Délmagyar logó

2018. 03. 22. csütörtök - Beáta, Izolda -5°C | 3°C Még több cikk.

Lajos maszkot húzott és késsel fenyegetett

Ásotthalom - Símaszkkal a fején, késsel a kezében járókelőket ijesztgetett, biciklisek és autósok elé ugrott egy részeg férfi Ásotthalmon.

– Rémisztő volt és veszélyes.  Lajos csütörtök dél körül fekete símaszkot húzott a fejére az utcán, előrántott egy 20 centi hosszú pengéjű kést, és úgy ugrott ki a Királyhalmi út és Dózsa György utca kereszteződésében az autósok, biciklisek elé. Akkor hívtak ki, hogy próbáljuk leszerelni. Nemigen hallgatott ránk. Elkezdte feszegetni késével a sarki csatornatetőt, mondván, alatta kincs van. Nem tudom, mit akart vele. A közeli bolt tulajdonosa, szintén polgárőr, ő hívta a rendőrséget, ők azonnal jöttek. De így is tartott az egész vagy 20-25 percig. Velük is hőzöngött, de rászóltak, akkor mindjárt tudta, hová tartozik. Zavart volt, ezért a rendőrök mentőt hívtak, az vitte el – mesélte a nem mindennapi történetet az egyik helyi polgárőr, Móri József.

Polgárőrtársa, Varga Tibor hozzátette: Lajos már korábban a közeli kocsmában kötözködött, káromkodott, onnan ki is tették a szűrét, akkor a Dózsa utcai ABC-nél és bent, a boltban kiabált tovább meg fogdosta a nők fenekét. A bolt tulajdonosa kizavarta, akkor a szemközti fák ágait tördelte. Utána se szó, se beszéd, előrántotta a maszkot, pedig rendes sapka is volt nála, meg a kést, és rárontott az emberekre. Még egy kerekes székes embert toló járókelőre is ráijesztett.

A letört ágat mutatja Móri József polgárőr. Fotó: Karnok Csaba
A letört ágat mutatja Móri József polgárőr. Fotó: Karnok Csaba

Lajos nem sokáig volt távol, a falubeliek tegnap reggel  megint látták részegen üvöltözni a buszmegállónál. A boltban kerestük a csütörtöki eset szemtanúit, de nem az a műszak dolgozott. A polgárőröktől megtudtuk: Lajos 45 év körüli, egy közeli tanyán lakik, és „akkor hülye, ha iszik". Munkanélküli, nem először volt vele probléma. Biciklilopás miatt is elővették már, akkor vagy nyolc kerékpár került elő a portájáról. Rablást is a számlájára írnak. Az említett kocsmában kerestük Lajost, szétnéztünk a tanyáján is, de nem találtuk. Tanyaszomszédja nem tudott a maszkos esetről. Szerinte vagy 15 éve így megy ez már, Lajoshoz rendszeresen járnak a rendőrök, van, hogy naponta többször is jönnek. A felesége tartja el, de vele is cudarul bánik.

A megyei rendőr-főkapitányság sajtószolgálatának információja szerint a férfi ellen garázdaság szabálysértésének elkövetése miatt indult eljárás.


Korábban írtuk:

Egy ismeretlen maszkos férfi az eladótérben késsel riogatta a vevőket és az eladókat. Az odaérkező polgárőröknek sikerült rávenni a férfit, hogy távozzon a boltból az utcára. Ezt szitkozódva meg istette. Ezután értesítették a rendőrséget. Az egyenruhások megérkezéséig a polgárőrök próbálták szóval tartani a férfit, de az nem hallgatott rájuk. Közben egy csatorna fedelet próbált felszedni a késével, de nem járt sikerrel. Majd a rendőrök megérkeztek és mentőt hívtak. A mentő elszállította a férfit.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tisza Volán-per: részítélet első fokon

A szegedi munkaügyi bíróság kimondta, mindegy, hogyan hívja és hány részre bontja szét a Tisza Volán a korábbi rendelkezésre állási időt, jár a sofőröknek a fizetésük erre az időszakra is. Tovább olvasom