Délmagyar logó

2017. 06. 24. szombat - Iván 19°C | 33°C Még több cikk.

Lángokkal keringőznek a szegedi tűzzsonglőrök

Szeged, Budapest- Nem csak témája, a szerelem miatt forró a Flame Flowers nevű, szegedi kötődésű tűz-zsonglőrcsapat új videója: égetnek a zsonglőreszközök is a Lángok keringője című kisfilmükben.
– Mindig szerettünk volna egy olyan előadást a színpadra vinni, amely nem „csak" tűzzsonglőrműsor, táncelő-
adásként szintén megállja a helyét, de története is van. A Lángok keringője a nő és a férfi közti párbeszéd: találkozás, összhang, törések, elválás és végső búcsú – mondta el a formáció szegedi alkotója.
Weszelovszky Anna és Haáb Róbert, a Flame Flowers csapata a lángok és érzelmek sűrűjében. FOTÓ: Flameflowers.hu

Weszelovszky Anna három éve költözött a fővárosba, hogy tűzzsonglőrcsapatának szentelhesse az idejét. Ma már „főállású" zsonglőr és előadó, mindennap edz és gyakorol különböző eszközökön.

– A célom, hogy egyszer elmondhassam: artista vagyok – fogalmazott az alkotó, aki a reneszánsz – és nyomokban gót – stílusú kosztümöket is maga tervezte, a csapat másik fele, Haáb Róbert pedig eszközeiket készíti. A Lángok keringője című előadást – amely alapján a videó is megszületett – bemutatták már az európai zsong lőrtalálkozó tüzes gáláján, idén pedig egy német fesztiválra hívták meg a produkciót.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fél évet is várni kell a bejutásra: telt ház van az idősotthonban

Lakásukat, házukat cserélik barátságos, egészségügyi ellátásokat, közösségi programokat kínáló, de jóval szűkebb környezetre az emelt szintű idősotthonokba jelentkezők. Tovább olvasom