítésre kerülő nyolcadik gyártósor összesen egymilliárd forintba kerül, amihez 200 millió forint állami támogatást nyertek.
  A jelenleg 1100 dolgozót foglalkoztató cég ezzel kinőtte a debreceni ipari parkban lévő telephelyét, ezért megkezdték a termeléshez közvetlen nem kapcsolódó 80 munkatárs átkötöztetését egy helyi bérleménybe - tette hozzá.
  A különféle mérőeszközöket, vezérlő berendezéseket, jelátalakító áramköröket gyártó debreceni üzemben több mint 2000 féle termék készül, naponta 3-4 új termék gyártása indul el - mondta el az MTI érdeklődésére Ábrahám László.
  Az amerikai tulajdonú cégről - tőzsdei vállalat lévén - az igazgató csak annyit árult el, hogy termelése évi 15-20 százalékkal nő, és árbevételük 18 százalékát kutatás-fejlesztésre fordítják.
  Debrecenből - mivel ott működik a vállalat európai és amerikai elosztó központja - több, mint ötven országba szállítják a termékeket - fűzte hozzá.
  Ábrahám László és Eged Bertalan irodavezető bejelentette: a texasi központú NI úgy döntött, hogy Budapestre telepíti európai rendszermérnöki központját, amely néhány hete megkezdte tevékenységét a fővárosban."”
 • 1. zoltanszabo 2011. január 24. 10:45
  „Szép-szép de pl. Domaszéken van--v. lesz még 20-30 gyerek ? Várható születés ?
  Mert 113 millió Ft -10 gyerekre--nem rossz arány ! Ebből ? nyúlnak le ??? ugye ellenőrzi valaki !!!
  Nem inkább új munkahely kellene ????
  A szép környezet is fontos--de látvány beruházások helyett nem volna égetően szükség --esetleg másra ?
  Vagy minden meg van csak a virágágyás hiányzik ?
  Nem tudom ?????”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egyetlen poroltó a pokoli toronyban

Hiába volt már tűz a Csongrádi sugárút 114.-ben, és égett ki a 63. szám alatti tízemeletes panelház két lakása, az ott élők azóta sem szereztek be kellő számú poroltót maguknak. Tovább olvasom