Délmagyar logó

2017. 11. 22. szerda - Cecília 5°C | 13°C Még több cikk.

LMP: új kasztrendszer épül

Szeged – A kormányzat nemcsak centralizálni, uniformizálni akarja a magyar közoktatást, hanem egy új kasztrendszer felépítésének eszközévé silányítja – fogalmazott pénteki sajtótájékoztatóján Szabó Dániel, a párt szegedi szervezetének humánpolitikai szakszóvivője.
A centralizációs törekvések szerinte az oktatást a központi akarat végrehajtójának szerepébe süllyeszti. Az LMP szerint az új köznevelési törvény társadalompolitikai következménye az lesz, hogy három kaszt alakul ki: a „kirekesztetteké", akik 16 éves korukban kikerülhetnek az iskolából, a „dolgozóké", akik a szakiskolákban alig tanulnak közismereti tárgyakat, és a „felső középosztályé" – a felsőfokú tanulmányokat csak utóbbi réteg tudja megfizetni. Szentistványi István önkormányzati képviselő hangsúlyozta: a Jobbikkal ellentétben tisztában vannak vele, hogy az önkormányzat mozgástere minimálisra csökken, de úgy látja, „a városvezetés eddig sem kezelte prioritásként az esélyteremtést és az oktatást – 2006 és 2010 között több intézmény bezárásáról is döntött, 2010 és 2012 között 68-cal csökkent a szegedi pedagógusok száma, míg a tanulók létszáma nem változott érdemben".

Olvasóink írták

  • 1. klj-54 2012. szeptember 07. 18:38
    „Igaza van:(”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Van remény! Megkoronázták a vértói dombot

Vasárnapig Szögedi-szer magyar napokat tartanak Vértón, ahol a negyedik emelet magasságában felállították a Fény - a magyar feltámadás emlékjelét is. Tovább olvasom