Délmagyar logó

2018. 11. 12. hétfő - Jónás, Renátó 7°C | 19°C Még több cikk.

Leonce és Léna a REÖK-ben

Szeged - Felbolydult Szeged kultúrára éhes közönsége a Maladype Színház hétfői vendégjátékának hírére: a REÖK-ben színre kerülő Leonce és Léna előadásra rohamosan fogynak a jegyek. Annak sem kell aggódnia, akinek erre a darabra nem jut belépő, hiszen még néggyel vendégszerepel a társulat.
Hatalmas az érdeklődés hazánk egyik legelismertebb társulatának, a Maladype Színháznak REÖK-beli vendégjátéka iránt. A szervezők nagy büszkesége, hogy sikerült egy egész évet kitöltő sorozatra lecsábítani Szegedre a csapatot. Előadásaik kritikai visszhangja óriási magasságokba emeli a Maladype-t – méghozzá joggal –, így az öt produkció kivételes színfoltja lehet a város színházi életének.

A Leonce és Léna Georg Büchner műve alapján készült – ám furcsa csavarral adják elő a színészek. Sosem tudhatják, mire kéri őket a rendező, Balázs Zoltán – aki egyben a társulat vezetője is –, több mint száz jelenetet kell fejben tartaniuk. Így a nézők tulajdonképpen a társulat életébe is beleláthatnak, amellett, hogy akár őket is megszólíthatják az előadás során.

Jelenet a Maladype Színház Leonce és Léna-produkciójából. Fotó: DM/DV
Jelenet a Maladype Színház Leonce és Léna-produkciójából.
Fotó: DM/DV

Balázs ennek ellenére vegyes érzelmekkel fogadja, ha az általuk preferált színészi technikára rásütik, hogy improvizáció. Ehhez ugyanis szerinte nem váratlan megoldások szükségesek, hanem a jól felépített módszerre kell építkezni. Legnagyobb színészi teljesítménynek azt tartja, ha a színész lába alól kicsúszik a talaj, és a semmiből kell újraindulnia.

Lázár Pál- emlékkiállítás

Újabb szegedi képzőművész alkotásait tekinthetik meg a látogatók a REÖK-ben. Lázár Pál emlékkiállításának apropóját az adja, hogy a 2007-ben elhunyt festőművész idén lenne hetvenéves. A különleges képi világú festményeken kaleidoszkópszerűen jelennek meg az élénk, keveretlen színek. A kiállítás május 2-áig látogatható.

Az se keseredjen el, akinek nem sikerül bejutnia erre a különleges Leonce és Lénára, hiszen a Maladype további négy előadással vendégszerepel a REÖK-ben. Március 22-én a Tojáséj című darabot, április 19-én a Lorenzacciót, októberben az Übü királyt, majd egy még be nem mutatott előadást hoz a társulat.

A Lorenzaccio rendezője az ország egyik legelismertebb művésze, Zsótér Sándor, aki hűen az általa képviselt művészeti stílushoz, nem mindennapi módon vitte színre a történetet. Szerepösszevonások és piroskesztyű-halmaz tarkítja majd a játékot.

A február 22-én, 19 órakor színre kerülő Leonce és Léna előadásra a belépők már elővételben is kaphatók a REÖK jegyirodáján, 1000 forintért. Érdemes előre beszerezni a jegyeket, a helyszínen ugyanis már 1500 forintért lehet őket megvenni.

(x)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fél fokon múlt a melegrekord

Tavaszias és téles idő váltakozott pénteken. Ma és holnap 9-10 fok körüli hőmérsékletre számíthatunk. Aki azt tervezte, hogy a hétvégén kirándul, vigyen magával esernyőt is. Tovább olvasom