Délmagyar logó

2018. 04. 21. szombat - Konrád 8°C | 22°C Még több cikk.

Lakótelepi halloween

Szeged - A belépő az üdítő és a házi készítésű sütik mellett egy töklámpás volt – ezek fénye és a gyertyák kísértetiesen világították meg a csontvázzal és kivágott tökfejekkel díszített teret.
Lehet fintorogni, hogy a halloween nem magyar ünnep, és minek itthon tartani, de az biztos, hogy a Kodály téri játszótér közösségét ez nem érdekli. Immár hagyománnyá vált, hogy a környékbeli gyerekek amerikai módon ünnepelnek, ráadásul évről évre egyre többen. Idén már közel egy osztálynyi ovis és alsós gyűlt össze az est leszállta után: volt, akinek a sapkájából kés állt ki, más szellemnek öltözött, és akadt, aki arcot és hajat is festett a minipartira.

Ovisok és alsósok gyűltek össze a Kodály téri játszótéren: a csokigyűjtés sem maradt el. A szerző felvétele
Ovisok és alsósok gyűltek össze a Kodály téri játszótéren: a csokigyűjtés sem maradt el. A szerző felvétele

A belépő az üdítő és a házi készítésű sütik mellett egy töklámpás volt – ezek fénye és a gyertyák kísértetiesen világították meg a csontvázzal és kivágott tökfejekkel díszített teret. A gyerekeket a folyamatos rohangálás, a szülőket a forralt bor és a házi pálinka tartotta melegen. A buli csúcspontja pedig minden kétséget kizáróan a „csokit vagy csínyt" látogatás volt. Persze ez Magyarországon nem megy előzetes szervezés nélkül, a legtöbben ugyanis valószínűleg nem mosolyognának, ha üvöltöző gyereksereget találnának az ajtajukban. Szerencsére azonban mindig van néhány beépített szomszéd, aki egy-egy szem cukorral minden gyerek halloweenjét feledhetetlenné teszi. A részvevők pedig biztosan nem kérdezik, minek az amerikaiakat majmolni – elég csak végignézni a buli után fáradtan, de élményekkel telten hazainduló gyerekeken.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vége a cafeteriának?

A nullából több mint 51 százalékos adó- és járulékteher lett: ennyivel adóztatja meg jövőre a kormány a béren kívüli juttatásokat. Mindenki veszíteni fog, sokan inkább munkabérben kérnék a soványka összeget. Tovább olvasom