Délmagyar logó

2017. 08. 22. kedd - Menyhért, Mirjam 14°C | 24°C Még több cikk.

Kortárs festészeti seregszemle a REÖK-ben

Szeged - Közel 140 kortárs festmény várja az érdeklődőket július 15-ig a XIV. Táblaképfestészeti Biennálén, amelyet harmadszor rendeznek a szegedi Reök-palotában.
Kortárs festészeti seregszemle a REÖK-ben. Fotó: Frank Yvette (galéria)
– A kétévente megrendezett táblakép tárlat a hazai festészet átfogóan magas színvonalú seregszemléje. A kiállító alkotók közt a magyar művészet generálisainak tekinthető Kossuth-díjasok közül hetet számoltam össze – mondta el tegnapi megnyitó beszédében Matits Ferenc művészettörténész, a Magyar Művelődési Intézet és Képzőművészeti Lektorátus művészeti főtanácsadója.

Kortárs festészeti seregszemle a REÖK-ben. Fotó: Frank Yvette (galéria)
A XIV. Táblaképfestészeti Biennálén közel 140 művet tekinthetnek meg az érdeklődők július 15-ig a REÖK-ben. A szakmai zsűri többek között Szüts Miklós, feLugossy László, ef Zámbó István, Csurka Eszter és Joseph Kádár alkotásait válogatta a kiállított munkák közé. A szegedi festőművészek közül helyet kaptak a falakon például Henn László András, Pataki Ferenc, Aranyi Sándor és Sejben Lajos alkotásai. Matits Ferenc szerint nem stílus, hanem minőség szerint válogatta a zsűri a festményeket, amelyek közt absztrakt, naturális, koncepcionális, expresszív és szürrealista művek is láthatók.

Kortárs festészeti seregszemle a REÖK-ben. Fotó: Frank Yvette (galéria)
Kilenc díj talált gazdára a biennálé megnyitóján. A Nemzeti Erőforrás Minisztérium Művészeti Főosztályának díját Joseph Kádár vette át, Szeged Megyei Jogú Város díját Király Gábor kapta, a Szegedi Szabadtéri Nonprofit Kft.-től Lányi Adrienn, az OTP Bank Nyrt.-től Halmi-Horváth István, a Szegedi Vízmű Zrt.-től Fischer Balázs, a Szerencsejáték Zrt.-től Ágoston Lóránt, a Hunguest Hotel Forrástól Kalocsai Enikő, a Szegedi Paprika Zrt.-től Komlódi Judit, a REÖK-től Fürjesi Csaba kapott díjat.

Kortárs festészeti seregszemle a REÖK-ben. Fotó: Frank Yvette (galéria)

Olvasóink írták

 • 3. vvalekosz 2012. május 19. 18:02
  „ennek a fotósnak a lelkivilága is egyszerű, mint a faék. előbb a rövidnadrágos suncit szúrja, aztán rátapad a nyanya kütyüjére...
  a föstmények legtöbbje sajna nbII-es, sajna, csak a magyar átlagot hozza. Radák, a bizottságos fiúk üde kivételek ebből...”
 • 2. Monthechristo 2012. május 19. 10:04
  „Szép és érdekes kiállítások ezek,ajánlom mindenkinek aki ezt szereti::))))”
 • 1. embör 2012. május 19. 09:15
  „az eseményről semmit nem tudni hallani.Ez a cikk.Alul promotált,persze biztosan van egy két molinó, kirakva...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

˝Tüzes˝ lovak a Nyeregszemlén

Megkezdődött a háromnapos Nyeregszemle, amely idén európai huszártalálkozóval bővült. Tovább olvasom