Délmagyar logó

2017. 05. 01. hétfő - Fülöp, Jakab 5°C | 20°C Még több cikk.

Kötelezővé teheti a bíró a mediációt

Szeged - Mediációs szakmai napot tartottak tegnap a Szegedi Törvényszéken, ahol tavaly november óta 20 esetben, elsősorban családjogi tárgyú jogvitával keresték fel a mediátort – 5 esetben sikeres volt a békítés.
– A szakmai nap aktualitását az adta, hogy 2014. március 15-étől hatályba lép az új polgári törvénykönyv, amelynek családi jog könyve két helyen, a házasság felbontása és a szülői felügyelet gyakorlása körében nevesíti a mediációt. A bíró ezekben kötelezheti majd a feleket arra, hogy vitájuk rendezésére a közvetítői eljárást vegyék igénybe a bírósági pereskedés helyett. A törvényszékre érkezett összes polgári ügy csaknem felének témája a válás, illetve a szülői felügyeletről való döntés, ami nagy terhet jelent az ítélkező bíráknak – mondta Tárkány-Szűcs Babett, a törvényszék megbízott elnöke.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

10 millióval rövidítette meg a dolgozóit az SZKT?

Szerkesztőségünk birtokába került egy hangfelvétel, amelyen az SZKT igazgatóhelyettese, Nemes László a műszakpótlékok kifizetése körüli esetleges szabálytalanságokról beszél. Tovább olvasom