Délmagyar logó

2018. 04. 22. vasárnap - Csilla, Noémi 9°C | 24°C Még több cikk.

Kutatásfeljesztési központot nyitott Szegeden a GE Healthcare

Szeged - Egészségügyi képalkotó szoftverek fejlesztésén és a programok elméleti hátterének a kialakításán dolgoznak a szakemberek abban a kutatás-fejlesztési központban, amelyet kedden adtak át Szegeden.
Egészségügyi képalkotó szoftverek fejlesztésén és a programok elméleti hátterének a kialakításán dolgoznak a szakemberek abban a kutatás-fejlesztési központban, amelyet kedden adtak át Szegeden.

A GE Healthcare új létesítményében az eddigi húszfős csapat mellé további harminc fejlesztői munkahely kialakítására lesz lehetőség – mondta Reich Lajos, a cég magyarországi kutatás-fejlesztési vezérigazgatója.

A cég 2007-ben alapította meg a szegedi K+F részlegét, a munka központjában a rák elleni küzdelem áll. Szegedi műszaki informatikusaik és programtervező matematikusaik az egészségügyi szakemberek munkáját olyan fejlett képalkotó szoftverekkel segítik, amelyekkel az orvosok a kóros elváltozásokat korábban és pontosabban diagnosztizálhatják. Így eredményesebb lehet a kezelés és csökkentik az egészségügy költségeit.

A 430 négyzetméter alapterületű központ átadásakor a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) és a GE Healthcare stratégiai megállapodást írt alá. A szerződés értelmében az egyetemi klinikák szakorvosai tudásukkal támogatják a cég orvosi termékfejlesztéseit. A cég szakemberei vendégoktatóként támogatják az egyetemen folyó képzést, s a vállalat ösztöndíjat biztosít az egyetem mester- és doktori képzésben részt vevő hallgatóinak és azok témavezetőinek a GE Healthcare által fontosnak tartott ipari kutatási és fejlesztési projektekben való részvételre.

Szabó Gábor akadémikus, a Szegedi Tudományegyetem rektora elmondta: a tudományos együttműködés mellett rendkívül fontos, hogy a hallgatók tapasztalatokat szerezhetnek, amire az iskolapadban nem lenne lehetőségük.

Korábban írtuk

A GE Healthcare szegedi kutatásfejlesztő csoportja orvosi képalkotó szoftverek fejlesztésével foglalkozik, amelyeket elsősorban a rákkutatásban kívánnak alkalmazni.

A GE Healthcare öt éve nyitott irodát a szegedi klinikai parkban, a Szegedi Tudományegyetemmel közösen végzett kutatások tették lehetővé a fejlesztést.

Az új, 400 négyzetméteres fejlesztési központjukat kedd délelőtt mutatták be a Petőfi Sándor sugárút 10. szám alatti patinás épületben.

A központ 20 fős kutatócsoporttal kezdi meg a működését, ami később további 30 fejlesztői munkahellyel bővíthető.

Dr. Szabó Gábor fizikus, a szegedi egyetem rektora és dr. Reich Lajosa GE Healthcare régiós kutatást végző csoportjának igazgatója hosszútávú stratégiai megállapodást írt alá.

Olvasóink írták

  • 1. joy 2011. november 23. 07:23
    „Végre valami jó hír!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újabb jogi lépés a Négy Mancs ellen

Magyarország - Törvényességi felügyeleti kérelmet nyújtott be a Baromfi Termék Tanács a Négy Mancs… Tovább olvasom